即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   * u0 r: x6 p) R
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
/ x$ i; x, z% `1 b  ^+ m9 |% Q0 k* ^$ H
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!- U  b/ s" A  Y% y
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   
. ?2 K& M0 r+ {% ?0 g
" Y8 N; t0 N2 f/ |, A
. w* r; c' }$ o4 U0 o) g: G7 m其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
. D0 @' c8 C7 o9 n1 r* g我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
; P9 e  |; ~7 R2:為發問而發問,機會一半半
3 T1 X# `6 X. ?9 N/ ~! ?! ?3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   
; g1 D0 J/ _3 A4 P3 a" O- @1:認真唔識,但機會極細9 n) I( Y1 N" U1 a0 W
2:為發問而發問,機會一半半) Z. Z4 d! k! s( R
3:只為呃分,機會較細
6 D1 b0 k) E1 B! _! g
! Y2 G# I7 m; k) U0 Z1 k% R+ Bo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 0 o& b4 j+ e4 Z- p( C( H
由細到大好多o野我都係靠自己解決, 4 y: v1 J/ K' I8 \' F
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
# ^/ R& {0 W% W. c1 j8 B其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
6 ?( ^9 \) }, n! L( Z只要用心回帖/發帖就ok啦~~
7 n% d. [  e: S% C: E% I! j0 s) z1 S$ r7 d0 C: H5 A) u: l4 U- h
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
. \5 x4 X0 h& x* Y; e' f( N我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   2 w$ |* G* C+ K; @# O0 D7 Q
7 ^. J. a2 y; l
+ a  n7 Q0 |: V# \+ v. W
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
- O& j% r* c( k) |( }" h8 b由細到大好多o野我都係靠自己解決, ; J8 i' N; E/ ^# ?7 t
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
) N3 [# q( {8 n2 T; I其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
" d% ]! w3 j' c) D& E' v/ V只要用心回帖 ...
有某d舊會員
3 M- G& C2 {4 q* E5 b( ]就算未達標  ~; d. y( ?2 y
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   6 d/ L" y' Y& ~* X% B8 E: ?
, J- @9 \- e* S8 ~) b0 t, [
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
5 u+ f% E7 `7 |5 l: s有某d舊會員1 X* _% M* W  J. j
就算未達標
1 T/ K/ J: t- q6 Q/ }都唔使過期
( {5 V$ l6 K. u' \4 n- b0 Q8 l0 z4 w) S
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
. R% @! m0 v9 f% W- L* s1 x' @/ s
: Z+ F9 r7 i2 T, P$ O& G; ~6 k' |- v9 a) z$ }5 F
但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   / c4 g2 m) D: K! ?- z
依個要問 大佬闆 先知啦
$ c! z& O/ {$ _$ k# R3 R

0 L1 t' [8 _9 G, }大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
. `/ u* Z8 {7 r: l! t5 x) z1 I
5 s8 T% H% ?* N+ i* }, ^" n+ v壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   9 c0 A; R8 r, k0 y4 T; s% k

$ }7 n0 J& T1 L9 w( o5 N' X, n* i: [" n/ l3 f* D& X
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~. X( @( c$ s/ n. F' V! U& P

' `: I' }3 d( U+ {壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
/ Z% g. [9 \. [0 u8 u$ e* |8 G* S0 W" u' x9 B, h4 {2 e, t) Q
不便透露
. v- X0 b$ t' r# u2 t0 f3 f. H3 t總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
$ K, @3 X  Y% S# u: i. S3 ^% o( G或者 n 年都唔上黎一次- h* L% n7 L4 ]( V3 d) @% v
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   & _: ?- }$ ~. H' K

- r4 ?  [# l  ?5 Z0 W0 }5 b$ J  H" g
不便透露, j# S1 S/ @; d4 f- D! e- G3 I
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分4 z# ~! ]3 {0 q. ?! w
或者 n 年都唔上黎一次
; B5 g* j7 y3 ]0 {( E; h個 acc 就有機會突然之間冇左
4 b$ T" {) P2 h" F# Z% O/ P

5 J8 ~$ X  V5 Y! S! p! W4 @( D. V咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
% Z- \# Q/ v3 F- |. d好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   * O* c3 v  w! p, D6 a/ n( |

0 C2 [; B: q) [$ s4 o+ C
& J& I2 B1 v6 r& t& @: b' c/ d咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
2 U7 E: |* B" M好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
+ l% k/ S) o" v8 }- [  U
! G/ m7 Q  n6 H2 H

, @. \3 Q. V. V, H咁都係論壇之福呀  I$ V& {: n. k
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, / A6 l6 n8 ~; E; v9 O  S
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   % ^) c' j% c' C0 e
2 e0 a' H7 [4 G3 J) W, f

) N% h, c9 P/ w1 `/ g7 u1 `5 v  T& C0 O8 C- x( T$ E
咁都係論壇之福呀
' e- N1 j6 u) N5 ]$ n唔係咪損失左你呢個校服達人
6 R$ p- T/ T5 E+ f4 a/ X* t5 I9 m+ |
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~5 F3 `$ g# W- F7 X) \" N
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~& K+ N- o) [  Q# S2 a( t
+ a* r+ z: m5 V5 {5 K/ N7 }% q7 S' Q
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   3 A- t. W6 ~' }0 y* p4 [$ j6 |
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
" Y$ @- N/ q8 d/ `8 i/ q7 T搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
  M& k( u8 `. Q0 }0 s; @
9 X& p$ e* E- M4 r8 p8 |/ V5 d
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   , V& j% h1 q8 Y3 K8 e& w9 D" B+ a# `

5 x' F6 y7 {6 P/ C# ]- P
& H: E9 b  ?5 H9 @# h9 I  a套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
. f/ k) y9 U0 p' F. ^' E
# l( M2 P8 A1 Q( s3 f5 t冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
  y% @8 x3 u+ J, e7 S
! A: U# n/ j9 G" N$ m5 q( P
4 K1 {$ x8 {; q4 S0 w3 W冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
0 Y8 o2 O4 l+ c8 X: u7 z
$ M& M6 t. {9 ?; c" g8 Z
死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
% D$ h6 R8 O3 t1 p0 V& j
* d7 h1 E; r$ m' e" ~. f* `但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
6 c/ `& R2 `5 }5 A2 `咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   # `$ v3 N; o4 q! K

" E% L6 l7 x$ \( K
/ z: F, s& i4 M冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
1 v3 g5 U, f. U
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
( h% ?' S8 O1 Z2 U& @5 a+ ~( ]/ \% ~) D* g- e& k( P( L3 w5 p3 r
恭喜成為真正既CD
  Q) |9 M8 I( f' ]" B: K% _
: b- X7 [2 ~' J7 E4 R
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~