嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

淘寶網的支付寶

淘寶網的支付寶

如想在淘寶網買絲襪或其他東西,首先到支付寶開一個帳號,
" s! M  w( H, |/ N: Ahttps://www.alipay.com/$ e: J0 d+ v1 `* x4 p
然後就要替支付寶的帳號充值,我的充值地點是深圳盧山郵政儲蓄所," p8 A' O2 C: m$ i  b" C  q8 r: w" f5 C
由火車站步行到那裡,大約是十五分鐘左右時間,(註:步行時間因人而異 )
) s$ `2 Y2 b' [7 c# O# j如有親朋在國內的話,亦可請他們代為充值,中國各地支付寶的郵政充值網點可到以下網址查看
2 M% h' ~( Z4 `% lhttp://club.alipay.com/show_thread-157---6123403-.htm9 I  o+ I- ~5 n
盧山郵政儲蓄所的地圖請看附件
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
可以系内地银行开张网上银行的储蓄卡,以后直接网上充值就唔使甘麻烦啦。
$ e! r: K2 F; w& l2 R) t! k$ j中国银行香港分行都应该得,大家可以过去咨询下!

引用:
原帖由 simeilo 於 2009-3-31 18:13 發表 9 {8 g) D2 n4 m! \, {
可以系内地银行开张网上银行的储蓄卡,以后直接网上充值就唔使甘麻烦啦。4 ~; v& z5 u# y; i3 \
中国银行香港分行都应该得,大家可以过去咨询下!
0 k  u9 d% M! I# _1 S7 L9 S暫時沒有有香港銀行可以用支付寶呢...
# d1 j0 L0 n# A! D5 ~) p3 V) m2 F只有: - f( _! F* M8 Z+ ~6 x. f
到大陸開戶$ E" L- k( o) l- l" m3 |
使用含VISA 認證信用咭...

據我所知,是要到內地的銀行開戶,再使用網上銀行過數到支付寶,. I6 w* A8 n; h$ x
之後如果唔想上內地入數,可以用匯款方式入數到內地銀行戶口,
: J  v! j7 D' L1 C支付寶的合作銀行可看這裡. I5 l+ s; l% D% B
https://www.alipay.com/static/bank/index.htm

偶網購只在淘寶網買
! Q0 b. u  p# c( @. H& \都是使用支付寶付款9 h# w7 {- U8 U) q, J& o
現在已經是100%滴好評(買家)( O: z* D; }/ ^, \5 C
淘寶還送偶一張VIP白金卡捏!

要上大陸先搞到咁麻煩
% w- L5 c/ k! a+ j$ \3 Q" R' d. i+ y我用唔到了

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-3-31 22:40 發表
  j( L, x" e' |2 X偶網購只在淘寶網買
8 s5 h" A) a5 A都是使用支付寶付款
& |+ X( N: D5 }" R0 X現在已經是100%滴好評(買家)
8 g' V2 t5 ]8 b. d$ ?6 R淘寶還送偶一張VIP白金卡捏!
, ^1 e1 ?1 l. w; a6 _2 Z

# k6 t( V% C+ {8 `
: P6 z4 h# J& K- |# N* ~9 N偶也是100%好評的買家啊,但是淘寶沒有給偶VIP白金咭喔!

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-3-31 22:41 發表 # `& l. J( {0 o: |
要上大陸先搞到咁麻煩
! n% Z* O, F4 q6 y我用唔到了
1 }* O6 k6 `$ T# s! O8 n
9 D: E0 c( x% v' Z. V
如果上一次開個銀行戶口都好快,唔駛半個鐘搞掂,以後就係香港用匯款入錢去大陸個銀行戶口,! t) ~9 L) L: ~" F! F0 _
匯款既手續費就唔知幾錢喇,我之所以鐘意上去大陸入錢,因為大陸十個女仔有6個以上都會著絲襪,5 h' w- U5 N  k) `
上去入錢食下野之餘順便睇下女仔D絲襪,真係好正,我上去既時候仲會著住絲襪架,感覺好正 4 t# l1 H0 l& h9 p6 r; T( U/ Y" s
其實大陸男仔著絲襪既發展比香港快得多,都唔明點解香港仲守舊過大陸

引用:
原帖由 kevin428 於 2009-3-31 22:40 發表 1 S1 G1 E' v* d. P0 x
偶網購只在淘寶網買
. s5 b9 u- |( b$ n# n) H. x都是使用支付寶付款
3 L2 h- k4 X* b/ }6 l+ K現在已經是100%滴好評(買家)
, G/ c: ~0 Q  f( t1 _' `淘寶還送偶一張VIP白金卡捏!
7 h- a! y1 z( u' \+ h
% G- v. O& D; n& ]张卡几乎无咩用,平个少少都唔够我买零食!

