即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   / m7 E3 U( n7 L/ Z. y
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
% G, C# C+ C6 k! B5 v, }' t5 D7 t' T% l' [' g
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
0 X% I% w0 W. ~8 W& r! \+ P) M2 w" A我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   1 b- b* [7 t7 K# N- ]& b

( A% m) S2 z+ A! L# D, E, h2 U- B% J" |" Z* ?0 E0 }
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!2 c1 r& }; D. X0 \4 t5 {9 V
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細
7 w# W& T! R2 c" {- q) B* g2:為發問而發問,機會一半半- ]& _3 _; g5 U
3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表     ]+ N0 v; B6 G
1:認真唔識,但機會極細! o. n; U( H# f" e% U0 C- u0 t$ y- H& }9 O
2:為發問而發問,機會一半半% r/ p" c" U  B1 |% L2 {
3:只為呃分,機會較細
, y% g! V1 V) @* s! V5 m; u
" ]8 |4 j) N, D+ k+ Mo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, # I  P+ v! q/ g3 A9 q
由細到大好多o野我都係靠自己解決, 7 c  {$ D3 e6 z
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
7 J; C0 e) o1 Q$ v其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
- v: J7 [9 e) I8 H只要用心回帖/發帖就ok啦~~. X1 l% g. X  @0 J

) L/ h8 e+ b$ Y  v! xP.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,
8 G8 P  U! `7 D" s3 j我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   $ X' c4 L. z* h' g4 k3 A. B, x
2 b& o6 d! W: X5 g' y) M7 n- m
- ?8 e2 w/ Q* A$ h1 ~  k0 w
o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
8 B/ z1 L3 Q3 a0 u由細到大好多o野我都係靠自己解決, + U+ s! N  V4 n$ b( U9 f
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, ; Y& b' [' ?7 o0 c( A" \  v; f
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),1 L+ \% v( c' |/ `' H: C+ u7 e# n, X% [* b
只要用心回帖 ...
有某d舊會員; B: c4 ^2 l+ R! K1 `/ C
就算未達標
8 a3 c9 W) C) H$ a+ @0 `都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   + t% Z- f6 C1 P1 d
8 Q" O9 Y7 J3 G
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
9 e! U- r2 m0 g- N  _" t! H, v有某d舊會員
; }% ?5 l9 r5 _: g6 F. K- h+ C就算未達標' L" X8 E$ K# q0 s$ I! n: a. t2 R! v, F
都唔使過期
9 @  u$ g0 {2 ^6 l6 L' T1 k) \" _8 S" q( l  L# B5 A7 |
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   
% g& N& d# i7 n& O: N
  p; y8 x7 z2 Q1 z4 k5 j  o; J3 q4 y
% o& e" p' b6 I* B; ~, ^) C但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   ) \8 N( N* g1 |/ G- @: i& U
依個要問 大佬闆 先知啦
. Q8 C$ Y# ~1 {2 D% j: y) u; f

' V9 Z3 S* ~7 |7 M; i大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
7 t9 g3 l3 ~7 d- _8 l3 @1 v, k( `1 q/ m6 q/ \# K/ `9 K
壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
( g$ A" ?+ P4 g( Y7 K( t
8 q4 C3 ^5 k- J) `, U* j) h7 ^0 Q! Z) m/ o0 I* K
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
$ b% u2 P: f7 ~% A9 A
) e" U$ f$ z2 \2 H/ I3 M壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
: T) ~; D9 t1 }+ V

5 j) J! |5 t4 r& K/ p: j不便透露
0 e$ ~9 k9 h2 ^總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
8 F' Y: `$ w* B或者 n 年都唔上黎一次( B- n; i: S8 q7 h0 |7 `) i. H6 s
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
) {; h5 M' Y6 H2 v. X8 l; h$ _% d/ N2 P* }( y0 G* |
7 d) o5 i: E; h% \# D1 L3 g" {
不便透露5 E( E8 E1 r& j* `# p
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
" \" t& e& W; Y7 h或者 n 年都唔上黎一次
0 Y% h6 d- A6 ?* P. t個 acc 就有機會突然之間冇左
; }" a: H% Q5 H0 B, N1 d  b) ?# j0 ~/ g  ]
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, : C5 c, q# i* e* z) F+ M! y9 G7 e
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   
# u: m. J) u/ {/ h% D) e  N+ v7 G4 Y' q- y: T2 o" T2 [: j3 L
# m$ V+ _  M7 @7 l
咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
  |0 ~% u/ Z+ r) H# _' M0 b好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
3 t% \$ N7 t' w# c4 W9 ?- T" j
. E& q: s  q' K& O0 k/ W! H# Y9 X# z; D# y
咁都係論壇之福呀
& }) g5 R/ T" ]( i, w( ]' v唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
5 }! q) H8 B; c7 v1 W搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   
1 s8 p* o6 R- \/ n+ R2 [( F% s$ `6 r; Z5 O! D  f1 b1 ^/ ^* P( [  Q

( n4 i2 Z; ?; x7 O1 m) E1 ~& m. w
咁都係論壇之福呀
4 C0 p0 q) \& P0 `6 a* A3 p+ m唔係咪損失左你呢個校服達人
: I7 _# u/ L! y

6 Q! G) `4 _1 }- i* x+ S/ ]我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~) o# j2 c8 C& I8 w5 P; x
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~, D; k$ Y8 O$ k0 b
: L  j$ W' u# K+ o6 Z0 p1 U
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   + p+ H! M" |+ f
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 6 O) y5 N4 h5 P; _$ M3 _# Z
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
: |9 J. i# L& u9 q1 t* v! J
9 k" x/ Q& A0 A+ E2 x* n0 u* P& X
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   
  g( S3 X7 u# U' X, X) C; `
6 E# {" V( d( G) E# v& E4 u7 Q, m, Z+ ^3 }2 [: `2 ~3 S
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
+ ?  y& s& G/ w8 F# n% }. [$ H
5 ~+ K8 o* {0 O1 d+ Q) |( {2 ^冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   
5 R' ~) U. F6 Y! ]# q
# L: W! R! ^; N9 K$ b2 X7 V+ N3 W5 j. @- E: o! |
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
; W/ r& b8 y  a0 {! A

" B2 W0 K, G+ v/ C4 q死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!) v- M3 t  z+ d
2 m; D/ o, _. y: Y$ k0 d+ }$ K* t9 s
但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor,
: `" U' R, A& P0 Z& n咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   / _& r# s, Z0 D/ |5 F
1 o1 y' o' q  r% J7 m8 h! ~
9 O5 B- _: r/ {3 Z; K# ?! G$ ]/ t
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
7 T' ^! H7 Z0 v( @1 b恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   * m. O0 M8 }' G8 W+ p

3 W1 ]8 Q, Z. I; g恭喜成為真正既CD
( H% j  ^( H5 I' G+ e- I4 }. V% E" B) d7 @/ G3 _! P
我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~