即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   8 K8 ^& X1 N8 H& m
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
+ y" b  @- [" T$ j2 |  b

$ Y9 z. f9 P; I  o  s2 h4 d+ N其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!$ I1 n# J/ Y- {& S' E# `& Z
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   . G" G; K" Z" Z, m1 x- |
& p* e& [" m& Z0 G  k1 ~
  x6 f7 M: F( f; z" t& J( x+ e2 X
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
0 a' o& O* E% o3 L我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
/ L) {0 q, ]( u3 g, {2:為發問而發問,機會一半半
5 ]& k4 a! A9 K: {2 l+ d) |3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   . R- k, \! z; s- s) C3 I) O
1:認真唔識,但機會極細; H& [4 s* s( n4 y+ T0 V1 g4 e, o
2:為發問而發問,機會一半半* g  c7 C. p' {" J0 Z% W' }3 j  V. ]
3:只為呃分,機會較細
) A& O1 a9 M3 z5 ^7 ?  [
; a8 u4 w0 m  H' io依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
3 M6 N7 T; [$ D  l2 j" R5 j由細到大好多o野我都係靠自己解決, & C! `# p' U( B5 C0 y4 |
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
/ ~1 _; N* T  K  c- V其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
$ O6 P7 I' U& R9 b6 q5 m% q只要用心回帖/發帖就ok啦~~
# z+ h1 T% N1 U5 c
% B; X6 R; g) s" QP.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
" z- q( C) z- j0 F! i( m" U5 h. f我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   
6 I, d- @: h" j
( z* K3 F5 A4 E8 P! M+ I
$ C4 }+ R* z+ \" ^# t9 Vo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, & ]# z' l, W3 f- S% V7 G2 y5 c6 l3 {
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
& l; V' z. {% A7 I9 {雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
1 D' p8 i- T, ?, T! A: E" B  U) h其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
$ k# ]4 [; T- P只要用心回帖 ...
有某d舊會員
8 y$ R+ U/ w& w- i! B% z$ ^# v就算未達標
$ v1 n( _1 E* l& G' L都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   8 C* y: N1 Z; m; h: D$ D- E. `0 ]
: `* D. g. Z9 k! G! K戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
6 H' `3 n* |$ m3 z9 a# D/ A有某d舊會員
( g9 i( n% }- S  I就算未達標3 o8 b9 Y* Y5 b: X  w* @
都唔使過期
. K. D  _' e2 V" g5 j
+ l7 Z: v' s: B' B
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   + W. O3 z+ R# q9 J) Z7 |  u. u

. s& R% R0 I0 }0 l8 a9 M0 b) C6 E; K
但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   ( a5 P' A  @6 l( ^
依個要問 大佬闆 先知啦
9 X' h+ s3 ^7 H  c9 _; G& I

( K" W; X% e1 L1 d+ [- b6 W大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
4 ^# N3 y" L$ I: T6 k9 z+ g
7 o, v5 B; l/ j$ M: s' k壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
) t9 W8 \1 O/ L  w$ }8 }9 D% \" [# T0 d& X! i! p* v9 O9 R2 n
( b0 @* N  K& C& D6 e6 p
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
2 N, m! x2 M9 Q+ _+ [) d* O) r) Q' l) l9 b5 P+ k
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
  f* v; w7 d  M! a# j
5 b" j; p6 C& D' a
不便透露
, G, H: `6 U( ]8 _1 Y2 X& U總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
/ p7 p7 ~% m$ i, F8 C. m或者 n 年都唔上黎一次
; `# V( E& P* {' d3 R; G個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
$ n: `- J. l3 P% R0 Y1 f5 c: ], z
' [" n* c6 R/ z% A( w) c4 P# ~, [- C+ \+ Q$ e
不便透露& y% j) J2 _' V6 f, H$ c
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分' @9 b) J9 y3 p, B" L: G3 ^
或者 n 年都唔上黎一次4 i" K3 X4 K" B* j* g
個 acc 就有機會突然之間冇左
3 k+ t1 J5 {: g- {' F" g1 m+ ]- `' C9 }
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, " `8 e6 G% J  q9 I3 e9 Z3 G
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   4 i; ~3 `3 S" |, ]3 k

6 n! D3 ?+ b5 M5 [# g: R7 B1 y
$ G4 w8 e3 }) H7 f) S咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
8 t7 ]& p; o3 d: y) U' f好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
/ n# s+ q% u6 E5 Q4 [- h# u4 {) A& ?* _0 ?
7 E, Z4 g: j* L
咁都係論壇之福呀* ]& c$ u3 S4 b& h- {# ]; U
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 3 f, w" B4 D8 O  R, @2 A
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   5 Q$ M# o2 ]' N

9 J" i$ E( N% i0 Q! x7 D# ^
* i! s9 S4 y$ m. b3 m& `7 I3 ]$ e; m. r9 K9 Q( j8 [
咁都係論壇之福呀
/ j! q2 L' g: G1 d唔係咪損失左你呢個校服達人
6 p. k% M" |. t( z. \

" T- c3 @4 G2 E4 J8 b  O! D我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~5 Z1 P4 C0 Z, R; @* L+ x. C+ X( j
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~! Q1 q- I9 p( V, k7 K
- C& d# f4 n7 Q
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   4 [( G0 e6 b( ?% w# }. x0 H) \
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
* U3 a% }9 r& {; c搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
  g' j, C9 \7 ]2 l
; |/ {  }0 \- L. T* D0 W$ x
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
+ ]  ?; t0 W! Z+ @) z: h5 z; b
  [0 v: b: k& H6 U5 U# \& F. `
/ D2 x: x5 ?) R/ d) O套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
; O5 Y  W: w3 s, q( f
* B. D9 r' p+ O2 L1 e冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
0 i+ r6 |. K, G9 l( l8 ?* V$ j* l6 a
. E2 Q$ o2 T8 X) x$ _5 Z
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
+ [) o8 p& B- R: u% C6 Z# Y0 V7 C9 {$ |; r3 z, U3 X
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
& j  Y( Y% I# C% A
/ p5 w4 o6 K5 U+ O! ~  V! i但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
* M* `% _, S! F  q) q' c  [( X咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   1 v' u# K6 Y5 B0 r* O& n
. k2 l8 n+ k( z4 r" q

1 y/ Z5 }# W% r冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
3 q9 }2 j  F$ ?7 k
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
2 `2 x! C# T. }7 Y7 C
; f/ x, l6 @5 D! s2 T恭喜成為真正既CD
$ c# ~# |% [' Y! s  o4 ?( x/ A

1 E- Q7 @2 \& m/ D/ X- |: V我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~