嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   
, ~2 z0 |0 f0 s8 W- \0 W8 j- `. g8 B9 y# e' a. y
' W/ }, {! I, P! d; A7 n! d6 H
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......; Y5 l- D; m% x4 `. {$ a
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉  D& P% q, T: k
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
0 X, L" N5 |/ L6 D# C# s/ M* Q7 {
heel姐明白我心意
# v3 \% \/ {( Z2 t4 P" _因為見樓主選地方有相當的考量
- O3 S- F% L1 W+ O5 [$ @不知道矛盾存不存在他心中" I$ a. s# G8 `  _- a
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的9 p: D: \# ^. f. v7 d" o! u  @
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   9 V% F6 f! `6 x4 y1 H' @& [6 M2 I& s

6 w# @: ~/ b5 L* @( kheel姐明白我心意0 n1 U- A9 F* g5 z% \
因為見樓主選地方有相當的考量! a9 W) _5 e3 }$ O
不知道矛盾存不存在他心中
' f& Z' |% O. }& v) P5 A7 Y如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的% L) D9 i6 t% L8 d3 n
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
5 X! y* ]3 ^1 w* B7 _/ t9 J1 y7 [0 }( W
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
" }9 T8 S) w, O4 M' Z4 l; H# _# V3 `4 F' O+ k

0 z" A. T) D/ Q/ J/ o3 b"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
( k$ W( y+ \% ?( O2 F
自己搭車行路去 : N( T( I1 x5 U, f, A% g) b' o  H, \. L
八月大熱天時去到都出曬汗了1 j8 g: m* D' k# o8 V
夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   " v7 y4 ^( P/ [
  K  e5 K# L* g0 L( N9 m
自己搭車行路去 5 a6 Y3 v5 F/ u* c, Z- z
八月大熱天時去到都出曬汗了
- B0 y8 w8 @5 X! o3 ~; L# }2 v* y夏天真不適宜外拍的了
+ s! Y  i& v$ ^3 d/ B0 `& U$ u1 e
& O) S7 a$ ]2 h
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 $ G* z1 S8 O( B( A2 J

% }0 \' ]# H& F$ b, ?6 p. @話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   ! }* ?' F5 k" a" H

, L5 i* h9 V( C$ s- F5 o% h- w: P, g
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 ( E  G- z9 g2 E! Y5 ?
. T4 B& W2 U* p5 V3 w& l
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
+ d! Y, n$ ~- N7 o+ z
佢地都根本都唔介意∼* w3 c- r. p; f6 ]8 [
所以無所謂
6 R4 A! [( j3 w* y. C有d可能雖然唔係太pass
$ p4 Z* _+ L$ v! `但影出來落落大方/ G; M6 d. r2 j
也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
( q' T% B/ [) x9 v2 F' `8 }: s
5 A8 l% j: k6 ?
: O; ?1 K4 Y8 f2 W) k( G3 c4 B之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
8 i0 C. N# P5 u. h* V/ j% M, Z$ `; F" D9 W$ n
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
  _# a( J- l6 Y
2 c: _& ~& y/ F0 x3 N3 N  M+ tHeel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!5 I" B3 ~1 H; @0 G1 L+ i
另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   
) O; |5 X5 A( A, p' Z( l, a八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
: H5 Y# o7 ?% e. Y) J4 `& M

2 M! z4 g6 h8 W+ z9 M 我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
" d+ f# ^/ \5 k3 v+ [即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,
* c  Z  C7 [6 j# Dheel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   : L2 n/ B4 k* ?5 w) I
) {' w& i, w* y  K: z9 V
6 i2 a0 n3 h" w. L% ^7 ~, B- X
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
! t$ g8 x9 n2 z, y
3 m4 Y; ^( n6 l& B如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu
8 M- F$ C/ A" I
5 i. ^" L0 s3 ?; q) i不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
6 k$ f1 Y  x: ?* U! G& Z, e) T個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   ( J* o- J& o7 y; s: e
其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
0 u) ~1 a6 H' b2 c9 H7 k" j個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
  D* B! g- o/ @  V9 b我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
6 }: d/ f: \0 r6 m我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
8 |- K) A% e* o( q* |當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   
# K) z: b% s: p1 x2 i: a) J+ Z/ P+ L我也有點興趣...但可以怎樣參加??9 R/ k% B; s# `# l
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
# N$ C  s0 \/ a2 G  n  \當然也要看你怎樣搞啦~
$ A! Q' V% ~+ n* z$ \' P等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   ( T; A5 h9 a/ K6 I  Z  G
9 K' c2 |4 j* k' Z2 W; H
郊野公園就好少少 ~
" p) L4 L; e5 J( n4 W
唔一定...4 m$ m/ U5 W4 ?( I/ S0 r/ n9 ]
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
% _% i' f( L) j+ C. e反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   7 U7 q3 \5 c) t2 Q6 q: m% ~

' c7 Y* W; y2 n4 H& H/ ^我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
/ o: H( Y# y6 Z6 m7 _* P: S個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   ( l* b+ B$ }  p; ?" A) k6 Y5 Q
6 f* z( Y: `# t, g8 H0 p
唔一定...
0 P& S; j) C5 S! K. n. H6 o" U平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
0 \8 a* _7 _+ E$ i( s反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
& j" Q; L8 H& W! G0 w& ?
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
3 J/ W) t' A, x6 |# V6 v! H有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   
& n" A+ M, U) |& I3 t
8 E$ J: A6 r4 q- B3 o9 w等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
- o4 a8 Q( A# L4 S3 s4 Z3 Y8 g/ d
噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   
+ a0 r- {* n/ p% G! G7 N7 Z" R+ Y5 D% X7 F
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
7 T& l! {6 r7 c8 d6 J哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   ( c: t5 s- [: B8 l/ M# K/ `
# g. V2 ]4 f5 ], K+ ?3 f) J
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~- f* q) ^; ?, v* e' J
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
! P3 x4 M$ A& m
連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香

最近訪問的版塊