即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   & ]- z# @) ^  T% a
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
8 x5 O/ c! u# {7 i# W3 `

, h# U4 y/ D' l. o8 F" M其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
& K7 U: d* E! n0 `. B" n; ]我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   
5 \! L! ^$ o4 D' Z+ W2 ^
+ o4 A4 J5 O' o' H" B  k0 D5 ?8 }6 X% f0 B) c, u: N
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
6 l5 H# ]" @, m. b我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細2 h. ]% \. L% i, e
2:為發問而發問,機會一半半0 e" f7 @; z" {
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   & \+ z* b) r1 r. \7 q' ]
1:認真唔識,但機會極細
% V3 X& f4 I' i+ q+ I2:為發問而發問,機會一半半' K( o7 S6 T) j6 s7 {2 F# m
3:只為呃分,機會較細
! `3 s6 ~0 p( x2 X& y$ |7 t' ?& K
- v; S8 j7 r) j5 z* p& E- s& i
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
1 m1 N. i  X, o# @# ~由細到大好多o野我都係靠自己解決, + A; e2 n4 l8 ?0 b( D/ }
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 2 b: [! c, I+ D4 R
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),. O5 s/ q* {2 D! L( K
只要用心回帖/發帖就ok啦~~- Q; s+ _3 p& @' G0 i1 m2 m! [

5 `' a4 c( V1 v* }* L( u5 FP.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,# }' \% T' c3 u1 |( {6 a' }* l
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
0 t' k- F  Y! u) r  S$ h4 ~, n: f: B; F& W' o6 A; J% d' a

5 S# J7 n# w; d: j) To依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
) K0 W* k  q1 E+ N( w9 F1 C由細到大好多o野我都係靠自己解決,
. f9 ]( H) t" d雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
- h: r: `; s! ?其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
3 L3 _. S# ]9 t只要用心回帖 ...
有某d舊會員' s4 |3 x! r/ i* \3 W
就算未達標8 H* N" ^* g0 O5 ?
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
7 V: K! n6 }& \/ U我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
( V" s  a7 t. ^: e- B  t" Z6 M) z# u
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
7 U0 L2 M# S, w% u  ?- F% Q7 m+ K有某d舊會員
  Y1 E; o: R. B' P就算未達標. n$ y0 q0 o! A% i
都唔使過期
, A, a# R" i- n
" j$ {9 O9 J0 R: F5 B- d但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
% O3 H) \4 n6 [+ z$ M$ U" D% s
. h. f; {1 A  Z8 A$ N1 K& A
, G* U! ~% Z  B但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
- i1 ^2 Y& E2 Y) L/ g! O7 Y$ O依個要問 大佬闆 先知啦
6 V  ^1 r( @; P3 J' p/ d3 {! P& v5 m  P) T; f: |1 o) L& O
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
6 t/ U. b; Q; Z- H( O  z: U
5 P0 Q* K) x* D- x% U, u5 d  L壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   9 ]. @* V# F5 k; Z4 X; C
) \/ r# J" M8 \1 F0 G

1 @. _" |# x* ?4 N大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~3 y/ h9 {% C/ ?# E
" ~! S3 \9 c) B* m
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
' A, S) d+ q/ `

: J/ c4 S* }" b2 Z6 b. Z6 E8 H不便透露4 X1 N3 }' r& ?, ^
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
, E+ L7 ]  D3 J6 R- K- }或者 n 年都唔上黎一次7 C3 A6 B& |; k% \7 C( y6 z& M) Z
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
" [7 J8 Z# m( D  F* b/ T8 ?: Q5 ?# U4 S  Y$ X) j2 N

- ?' x* L8 n' _! L: ~! Z不便透露; r, u8 a4 Y) t0 G5 f$ G
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
$ M9 X" A' @  h  c或者 n 年都唔上黎一次7 t& u# w9 x+ S; d/ v. S( [
個 acc 就有機會突然之間冇左
" h" v1 M7 ]  L: M3 o+ w7 K7 Q
0 {: f; R4 U4 v咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
7 v, W0 }6 y# T: `6 j. c6 N, M好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
3 C7 I  Q  z. K. Z+ L" Z8 l" J- e1 j6 n- {
# z: Y# h$ W/ q' L
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 7 j  V+ P2 b6 {& ~1 ^8 g) h& X
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
- b/ M  t( `- [# `7 @
. T; n# `0 |+ t3 G7 G" F1 [$ U! K, G

& M. }- q$ Z) w' M1 C- ?咁都係論壇之福呀1 [7 `- h) ]* ?* y0 s  a
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
3 d. |9 {0 o. N+ `  C' I搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
$ u# T/ o* C9 r$ U
# z) K) x! a6 Q* R0 x3 n9 L3 K
0 c: y' ]' J) X, i+ N& i( s! W5 b; o. w/ v; J$ B, N; p4 p8 u
咁都係論壇之福呀
+ H3 C+ u2 e* X+ ^" Q唔係咪損失左你呢個校服達人
" @, W/ x! R* m% f- v$ x& W6 E0 B  D9 }$ _) @& Y, D+ z
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
6 r. {+ Y* h3 E% c" ^我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~
0 T0 \/ g9 J4 @' J: y
& X& x# ^; M, h0 S, H我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   , I. A/ w; b( y+ m0 n( [- v. G
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, ! H: {9 h* [6 @
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
+ l9 m# G8 p5 r$ v& N$ K8 I

' M/ |$ [  G6 y/ F套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   1 c3 [+ l8 d3 e8 M
% ^/ m; g- O1 x% ?# ]- M0 S1 s( o
* E3 ^* m' ?' B* f$ C0 R( R
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
& E- j$ Q2 l# M: e% ]$ \
/ N" B8 r1 R' n% {# u& }6 N8 N冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
3 f/ O4 U# G1 E! W9 A, A
2 x% O3 a: |  w; H. G
$ j( S/ {/ C6 B3 Z4 e2 P冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
2 [; R: S# P! }6 w9 L6 a, Z" [# g1 B* j9 Z4 L2 s; ~8 ~% E
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
* v6 `" f$ {* M; v% D+ x0 h. ^* U8 e: Z" J" S0 A
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, 4 \* w' L5 B! h6 [7 Q: A2 p  ~! U
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   ! Y3 v" g6 W7 x! t0 C/ L' X/ D

7 n. C9 y) Y; c) y) b
' v- Z1 {2 n' v: I9 I- C冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
) h% X5 ^$ P( t
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
; |6 c! W; P6 [4 G! \
3 j2 C* b" l# E# k4 u( }恭喜成為真正既CD
, r6 @6 F+ a& D
& J* ?% B1 e' Q; |) w6 F. p9 a
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~