嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
' }0 F- D" D9 c1 I4 h3 O絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
" i' [* C" X2 R5 Z4 ]外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
2 V0 h' `, W0 n; C! F
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎., @# J6 A& Q* o) J$ o. Z
3 ?8 b2 M' a( w5 j2 ]0 C) O
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
) m! G& ?# i# B" s我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.' S$ F4 W3 @( X+ n3 B
7 y5 t& n2 s. I! ^8 {
哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...$ L* N1 Y# a8 F/ D0 Y
仲有部爛鬼貨van ...* b$ A3 o" O# O. S% Y
我都好想日光日白出去影相 ~4 r- \  z: `* W# I" N
以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   . f  c+ }& K* o4 x, p
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.  H4 c. @; [" e* F+ i7 s
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
3 }. e7 M; L# ]& u
7 x5 d3 Q7 S! U
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   
) x- p) A- {; D- ^: z三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎., w& ]# Y  N. l3 |2 N

. w$ V& c& E5 _" ?7 f# A/ W依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
6 \/ T/ U, _7 G- t% U4 R我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
) N. c# \1 t; H4 y5 ^( E
6 n: ^  Q( y1 H8 Y& L! U  `! `哎, 係香港無車, 玩少 ...
& b1 H, [. X6 H' \我地男人大汗多油
3 ~# p' }- R1 l) P5 S' r( Q$ L5 d哈~我開行冷氣
: X- m" [+ {( t個妝都係易溶4 O; A# {  J1 e  M- I4 {) ]
老實說% _5 c4 j% u$ b$ R8 O
為何不先搞一兩次室內的
6 k# }8 Y. q9 Q* F0 h) l6 A/ G室外我可是接受不了1 H6 ]7 ^( G8 _, r2 i/ c& ^& x
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~ : e# b' ]  V; m3 z, A% Q. l
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   
. Z: k2 x9 {3 r( T  i( K
( i1 T: B1 k* F  |7 R: ?; |9 P( ~我地男人大汗多油
! p/ j6 P" m- X$ V- L4 T+ _哈~我開行冷氣6 b4 k- n; H* X: z; v
個妝都係易溶- A  N: ]5 X( w& Q: Y
老實說
) `4 }0 O2 ^1 m% D為何不先搞一兩次室內的
% p2 G+ ?1 ~- C3 _) V6 o4 z. @室外我可是接受不了
; U" F4 \- }$ V; j: s0 `不過室內我也不一定接受得了@@
6 X: d0 [; Z! s冇錯~& ^- [3 n# ^( V6 t! R1 b
始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   
. K1 @' T# N( @7 w/ A: A( O
) n* @( |+ j% T冇錯~& h5 v2 H2 y# d$ k
始終我都仲係唔可以見光....
4 @) {/ q/ L( K/ t# e$ I) Q" E點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
# v: t$ c/ l' V, j# b. a咁book酒店就OK啦 ~ $ O/ y( G5 N- e( R0 m
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
- a3 c) G  B" H
揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
  D9 ?  g2 u' h6 ~/ _; k% w+ K) p. L# Z/ U3 K& K
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
: d5 T$ s9 s$ p# H. a- [7 u$ D( e4 O: n  S* J8 r
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   
! \1 j; N  n4 t  F' b4 K3 g8 Z; R5 g
; W: M$ N% ^* p  K4 {6 V$ X揀人吉吉?
7 G" r! Q, n9 i. ]* b3 L有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   ' G* h( a+ O, r3 q; ^4 x, l
如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,   D" c& a3 R, @
) i* _- N* c/ B! s7 T4 R+ @' _
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
! t/ {' D. }2 Q5 f7 U/ [3 J  U, m  N" R/ a
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
; L3 {$ ~! Y0 u  O: b! G$ {
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   
2 R! D1 ~' x! P& x5 I- C4 i. g3 z7 {2 s8 t- n

: S+ `) k: x, w2 }3 i9 ?Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
9 Z1 x% s1 i+ Z! |4 f- s
, g& Y* |: b( e: _2 f/ d- T: }9 A/ D/ OCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
: r' o: ^# O3 F% N4 Y: F( `' T5 L: \; q" R" L$ ~
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   ; h7 J/ N- f" s1 @- j2 g! \: t
0 b2 m( _# Z  n7 R) ^/ x, g
有心水既都OK架 ~
* `0 u: J& \% @

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   
! i" c- {( G4 E9 w# y6 H# r6 ]$ ~* ~* x6 b0 W/ Z
& G+ x5 r% b' O- M

1 M/ r5 u& }" w" H. nx10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
- c9 @8 L( }; E7 F/ `您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,; d$ n! K8 M9 a* j& F- a7 Q8 k/ q
所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:. w! U  s+ C4 s# G* |, s
1.一般曾經都有cd既人拍攝,
5 o2 l) W; T" s2 `2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
& q! C2 b3 P% H. G6 @1 z
& }7 ~4 ~6 r" e
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
/ S( z' z  S  ?8 ^' j
. S4 _4 h6 d9 i8 c) U) d( H' ?對於你幾點找地方既原則
+ G! U$ p) n# R) J& h+ [以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
) V8 b: f- K" P9 l, P而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
! }2 p2 |( G3 `# F4 s' W( S  T1 W8 ~你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了' S6 k  [; P7 _/ i: \
參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來
+ X* {% V; M5 Y' p2 B2 F) N所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點
( E! y  H8 {: N* K3 H" q/ k' ^; o2 F/ x8 j9 V
其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   
! [$ {' W0 i0 U- S" n* H; i' H% V; ^1 o2 k1 A- N$ ~4 |
" w" ]. a1 ?! D9 F( U6 ]8 r
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. + Y! _: A$ L3 ~4 e0 D) Z
2 v3 l9 \; x: @% }" C
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
+ y+ @& ^( A6 n  ^! D6 [
點解heel姐會尊重心儀既
2 {7 f* l$ B  y心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   ) n0 M( s4 N7 r8 T8 p' w
+ ~8 Y) q. L; j$ Z3 X2 b
( H( b) c5 g: d* [. r, F/ v$ F! r
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
3 o9 T9 I  c! g9 h; b4 U2 m6 A
' m# W# C5 r9 i( m* _; c對於你幾點找地方既原則
* h' x( g$ r( n! Z8 a* b( u- b以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓5 F# a. A3 K3 x- E$ s
而我也知 ...
  y" j# G  j6 p

6 }9 O1 }& j" h; C你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......2 L4 }  A+ t$ n& v
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
  Q+ E6 |0 X% `8 i2 x# b, I5 i偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....% Y5 \) y: B! f
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....* X% t& f- Y4 F1 M3 c. i
當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
# \' j: `; O- ]) G, B8 K" x照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   1 U9 E' O! Y5 B  d$ f# [3 m4 V
( Q& M: S( U9 ~" d8 d
點解heel姐會尊重心儀既 0 k# h: K0 l) B% S% a/ ^8 D) w
心儀受不起呢
& x% H2 `3 L9 x8 w8 D9 _/ P$ D# D( ^0 D
0 a" d, ]( _, ~淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實

最近訪問的版塊