嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
" i* v9 Y2 O2 c$ p7 @6 B1 o絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.7 @( X9 f# I+ O. u% B. a' D( G
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
# a0 h0 I  a1 w- p0 p$ D
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.6 G) M; F0 K0 l2 V. e3 U
+ q4 r' K) D3 v" O* F) m3 v
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , - D3 v- p- Z* `1 }; B& V) h2 ]1 g& L
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.$ p0 G7 F/ A% a2 C6 k; d

) |% G* X, _8 P# l哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...
/ G6 s. F5 y" B; C仲有部爛鬼貨van ...
4 U$ v4 i- w# O9 i我都好想日光日白出去影相 ~
5 u8 M& a; N" m4 {以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
- d+ i& O* d, \# Y絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
/ q  F! c' ~$ d外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
' C1 l+ ~: L. g; [" ~+ a9 m
" ~$ D6 U# \! w3 c9 Y
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   
2 T) h( W* n* N& O  S; \9 S& W三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
' b8 X2 Y+ w5 W' U+ H0 }8 m6 V. A
$ ^9 z- b1 \4 [% [$ r1 n依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
0 ~9 q3 E) H! I: J: S4 M. Q( g" f我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
4 z6 J# K4 w- p, n7 s# {% B
, ]2 ?, Y6 S3 T! O/ q2 i哎, 係香港無車, 玩少 ...
5 X6 [# k8 M% q) d% ^9 o
我地男人大汗多油
, Q, T0 c2 S& l哈~我開行冷氣, d) H& G' g' _8 q: S
個妝都係易溶
) M/ B, x4 [2 F6 c& n5 n老實說
. p6 ?3 \( I: Z" _7 V) V6 g4 X為何不先搞一兩次室內的
1 Z) A5 E5 m: C6 g* y5 b室外我可是接受不了6 [$ F1 H* L! o0 S& m
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~
" T5 W# j0 X4 N2 u我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   
& I% c, T" i& x  W% @0 X
' T$ |5 y' O7 L* L" a我地男人大汗多油) `% J) K  y4 i% t/ Y7 k2 d
哈~我開行冷氣, k( c% F; y# S/ x0 _* ^- |: Z- x7 `
個妝都係易溶
( h4 H0 B3 V/ q8 u( a9 T老實說& D6 ^& f, N* |- v
為何不先搞一兩次室內的. D. H0 Y+ W+ a3 Y6 ^2 l. x0 Q8 ]0 Z( T( L
室外我可是接受不了; f) Y. A5 O$ C3 d( I$ x
不過室內我也不一定接受得了@@
- a1 R. c5 ~7 ~% j3 Y) X% D
冇錯~& i/ _; b+ g4 ]- X6 M/ t
始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   " Z% `  _. e8 D4 }0 c- W
& a  _( Z( Y3 U3 L+ F5 z9 B% Q* }3 I
冇錯~
4 `6 t. b6 Y7 @始終我都仲係唔可以見光....
5 ^* \- \# c( D" f) B點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
; V# }; h7 r0 l. o咁book酒店就OK啦 ~
, `- C% e5 h. x2 a1 L; M. s我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
$ b! d. }' z; o& v+ v0 Z9 k
揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
; T4 `* i& V$ c5 e: b! t* K9 p1 ?- [8 a$ a' E6 B/ j" Q
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎 7 f* s3 }" }5 M& j' S% [; p+ D
# s6 q; H# ^( b& E8 G
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   
# x" u5 K5 w" u* c7 g% B) }, A' X4 v/ A, M  ^
揀人吉吉?
$ {: T# a) o3 ?; f' e# p
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表     ~9 C2 Z+ U  A8 e' `' B
如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
8 Q& [  Y: q, d1 V0 @& G% q4 {& S) g0 V3 f
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
5 `3 v8 A: P7 F/ q0 y
$ f& w& d/ ~! E5 I. y/ N8 n/ c& `因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
7 K% ^$ y, u9 O9 k. p$ J9 `
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   ' v2 v. @5 ~6 w
4 u9 {9 b! z% {
: K  a% t+ F9 C) S  ?
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
! R/ H( k1 r# r  X" r

6 I1 p& C% t5 z% j* F0 J/ yCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. ; j& g7 ^; p; r" C6 x
( Y9 X6 i0 Z; a+ T/ |9 i' W
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   
% V. E2 }9 Y, k/ }( M
7 n0 l, t4 z+ L. x* b. T- g有心水既都OK架 ~
! ]4 V0 G5 D3 I3 v( m: ^

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   6 N( o+ B# G4 o$ ?; t" ?

0 A- K  w9 @4 H" [, \
1 t' i( B' }" P' s

& }4 K& r, c. |. E. Sx10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   : k. W" r' e( D) s2 H& H8 Y) K
您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
# J' w3 a7 ?& u5 ^+ M0 e9 U8 J所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:# m* S" _: y0 E1 U! I
1.一般曾經都有cd既人拍攝,
* @3 W" y! R6 u' O2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
" q% R7 `% F5 a5 t$ M$ W* t& n$ D& h
) `8 X2 o8 l4 x2 y* [8 |$ w: p我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你  z$ |6 ~. ?1 u( k4 c% |  m

" c! j) [/ Z/ r* l對於你幾點找地方既原則2 R3 m' ?2 I+ ?6 K; J+ [6 P6 _+ q
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
8 i. {0 c: l% l8 k9 _8 V而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
+ C7 T7 z* a/ {5 k* c你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了
6 F2 v# g4 N- O' {* f參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來/ F/ z0 q- C; L7 S5 k7 g( [) x" [$ }
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點
0 q, s' p1 x6 k/ s% G. Z) Z  [! z/ Z$ x! _0 o' v  v* x
其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   
# A" b0 S1 }7 D" Q8 ~3 E
4 V& p# \- p# p6 B7 m9 D
$ x1 ~! q7 R8 {# q2 C5 wCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
1 L9 ~/ `, U2 b
# e% p0 y  g# ?5 I1 |簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
% \, ~) }8 a% ?
點解heel姐會尊重心儀既 # a" ^  F1 j) |3 v2 Q5 A
心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
+ N$ G, a  H0 J1 V; W3 l
! d3 m: @5 M: L; f0 c
. S# E" Y8 O$ ^8 P; C我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
) v/ Z. q+ H6 c. `
6 `" f, U$ l- e$ U% M3 j對於你幾點找地方既原則
" L4 n+ l2 X! j7 D4 k* D# A6 Y以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓2 K3 k' [/ W( I: M0 {) X  v
而我也知 ...
5 k* |" R+ N& E  K
9 v  T$ T- C# R; m5 Z; Q) U2 U- `$ }你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
8 s1 \! p5 Q! c) a; I光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉9 v2 d9 w* W' @0 i7 D% Q! h
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....
* ^" D% S1 u/ g就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....
; w+ y. |$ h. f當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
- U% Z/ L, y  I! d$ x照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   
: W/ I) c# l5 }6 u& [, W  j. f0 O. e% v8 O  j0 B5 G# R; ]* v
點解heel姐會尊重心儀既 . P, Z0 k# E5 m/ f
心儀受不起呢
/ {3 ~% S; _3 Y9 S+ C2 A9 M
' P" O% }! @) q% k& ^淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實

最近訪問的版塊