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-3-31 22:41 發表
4 K# G$ _$ h  ?7 S' p( y  `( B要上大陸先搞到咁麻煩$ o- b7 u3 T% l* R3 L% ~3 v5 [
我用唔到了
  `& T2 R- V+ r. X/ W
係香港, 都係用VISA 啦; b" K& B# l" x# }2 Y3 I
HSBC, 渣打係可以用...

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-3-31 22:47 發表
7 T- q3 a, j2 t8 D% P: g' _' o2 v0 l8 m! o) [

5 P9 Y0 O' |- ?
2 H! c, }1 ^$ a  ?% J9 ~, n! }/ A* X偶也是100%好評的買家啊,但是淘寶沒有給偶VIP白金咭喔!
7 ~8 y; j+ q. g/ K; [1 L0 }% C! B9 ~我都係喎.... 只係收過開戶時既20元抵價紙...

果D抵價券無用架,當20蚊用,不過用到抵價券果D% L7 M! K/ ~0 A+ C
平20就再升高個價30或者40
4 G% u! ]# e: e7 j, Q+ n變相仲貴過無抵價券果D賣家

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-7 22:25 發表
  y2 R4 @+ X2 x$ E) d& Z果D抵價券無用架,當20蚊用,不過用到抵價券果D
5 _$ |6 `+ Z* {' U3 J平20就再升高個價30或者403 M9 n' V/ Z, t$ F- g3 c
變相仲貴過無抵價券果D賣家
. W7 W9 s% q5 t0 g& x0 A4 y% R% w都唔係呀
7 ~3 G0 [/ }  Y3 l/ u我上次件加大碼ol 衫就係用呢張野買....
9 y3 v! C( Y' ]平o左20蚊

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-7 22:14 發表 * V. i6 p2 L5 A& ]
$ E& X' `9 s, T5 `2 ^) `: y0 t2 J
係香港, 都係用VISA 啦3 U* y- j6 ]' u6 y2 N& r( p
HSBC, 渣打係可以用...
5 W% T$ z# g7 U2 C9 y  k& X7 v

* m2 D' i; b1 q, Z我有 VISA 卡呀
% j! X" W3 X5 R' q5 f7 F8 k' e但係唔係都要上一次大陸先搞到咩?

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-7 23:50 發表
- s4 ?8 h" ]4 H" R9 v9 Y
5 p1 t$ I9 I7 l, s! i* r6 R& w# m+ ]8 }都唔係呀# u/ t" u! g7 E7 r& f/ n- j& `
我上次件加大碼ol 衫就係用呢張野買....
2 t1 r" r" G/ b平o左20蚊
+ }8 J9 J7 v$ |9 Q$ ]
- a; O% ]9 d: U3 v; m2 Z
抵價券係會平20蚊,不過佢個價會預先抬高30-40蚊呀 ( f$ ^0 f  F; j8 G2 R3 s, i
再睇返第二D賣家同一貨品
7 |# q4 X. x5 @1 y4 ^( i6 L. ^仲平過收抵價券果D賣家
3 J$ D$ g$ O6 G你留意下

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-4-7 23:53 發表 $ J& l/ l  E2 k+ e. o2 f( }5 y

) o# P2 W2 r, }/ x1 t5 B$ f: L) Z1 ?: C; z$ ~$ Q5 L3 S  d8 p$ I
我有 VISA 卡呀
+ }7 G8 P4 N# L/ Z! H但係唔係都要上一次大陸先搞到咩?
: A! e5 P4 R1 T7 t4 u" ]
* _9 b. ]9 T2 m/ M" r+ a8 r* N
有D係可以用銀行匯款入錢去賣家度
  ?1 w6 q  j- n2 b  f但係就一D保障都無呀( }3 d9 m6 T) d# d
用Visa只可以充值
$ L) |5 y# u: T$ s點都係要行返一轉架喇
& t5 X! |+ W0 G! v4 s& ^+ G* c; t呢樣真係唔懶得% N; ^8 G+ W) U$ X
我鐘意淘寶款式多價錢平

