即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
, z2 s# f" G) C8 u+ x我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
2 C3 s5 u3 O. P0 q! ^$ m( H: c' d$ T) r
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!7 j. A% S1 `$ M" ~! V* ?7 H  A
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   0 W2 t8 R9 d' Y$ N+ b

/ d' |' K1 |0 v; J/ N) @+ B# \* m/ K
2 I' j" c5 s; ^& T* j其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
0 w* F% ]6 B1 j8 `, M我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細1 \5 t6 \) I& W8 h9 X0 e
2:為發問而發問,機會一半半$ o  g! z" q0 m: P5 H
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   9 E1 Y( z8 C! h( q
1:認真唔識,但機會極細2 v) z4 A) S1 S$ p- Q; ~) r4 n6 P
2:為發問而發問,機會一半半
. ?! U; A4 y" J3:只為呃分,機會較細
' A. m4 e- e6 d1 K3 B4 W- I! @- c; J( M7 X; ~
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, ) e! Y: X! E6 O3 S
由細到大好多o野我都係靠自己解決, # W3 Y( K3 @) }& b
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 3 |# _/ v' S! f/ i
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
$ B( y, [+ C7 w" }5 c( S) d! l4 [只要用心回帖/發帖就ok啦~~
; U4 Q- M# Z- {& M. z1 _! L; L# o0 |& o/ e
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,# x! |& i7 @& L* v& N
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
; |6 l# n3 j" [3 \+ K; i5 P
+ L3 z; y1 B# J0 I0 U8 _* o' Y
% ^& J* r* r$ I, |$ j7 q, oo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, & y1 |  d, P: V- b6 Q" F. U
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
* G# C1 l3 a& x/ L& S; ?( p% n雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 8 X  {. _- @( `' ]
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
2 g. q; T0 O/ q2 K只要用心回帖 ...
有某d舊會員! C& w# G# O, C4 |) \
就算未達標
4 k" H1 I+ i0 }3 h( P9 v% f都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
' x1 T0 L2 w% q6 L+ {我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
3 }7 p$ J' h2 X" ]
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   8 h% E; r. t0 s# s7 {
有某d舊會員
/ w, Q' s( B7 E; p就算未達標+ R, m6 q* v0 u+ x6 p
都唔使過期
  |1 e4 x! x2 a0 M# Q
$ ~; c5 n$ f  W/ r& D
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   % Y; [, r0 U% g+ B# Z5 r2 D+ _
# t; S8 |6 q- ^: \4 G6 k

5 f2 Y. j; q3 S! J' \但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
4 ?) {7 A# M/ H( G依個要問 大佬闆 先知啦
* {5 R+ K0 @4 L/ v" f5 `

" q3 W$ ^+ D. n# B大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
' D' ]8 U8 V- k7 f, G# t, k- {* E" n0 L) x! w+ \2 s  f
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   # C2 y' u- C2 T  q: F
, n; j5 I/ I5 Z8 f( Y, ~

( {+ T# s: h7 x6 M3 \. X% ^大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
$ E& F4 W9 {: l: V
: |, F# G2 A* W1 y" t2 M: H- R4 l- m壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
5 i4 K( l- c) g  K1 g2 y

- s" E1 w$ q# d' j0 @不便透露
5 Q5 D8 Z& S6 I8 X8 i8 t) F總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
2 h" @2 ~1 N0 e* L0 V或者 n 年都唔上黎一次
# o4 v4 k8 \: A7 |# h7 C& H, m; u; n個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   ( T9 A/ b$ b( g2 J9 o9 \8 X4 L4 r
4 B+ X/ a9 r4 T
5 n# T2 q$ b% N( ?7 W9 t, ]
不便透露. T1 N# ?$ ^0 a; d& {  Q: i9 i
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分2 U; \! j# R1 Y9 Y# e
或者 n 年都唔上黎一次) l0 a* [- X- |$ y* u: Z2 ]& C8 i$ n4 S
個 acc 就有機會突然之間冇左
& d  a5 s3 i$ ]4 k2 w, [) h- d
0 s4 f3 |7 E7 u7 d咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,   ^- l6 F6 ^" ~* w+ \+ j% D. _7 Q
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
7 X% o8 _# P/ [( M- h+ ]) z3 u, S5 r$ l' m4 q3 K2 J6 c3 ~* s% q: w
8 R- {( \5 m: w% e" V5 C! E+ H
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
! s  ]+ ~# ~! Q4 T1 J0 r+ u好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
# ?8 k2 [2 U& Y0 d

9 i$ l( i7 p  u7 S* s  ?! d- ^
# R/ c0 e, P3 ~0 H/ o/ R咁都係論壇之福呀
7 w: x. }. d; Z9 R唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
2 y9 W7 f( y8 g  o- h  n) B& S搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
) |( B# n* n) N  o
1 ~# G6 }, }6 n, m" G' n9 b; ^# Z0 D! _9 K/ [  h# S9 Y

3 f; `% v& k( U5 O' j6 ^2 L咁都係論壇之福呀
; ?0 w: n. W: }1 _- ?" T0 {唔係咪損失左你呢個校服達人
3 C) e' \( `* a% @& P5 q- K9 u6 U! H4 n( y" I
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~" }. o. e5 A) L
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~) G) {: |( l+ C8 [: P

4 ]4 Z4 t: a7 ]# I4 v/ f: I我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   # I" @. T7 g# b3 X
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
, B, h5 ?7 h7 e0 `搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
/ @9 F5 C: b. f+ k5 V6 q2 ^
; v9 G3 a+ V4 |: X) ?& c套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   - {& d: B1 h3 d: @1 }( a( S' e

( j* G0 o! H/ m0 u3 u, J
+ x8 u/ F" x7 C0 D; j% v( Z4 t套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
3 R9 }: b) f9 u/ _( y* ?& V
" p% G/ G" U! V" S7 O+ e5 G6 t
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
) g* V2 Z8 I- _5 V, `7 p4 t& H2 f6 m" V: r* r
' F9 \: I8 }; [  u% ?9 B# K" _
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
2 K5 u$ J& m7 u3 |; q
8 @; ]2 @( I6 S  E$ P2 [1 s死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!4 U. f8 G& g! b& W8 V, _4 ?

1 A. D& b7 ]5 l! i/ r但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
' y6 d. F. \) D- u# X) ^咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   ) O8 W) U5 m! c- V) D

' ], m8 h1 @6 {0 }. }" Q4 K. n5 R. x0 d, ]9 z8 U/ g# L/ s# F
# I" z( i& p3 K/ n6 T恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
+ F0 T- f8 d: \5 {' |+ H+ ~0 m
% h/ X- S. H1 o恭喜成為真正既CD
) w8 H1 P3 j: f9 C: R  {: y; [: w
1 L% V* P! x2 @" e2 |, \
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~