嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   
1 ^1 L& U+ q% l- a' @( O
" \: o4 T$ M' C9 {: [
5 T6 B" X$ q& Y" H+ V# m+ X是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
8 y5 Z0 c- R% u$ n2 {( M你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   
3 r) F2 L6 N9 J8 M8 H6 U7 J2 l9 y6 f' g# Q$ P5 W
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
  q2 `2 [4 g7 o. k* }* A( _3 |( ^$ X, M6 D& g
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,5 w- {% h  z" i6 G4 }$ ]! d; w( U
朝早同臨收池時基本上可以無人。
% H# u: N/ [# U$ t: ~- l7 ]4 q; g- O- ^) L7 a
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
; U5 @4 p) Q5 `- z3 ?2 a7 ], h# e話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   
, h& h6 F2 v3 p0 H
5 W3 i' \! `; T- q. O5 V. m% ?( H1 i7 @1 Y9 f
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
7 w, A# D3 y4 `& w3 P6 l朝早同臨收池時基本上可以無人。 ' r. k7 C4 a% J( C' s9 A0 M, C
( Q! Z9 s# x; R6 C8 N0 \9 O
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
  Q6 y4 `1 ~1 a1 W; y$ z4 w  p話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
' a/ U$ g6 f% `( |# u' v7 a# s5 t
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   . x0 A7 W) a0 v3 @; O0 ?8 P+ R

% [. D( g4 ~5 `9 w呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
: R( L+ z* _# y( l+ N$ y  U
) {2 D5 s! U7 q: G8 C: i7 b9 e6 C3 P
是啦,會穿在裡面先,
) F. j5 a6 C$ t4 W0 ?2 }- E換衫時除衫就可以啦,
- T9 y! x9 T3 }2 h) w5 |. x雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   * c; X8 h. N& ]
/ Z. F1 L  p; v7 O6 H, y, I

1 m8 ?6 a; f4 Z2 k4 r是啦,會穿在裡面先,
5 Y1 U8 Q, j' N7 T, j6 T, y換衫時除衫就可以啦,
( z5 J# A" h, i8 P! i雖然更衣室也是沒人
& z. C  r5 G4 @! ~' u( X
係換衫卅沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   ; {5 @' l0 G& @
! G/ |9 I2 y& P' l' `1 f# P
係換衫卅沖涼格入面換?
0 I9 k/ R2 [! q3 M* S& h
" C/ ^; r3 B& Y& s+ J* y事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。3 m2 B  a- b6 ^' N* f# R  g, ?  N, x: _
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表     b( f: k5 d# w) P

) i7 y1 c; T) e! V
0 Q4 k/ R2 a7 r# ?4 r' p$ g  w% |$ R事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。+ q% Y* g  |0 Z& D
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
; c" u+ c& L* J; ^0 w- y; D6 _spcs有游水堂 8 L  S/ g% m5 ?8 w
著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   
/ c+ R4 f8 h- O' J. P2 {$ {
: a# u$ [/ X7 o% C( ]# Pspcs有游水堂
2 M! Y7 D5 d0 z  q2 F9 H著咩款泳衣比較難比人發現?
; m3 l% j% C) S; X# ]5 h& b
3 k' X: R& o, ~- D# p
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
. |4 A5 L4 `, |' m/ o6 W  a平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。5 @; D2 A/ V- p1 s: r
; Y- s# o' w3 ^: W2 J7 x
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   
9 Z- Q+ K& @& b! O2 q  H5 o. @! w7 n) X% J" _
& t' F0 M! M* r
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
' V( E/ K+ {) i2 V平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
+ x# P5 O8 t6 M! \; u& s+ o* Y
$ E2 f( N& h9 R# m不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
6 @; B) f8 P9 l* s只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
! k4 C: R$ s( t% x1 P7 D
+ x: d2 u* I' y* ?; o9 x[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:20 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   7 Q! E! u) b& f
4 O6 R# W5 p. N  }5 [% ]% ^8 \
只係因為香港淨係買比賽
. n+ ]/ V/ `" t1 }. l" h

+ Q+ H7 K4 ~/ ykneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。 % t5 x( l4 y7 \2 ?8 C
真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
% k6 A+ E. S" L$ A7 E& M4 g" G0 f6 w7 o4 a3 T& K: g
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
$ H) I0 s9 S6 E$ O6 }: |1 V/ [3 k) y' C0 h- J* g
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
( _3 k2 g' o. \( u" k3 ~' K$ l) B- Y2 E5 a( c0 Q( g3 Y! M( i
5 S' ]) o$ O% G6 n' @2 e. c
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
# w% u/ x- F' T) k) S" a同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別5 N1 Y2 D6 Z8 |
比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)! E) L0 P# r6 H6 X0 p& A% `/ u% z( P+ K
訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用
, Z/ q  b/ ?/ _( t8 W3 y2 V
: w/ ~! r- D2 N& n% t[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:31 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   4 w8 i: t* h/ Q& k" [" N

7 w! \- o9 r- M% ^. h4 q6 N同比賽款大同小異,只不過係物料上
" @1 }. ^' R. L0 c0 H1 }/ u
+ O( ?' i- h- n" g& ]想看看啊,算時兒童款式嗎?9 ]+ p: d, i, u9 h; @9 k
如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   ; y! f3 J( L8 r. J

- b+ i# e1 e# Q6 P: ?0 `% e
+ l% ?0 l$ Y7 U9 h想看看啊,算時兒童款式嗎?
) C# c2 [6 k+ o& M如果是3000円以內真的不貴吧。
2 C9 q! B8 h) }4 ^% M" L% N
是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   0 L9 A* ]1 l, @0 Z: I2 k6 n

) D; \6 V/ U& L# _% v是成人款,不過是舊款所以有特價
8 T8 O1 h; [# @* a" u. |0 Y7 r" }
, ^4 n& w8 c& n# k5 G! _0 o
新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   ( E( R! u2 ]3 H; m: G0 d
' U% l9 r! A- Y% \# d3 G

" J& q( W7 h5 G3 }. c6 K' g! ?新舊款不重要啦。
( L, L0 l- ^8 K; e: Z* f
但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   3 p& C- C% n5 s
  r! u* `2 b, G
但同一style的新款貴百幾蚊。。
- D) d! M1 O! C7 j4 w: {6 R+ X" f4 R' ~8 F1 w
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   3 ?8 [$ w1 a/ v, \
& x' b5 H$ x; n; K/ H
: n! u$ k. M  H* K. g
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
1 H2 K- g9 W' W2 u$ E
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   2 {  \3 c  E9 n
5 }( L" ?. _7 U8 t) j
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
( E% n7 E' U7 T  `8 T
5 `; [& F- w. J7 J竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
# B* t+ x$ `% {# j5 H; `雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   3 {9 N9 b3 n9 g& z1 U; s2 X

- [! H7 L7 y8 ~$ j$ B
) U2 U0 I; c9 Y- G" B8 a% H$ I竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?2 u/ ^* v4 x7 N
雖然應該沒機會去就是了啦。
0 E! Q4 c) I6 b# D7 I" Lhttps://maps.app.goo.gl/4n2yH
+ w; v  t( k$ {! [* k1 dSports Juen Ameyoko Kan
" w$ U- ^6 E. h4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本