即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
* h% c- M2 C/ S/ o( c7 I2 a我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
- d' b9 E$ p5 P  _/ s
6 Y0 O9 g: Y+ ]; s$ |其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!2 h$ O$ X8 N& ]8 Z* x5 K" G3 _+ i
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   5 Z8 I% Q& s4 u- t/ X5 g- x7 T
  L: ?0 E* U# D

" T; Q5 B! [' o5 ~2 P+ N其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
. ?  E# V% g. t* r6 B. G% u我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
5 Z3 m3 a' m3 F; M2:為發問而發問,機會一半半- \' J$ w, g& e/ P8 w/ |
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
0 k- t1 ^2 i& g; }' q  n& g/ Z1:認真唔識,但機會極細
* A3 n0 {) s- w/ T. Z- b" h2:為發問而發問,機會一半半& j  R0 t2 E& H+ Z
3:只為呃分,機會較細
3 ?- A0 T/ G5 T% `: ]3 d/ P# p; f6 R, N( O) f$ @
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 2 C; F) B. S, q
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
0 l: M- y- L2 G; J雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, ' y- v% D* Z3 ~+ W3 d
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),5 K% h0 M9 K/ n4 e# x. q
只要用心回帖/發帖就ok啦~~' p5 F9 i% Z8 w& I
, c/ ?" ?$ _4 R4 }  a  Y
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,+ o/ f/ M0 L( s* T2 l1 w. r2 w
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
( C0 \0 S5 S0 G
- H1 G0 r8 k, b2 C! g+ b1 ?: B& j1 h6 r
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
8 f) S0 p' A* T) L2 @& ?; S由細到大好多o野我都係靠自己解決, " O, O' w5 ~+ F
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
0 v) o2 k2 v' u6 L- m其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),) C  w$ F# u  d! W; M$ H
只要用心回帖 ...
有某d舊會員: f1 n& S& A1 [0 C
就算未達標
/ k' r% R* E$ |$ @0 k$ F都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   * N6 m, x3 e# q
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
" N$ `' g9 h/ p4 R
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
& \: A6 L8 z; w9 e有某d舊會員( M* q# P* g* z8 B. u$ I: k" \
就算未達標
' W& r, A& a# e4 P" U都唔使過期
% ~; \5 H% H" m& @8 q
0 R1 u) Y% s* ~" F. ~但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
0 c3 X7 O+ C1 M, G, h7 [
. y2 f5 J( r1 m. ?$ \
+ G; W* m' R+ C% j, V但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   ( I/ c) c; _) |: r' n2 O
依個要問 大佬闆 先知啦
8 g1 z: E, ?% T$ G
) v$ I/ x/ S; }$ l+ t: a
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~" z$ m, M, r. d' {/ n. b
# A/ v" L) H" T* m0 }! x
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
- x: O- \& S; i+ u
  r) K8 @0 J4 Z
+ _" c- q4 K  O大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
* L4 S6 `) }- W- t, U; r, s9 x% }+ t& p& P4 Z
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
, t' l" d6 v& ^) j0 z1 w$ V! W. w' ]" h, _6 O
不便透露2 l( v4 z4 R! \9 N& r0 P
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
& V/ f9 U5 m; N. O8 u& y; J或者 n 年都唔上黎一次  A' s; N2 t2 h! q; [
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   - ^1 W- F9 `; C( \( z
% H9 U; f4 T1 t8 R) F. `! I

3 U  Z7 i( ?* K- A7 f# b3 ^不便透露$ d; ?6 E( b- I" D1 O* ^0 Y; T
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分8 B+ n) Q& }5 b
或者 n 年都唔上黎一次7 ^' e5 h4 F* x' @
個 acc 就有機會突然之間冇左
1 V+ r. N; v& ]7 @1 R. K
7 M8 Y3 J, l$ O% h咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, ; X2 S$ [$ r8 U% x- s( B  x; A$ u
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
4 |: l/ O; Y2 m& X
  \5 t' h, I: Z7 h. _7 @5 O1 {. B  }! v1 T: a7 V- E! _6 J
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 1 M( |3 g; F) K  L0 h- h6 `
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
* E6 O, T3 z3 D; |1 Q
) D9 r# y" s# p, z0 \' K+ a2 V/ r0 ^3 k. P/ ?# V( b% u7 k
咁都係論壇之福呀$ K- I) L8 Q9 }0 o& O
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
7 J. S" a+ Z7 ?搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   7 |  E' Y- {. T6 ^9 X# s

7 {+ A9 e5 m3 ~# c  G; I! I; X
$ l* u/ M2 ]- X& z& @8 L2 k
" j9 [4 a& g  u5 h咁都係論壇之福呀% I) r, c5 }, K! e/ u; f, O
唔係咪損失左你呢個校服達人
7 z: U" Q" m0 z' @9 `
- c8 ^3 U! X7 w2 a  g% r
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
9 ]: I) A( G$ e. R$ i" \我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~
3 V) G! E4 B" n5 E8 S' {$ b" \
8 A& ~( [- A0 n我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   ( o4 z5 Q; |# I1 n
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
2 k3 [- }* f3 I9 z搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
, L4 y/ [2 p. V7 r

3 O1 C  T5 T6 Z9 h( ^/ C套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
$ [' Z3 O, S& o* m
$ Q9 @' Y0 X0 W- R! H3 @- c7 o+ @( j1 [- j. R
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
) k! p$ k  w2 v3 X1 r+ P% n

1 i, Z+ e' W  ^1 u冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
% E9 a6 ]$ d- L
( ?0 y' [2 r$ N( G$ D, q5 j, e3 J: ]5 j$ i7 L; y  D+ ?
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
8 A+ G/ l/ Q; r2 ]# V
3 A7 c2 E0 i0 u* ]
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!+ Q) k. S1 g3 W$ n/ U( |3 p' d
1 E8 O2 |; J2 ^2 l( j8 h8 w
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
6 H8 _) I# Z: M咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
# X$ ]/ D" D/ [2 ~1 P. a  |& I3 I+ u( S; ~) {7 X
/ a" U% k) y" n+ X* c$ P
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
( A/ d& b- b# p$ \# \6 {. ~4 A
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
3 e3 S. N! b2 E' a- z& u: P+ q* r: G3 Y2 O: \" k# @
恭喜成為真正既CD
$ f) T2 {+ ?3 g1 m
9 J5 J/ j2 Q5 O* \6 N6 Y
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~

最近訪問的版塊