引用:
原帖由 cdtv 於 2009-4-7 23:53 發表
# F1 X8 `+ j, i7 e0 L# v: s
# m# L* H2 E$ S% Y! C/ G/ x% y4 x6 e3 p( w' @' b) S
我有 VISA 卡呀7 t! C, n. J/ ]( y* D" u) s- ~% ~
但係唔係都要上一次大陸先搞到咩?
2 o) k& _! ~  }9 ]6 M; s# H你果張係咪hsbc/渣打等果d?) B+ U; G2 ^9 ^6 q/ U7 R8 @+ K% |' w
如果係... 就唔洗上大陸
* J% v+ L# b2 E. [  L/ c$ [下bid 前, 記住問賣家.... 運費會係幾多,
. t  {. \9 r- P8 F( I% H0 J千萬唔好信佢個bid 入面講既費用, ***一定要問賣家***
- r, I7 N$ N: O# S5 u+ O) l' o
6 O1 U0 o4 n/ j6 @  R跟住講好數, 下bid... 賣家會修改bid 既內容" j8 \& u6 h" o% U
你一定要見到佢有一項係運費... 後你至可以付款
) w& x; A; h0 t3 c; \( d係付款時會見到有一個item: VISA& f4 k* }" M9 Z1 J: I/ H
記住, 如果運費 = 0 就會冇得用VISA 架啦
( G& q" `- c" @# H6 I. V9 q
2 |! O! d; b2 _* M' ^: O" I$ v5 [& H  h跟住就跟指示用VISA 咭畀錢....唔識可以開住阿里旺旺...可以請教賣家

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-8 00:13 發表
0 w, k7 C: @5 m  G1 R* A' f% r+ f

% K) W$ k; @! N# \! ^. u& P有D係可以用銀行匯款入錢去賣家度
4 `5 ]  Q) q" W但係就一D保障都無呀
8 K- E) H3 ]. R8 i' i用Visa只可以充值
3 p' b1 N% R, f點都係要行返一轉架喇
( ?# }( ]  R! _" E+ l4 V( T呢樣真係唔懶得8 T/ S- C( }1 [4 |( ^$ {) b
我鐘意淘寶款式多價錢平
  }) L8 Q; s2 o6 T$ c4 y" S4 j除非要退款,
( f( M3 e8 N# R否則真係唔洗上大陸架....
1 |/ I7 [" @; J5 U- J; _+ d; R# S. v1 f% H# z4 Z' S7 Z
我買O左咁多野...除O左一次係叫人幫手充值外9 T; ]. n: `8 c$ s5 s* Z
全部都係PAYMENT BY VISA  / U) \7 K7 M- U) H
個滙價大約係1.15

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-4-8 00:25 發表 7 E% f( y: S' i2 N* n: c  T2 e

; d1 Z* c/ S) p3 z, Q; v, H6 y, Y! G/ s除非要退款,$ q* S+ X$ |. [# g" f5 ~
否則真係唔洗上大陸架....
3 M8 j! @7 v  j* y) ?9 h: T, r% {+ Q+ z- w0 G2 @. d2 z
我買O左咁多野...除O左一次係叫人幫手充值外
+ m, [' k0 E* `* a* x/ v" `4 O全部都係PAYMENT BY VISA  # w0 }7 |% V) P6 b1 m
個滙價大約係1.15
" `$ V& ?6 G: k: {; ?

' n+ j8 R0 Y* _- ^2 u: @% ?( W/ c呢樣我真係無研究過呀
7 \. C& k- [( l" u. P" b. X6 B不過cdtv可以嘗試下* ?8 Z  Y2 H  m
如果覺得OK既以後可以多個購物點買野 8 S: f# E( o0 }+ U
同埋多謝哂shinobu咁詳細既解釋

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-4-8 00:37 發表
+ F+ k: k* b1 D7 O9 {8 y: F8 S4 b) s4 V8 _/ R0 X  R. V
2 s" k, x" y/ _0 v# {6 d
呢樣我真係無研究過呀
- P' i% k  R* z/ V* R7 o5 M4 j+ R/ L不過cdtv可以嘗試下0 x, K2 c7 m' d0 D* G# Q/ y  N
如果覺得OK既以後可以多個購物點買野 9 s: |/ k0 r2 U/ g8 ^- m( K; z! f/ U
同埋多謝哂shinobu咁詳細既解釋
3 {0 B/ B: O( s$ t7 J2 Y' J/ q" E% X
我都係分享一下經驗者... 0 \, O  N6 L! b+ ^( D# m
我發覺我上次買果d cc 好著過係香港買既..
- B$ A4 R3 E8 ~& q9 |  I+ `不過就真係好易爛.... 即係話每穿一次, 差唔多要用RMB 6.5- `( p: l$ w/ `
不過D 質地我就好鍾意

最近訪問的版塊