即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
& H* D8 y8 b' |我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
( r. p; @+ b) `' z$ m5 C% L

1 R& ]0 \% x& d- U2 R其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
4 D/ D1 h) U5 e/ {3 \( Q我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   : C3 }. V* `" @; t. q# L: c' e
: X* M; ?3 K% w: @

8 {0 |6 h* R) L9 |+ M4 M$ p0 y其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!: r, y7 l( }3 B$ g  D
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細- ^% C2 B; A6 T# V* Q" l1 m
2:為發問而發問,機會一半半
( d* _% a1 f' b3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   3 r- q6 [9 B" U0 ~" Z
1:認真唔識,但機會極細4 K2 m% Q! i+ e! [$ u# \5 l1 P: C
2:為發問而發問,機會一半半
  q) G- N7 z- C) t  L! {2 a0 |3:只為呃分,機會較細
' _9 H: ]. C7 ]  h- k
0 Y. t: r' @# t2 O+ @1 {- m
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, + m1 g: g2 B: e. _6 B/ v  {
由細到大好多o野我都係靠自己解決, 0 `) s( @* y  |4 `
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
& t/ V- t- F, }8 s$ C, ?' r3 M其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),# C7 {* Y, m, G; ?
只要用心回帖/發帖就ok啦~~/ q2 Z. k8 `- Z, L. u3 w' ^4 H
+ C3 ^; `6 C  H! L3 H9 T; R* r
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,0 p4 v! m) w0 K* R! ~
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   0 i) A; R" }- C1 |

" e! x* m9 p, G) s1 S4 B# m, [+ n' i% V& c. [
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
3 q! p$ O4 Q6 n! H$ ]由細到大好多o野我都係靠自己解決,
# s/ N" z) e: T9 Q. J+ g雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
0 ?1 x1 S2 @) R8 k  M$ Z7 M其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),, y7 p2 F! \- B; k
只要用心回帖 ...
有某d舊會員
& ^# t2 X( [$ m8 B7 P; M) r4 p% n6 G就算未達標
; D% F( Z' o' k. {. ]) S都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   : D4 G% H* k; j, N" W, u* I7 c7 Y" X, a
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
* a4 q' P* N3 i$ w8 c0 g) U戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   1 x& |3 \7 B7 B% {% I
有某d舊會員
! g! j0 a  b. n6 X1 j就算未達標
0 `" u) s* P3 ^1 B6 b( C- N, O6 S都唔使過期
. K) ~% t# r. k# Y6 J6 T
' `0 m1 E; P; c+ U但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
' N! T1 n  M. _
& P% s# M9 `3 Y  A; M7 @( `1 A# e3 ^: U" Z
但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   % R; w+ I* n0 {$ T1 p' O. y
依個要問 大佬闆 先知啦
7 v- e; _' L  @. x* Y; [

4 w2 [: i; z( I7 ~( e5 I大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
- n# Z2 V! U% s1 Y' U
3 q& K: W/ A% V+ a% Z壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   $ t4 N( S) V7 \; p# z" A! |% N
, Y! p1 i2 l- O! |/ d% V$ }

_3 m+ f3 ?, _2 d+ }大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~( ^: u( i# ~/ f, o, _  R' l) o" n
  Y4 V' A& _  N( E$ [
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
: @- p5 y# i! I2 \

# Y1 s, c0 a5 n& R: T6 w不便透露
9 y, v/ [- X3 j3 M6 t, C總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分0 n) |, K) n/ }, J8 W1 P
或者 n 年都唔上黎一次
2 r2 N% v. D8 ^/ {5 N  I: R個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
9 h2 U1 J, L) A  k" [+ G# U/ a% [- {* F9 I" w& D& X
! ~! Z" @8 L! O1 l
不便透露) T6 |: _8 p# o, ]- `- b# r# [+ s
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
$ W+ }# Q& ^- }' f+ d' }3 u或者 n 年都唔上黎一次
. d# k( V6 T8 A# @: t個 acc 就有機會突然之間冇左
3 ~; E! O+ m* Y/ H
1 \7 g: c, q* I6 d/ Q2 G( Z
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
$ g( A$ y. \, Z0 D; H好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
8 N8 }' z- i7 Q" L2 v6 h1 s+ b6 r- M* T( A  S* c' D
( R4 ?( q: G9 @8 T2 i* l
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, & P$ S) w2 i/ [* s" p2 A
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
( N) I8 ~$ Q* ^) q; |

! u& Z4 B& D, @8 l7 ^
0 X: \/ p, t, O3 h3 Y咁都係論壇之福呀) D4 O% {1 d. J  u4 L* f& q
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, " g1 c9 O$ k. h- A! ~
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
! h" S& E2 n$ d5 l9 D
! ^8 ?+ J- S& {6 q
, [9 H! M! N# C% x# N8 S8 A% `/ i8 r; R' N$ t1 A; D
咁都係論壇之福呀
9 l, r" J$ s( T( R3 x6 V唔係咪損失左你呢個校服達人
+ Z0 Z1 O) c9 a1 ], ^! j# G  r. |- n4 E! e$ A2 ?" V+ l! D0 r
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~
5 f! o  C3 R- X/ b( o, y我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~
- F0 L4 [3 m7 R, E' \
* w7 l4 j% Q" z7 ~我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   * _# `3 t2 h" s& o
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
  f) y7 V( a3 J2 P搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
9 W# p, B* i- ~. ]1 ?: P" ?/ m

# r; {9 [2 r2 ]& v5 T+ r套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
5 b: C' p/ L- J
* y9 `, P# [& d! J+ Q% l4 ]% @' u; G6 g4 Z0 B
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
  t# N8 o+ @. ?3 [
/ @6 [  I+ ^9 ?5 m. I  o
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表     E- ]3 c( A% q& @2 L; `- l. e, e

1 Z% Q0 V; b/ p+ p$ |' S3 O# C3 b2 }- \' ~
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
- {& e5 D" a" M& l! U

5 t, J9 m. ~1 A6 L死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!$ x. D. M$ u; M1 m* G0 _9 W5 }. m
9 i+ m$ w. Y# |% w1 t
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, ! w. Z2 ]! Q( k% t8 k
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   * L/ @( V% @. D% d! K; w

: Q2 m4 E/ [' W4 J
/ ^7 X0 @! S) K4 j5 |/ e6 r9 c冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
) [3 x8 ?0 V; E& @5 o* b$ f恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
1 ^: `& ]3 o; U
3 H- T9 d4 D6 c. ]恭喜成為真正既CD
% K- Z' h4 a9 Z/ p8 r  k* H5 p8 {
5 [( @/ S- h( ^' {. F8 n5 x
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~