嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   ( s% S) Z: S( z( _) Q
  m0 }  m/ ~2 U$ |% l9 R
; X% u) [! f3 `; j( t$ P
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
) D% H7 D7 j( U3 ~- _( C光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉; s, c' o# a/ D9 N" @
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
0 A& ~3 d0 F$ J3 v9 A! b
heel姐明白我心意' L! R  U. O! h
因為見樓主選地方有相當的考量
8 _7 \" P$ I$ ?! L$ E不知道矛盾存不存在他心中2 g  y# J( I2 d9 o% ?; \5 v- y
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的4 [" I) }4 n' o& ^
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   ) `& x( p7 D( t* l% G( K

9 K/ u* C7 @' h  A4 B- |' i4 gheel姐明白我心意+ K* P! _# }: P8 i8 K8 `# `7 m
因為見樓主選地方有相當的考量
# u+ D+ K+ y! ~- }6 ~7 T: \7 Y不知道矛盾存不存在他心中
7 j. j) d" \1 ?5 ?" L如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的& W. \/ g9 s2 F+ ^2 v  ]
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
* P0 s% r8 ~% B3 U1 k  n( d8 M7 u
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   5 b! `& i) i* T. K# x7 F/ _0 S$ E
: m4 e0 N+ ~" [9 B, `4 Z" q/ M; j
9 m% P5 {2 t; W! Y7 X
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
0 ~0 t6 M+ Z# K. F自己搭車行路去 ( K1 H: A6 z8 n6 S. ~+ q, g
八月大熱天時去到都出曬汗了
& d8 E8 j0 m2 j& u夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   
- V4 w( M. T( F* c) [
% x3 y8 ~7 c- ]4 R# m自己搭車行路去 * r  C* r0 d/ E9 ?/ U
八月大熱天時去到都出曬汗了6 M8 D: s: m4 z/ H' K1 E
夏天真不適宜外拍的了
: _; P. x- ?: C0 C/ U5 w1 w

2 N* q9 Z0 i9 B/ N5 u  _: Z& ?之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
! |( \7 p7 O. r* Z( o/ ]
3 k+ O) e. g5 S; h話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
: W( v+ D7 M' ]+ |$ V0 {8 h) [6 [4 t
* ~. m) j* K. {) u
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 : L' T, O# E9 w, E3 A! p
2 O, G3 T* u( `, \( p2 y1 u7 Q
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
/ e: I& B0 l3 Y1 B1 l5 u" P, d
佢地都根本都唔介意∼
. c7 ?" ]- h8 s; J# u3 q所以無所謂
* G0 v3 B6 R6 x有d可能雖然唔係太pass
) g2 m$ X! M* j  U& C4 ?但影出來落落大方
3 l1 B* C( |) F% L也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   $ G2 N7 I2 d6 b1 y& r- V% J
" ~  |; Z* W9 ?
! d1 b& C' e# |% n
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 " y$ O, i/ f, l  z$ D3 Q- C

" e$ W- u1 B9 V8 l( }- S/ S& t話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
; Q; H7 ^7 x* w
$ e% x  k. V' ?Heel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!
5 R% N/ N6 E* w; |5 B6 D另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   - W& X8 o7 O9 o* |6 O7 m
八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
4 M- w* ~% [& J. H+ h/ O  x
2 r4 t5 e. O3 m" v  ?5 Z, X 我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
' d1 s3 c/ D; y; X$ c- ^% F即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,4 e% [9 h, T, L# c3 v+ A: x  P
heel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   / G7 B* d) `3 q" {# t$ k( I

. y% s6 w' @1 y/ c  n2 x  S! S9 V! _/ v+ Y6 w) E' _
& q" Q2 K2 Y4 \$ k3 p
/ l/ m# y' J* n9 L1 K
如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu
' t7 Q8 K9 F2 U+ h$ J, v- n. {' V/ ?% |
不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
; {0 E8 e' C9 I, c個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   
2 k) ]) D6 F$ D& L% f7 e) w其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
+ }' z( Z! \. `9 e2 S3 y3 t0 v個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
" g7 D/ D/ l" X* G6 S! w) s1 R
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
1 v" {3 b6 |! Z- |6 D6 I我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
: q4 |, h+ A5 K: s* ^當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   
  n1 l( Z" J+ C5 Y! t我也有點興趣...但可以怎樣參加??) {: b7 O& w7 N% }  d
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
' k$ ?% L, w& D' a1 ~6 n當然也要看你怎樣搞啦~
3 b  H* n4 d1 x- q8 ?$ n
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   
( g5 f% K% ]' x. q( I0 l) C" `) i+ J$ p! q: J5 e- N5 f
郊野公園就好少少 ~
0 X. ^2 Y* i8 w! k4 M/ _" k
唔一定...3 Z0 M/ D+ s; Z
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排& Z# f0 C/ }2 M5 _2 Y% n5 J3 F
反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   
. [% W* Q, k% B2 f& l4 a
: ]8 J: T+ [8 R- K7 h- ]! g我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
8 W# W+ r. p& v+ y
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
/ U, A, z5 X; d/ O' Z6 Q, r# l+ y+ Q$ o3 K/ v
唔一定...
4 e7 L0 f+ T+ j; d平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
1 c0 W; I1 q$ }+ ^; ]1 F反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
( h6 v5 o$ F& U3 c; }; o郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
) T; H9 T0 Q! T3 }& s8 Z# x6 h$ F有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   - C+ ?5 ^; }4 l( M* s9 d
9 m& f; B( e. C" N8 }3 Z" F  I
等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
' K! ?$ z# L8 F% U! G
噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   
% Q; i9 r$ k8 g6 n
/ S0 K* d$ q$ L' I6 V個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
* U& ?# r% E  S+ h( W# S哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
& B5 r% b5 q+ K; a- ?+ k; g. R6 y% ?3 H) B1 Y% W4 E+ X
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~9 @2 w0 S9 t$ p
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
5 c  A; u! N+ q  F! P連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香

最近訪問的版塊