即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
! _! l1 Y; |1 L) o! s8 P# K9 o' f我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
: |& \, {) O& P" a
& C# l( V: h7 s9 J) W$ m% Y其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
6 U' H# w0 H2 U3 L6 }我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   . m- p" q; s2 K1 T7 Z
6 n+ ^! B# G. S
* r" M" i+ R9 }2 U7 A
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!+ ^8 ~3 L3 q6 u5 C: ?
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
- B* R7 i* t4 R$ U2:為發問而發問,機會一半半
5 H( B) y: U+ O; i4 h) S3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   1 s6 P  \6 S7 C' a/ E) v
1:認真唔識,但機會極細
7 T/ m2 y& T8 B+ z* j2:為發問而發問,機會一半半0 _0 O! ^) F0 `( R3 f
3:只為呃分,機會較細
9 X6 [4 R- v9 {5 |/ ~" r; j- G( ^* X- u6 m7 _$ C. b5 r& H
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, 7 s, l4 `8 i8 y( n4 i# |. K7 U- d) t
由細到大好多o野我都係靠自己解決, " L0 Q  Q+ }. T: a
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 3 E4 q$ }  [8 _( x+ @: O$ z6 Y
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
& [3 E1 E  P9 X9 K只要用心回帖/發帖就ok啦~~
- h9 q+ v9 k5 M) e/ z$ R/ _4 e& V$ D$ E% v7 W0 a2 R5 Z8 @
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,5 p5 _( }3 ?8 p1 i" E
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   2 x+ n2 r9 [2 y3 h& }

' X2 G4 u  {7 n& s0 v# w' k( q0 z  N+ f8 A" O
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, ( B$ H6 L, v3 K) U6 e9 v* C
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
2 F5 w2 L6 `! Y8 @雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
+ m* T* F0 K: r& V其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),% x2 S" O1 y5 U! G
只要用心回帖 ...
有某d舊會員
# T! s' V. H$ o, e) r9 q就算未達標; u4 D) W5 Z" J, n4 ~; e" F
都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
, }, r, @0 |) U/ `! R9 ~7 O我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
- V  [$ m% v6 }7 [/ Z2 }
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
: e& M3 Q' ^4 P# w% D" T/ Y; x有某d舊會員8 ?; Z& i. O9 @/ H" ]
就算未達標! r8 w8 f: I' _0 a
都唔使過期
/ D) O, c% \2 E. J( i7 ^
% V8 Z6 G* m/ a) u0 ], K
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
( k- J2 w# }! _; i2 T5 G1 ?7 e$ d

( y; t# t2 m$ o. O但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   $ E) i. b% m! f
依個要問 大佬闆 先知啦
2 o) e6 U) R- g4 M1 U: i

4 C: Z3 \9 y2 ?+ b大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
: E# ~0 P7 o& }! q
9 G0 {" Y  e4 ?, L7 o壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   % K: }1 N: o! x- N7 M& j+ v

, K$ d9 Y5 k2 ?5 b, S
: Z/ C2 y) S2 x; |, C1 N- J# S大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~" R7 ^  F! b4 ]5 N: w  y" N

; Y% F5 S9 G  G, o" U: j7 U6 H壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
- o0 y: p. a+ W4 Q- X

4 G& k: f5 ~+ G& w: J不便透露
, }! L3 ~' o0 C$ ^+ V總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
& k1 M9 @1 f' |或者 n 年都唔上黎一次4 y6 `" l, J6 Q! D- h" ]& U3 D
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   6 z% m. a: J# }0 T
" ]6 F7 ^8 x/ X6 s! F
1 q% ]# b4 ~! m$ i5 S  ^
不便透露
8 V( d% ~: [) K8 ~; `1 C" Z" M8 A總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
- ]2 K0 R1 n4 `或者 n 年都唔上黎一次
+ g# Z! j$ X( l& Q個 acc 就有機會突然之間冇左
7 b- P: j" R1 p+ c: t
  J7 Z% S* \+ c; J  t
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
; F, x* c" G6 Y: U! x好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   0 a( l6 [6 x. D4 ^5 {

' k0 V6 Q) m0 L6 V7 h; C- V, ^" \1 ]! h) H1 j) ?- ~7 c: O. a
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, 2 x& t: G) o1 D! _* R- J" u
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
4 A" J6 b# n2 `( T' ^

6 r9 D! ?: Z3 C% h8 o+ ~7 w
4 s( ^* B9 \/ ~" e; _; U+ D咁都係論壇之福呀( a/ F  x5 D4 f: Z. m. f6 ]/ R* A
唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
. ]; L' ~) x8 [2 y% j1 j0 B搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
# j& A3 e! ~- c4 a9 s& I: H4 C6 y+ h2 ]: B
* H: \- ]; Z3 B) w* T
, u9 J5 N  a: E* @
咁都係論壇之福呀
5 |* O5 D: e* b  t$ i唔係咪損失左你呢個校服達人
& ?2 O  v. i, R% K7 |5 A# T$ A6 s2 \8 ]( n
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~0 H) Z0 d- n' z& o" Y$ v
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~
6 [! `8 W) V3 z( {2 u
( m3 Q: m0 e* N$ E我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   / v, ^9 D5 x& r4 `! t9 U
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, ' ^( ^; ]& L2 t! X% r: l! O2 [6 o
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
( F; c7 F) f. J. L8 S9 P. P
% |2 Y. J+ T( b( i; ^( t
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
0 `* R/ V% L4 j; `/ ^( p' U( B. s. [5 n  }* V7 m
: {" E4 T- Y% N, ?1 W! a) C' R- Z* }
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
' X4 W# V! L* ]: q) ^

9 M8 G# Z8 L$ `+ J0 p, i冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
) I/ e7 f/ P) ]6 m3 [% w2 i) x6 h$ b% J; O' }  ~8 i# t. {6 a

) F2 u7 [$ L, c冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
7 G* q2 |( J2 I# N( V2 R

7 N' W) |& V' s& h: f7 b死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
) L* S* l2 j) J; K: B8 P0 v- G# @6 {6 t* H  i
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, , b: ~) T8 F/ I, b3 U' G
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   ! j, q, w' v9 G& A8 G* @) ~/ |

8 l1 V- t# G( S2 ~! q, y# F7 @8 H! ?% @- s3 S* {# a
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
) L; E+ i! o4 H3 G+ y恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   
( s6 S; D# q7 H. L% e0 u* P' a+ E8 Y; B9 ~  s$ h6 T
恭喜成為真正既CD
' _+ [9 X5 j: m! m1 \

8 [, |; @3 f! i( \! N我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~