即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

永久會員問題

永久會員問題

我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
YV3S1E117XC050141

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   , b* D) T# l8 i2 u8 ?
我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
* L( B( k* ^- @6 n: G  v
! U) d; Q2 x0 s/ L其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!6 \9 |5 h1 F5 a7 g, A
我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:43 PM 發表   0 p2 g) O# r2 w' L. p

/ q- E. d8 A3 Z" ^+ ]/ t0 ?% V6 Z# a
其實你每次發帖, 左邊個欄目都睇到你自己依家有幾多戀戀點數(積分)啦, 點解你會咁問o既?!
0 D% R( R' K0 f+ \我諗個個forum o既顯示方式都係大同小異, 真係唔明白點解你會咁惑囉~~
1:認真唔識,但機會極細# F% x/ V4 r$ V8 Z& P4 T" w
2:為發問而發問,機會一半半
  @6 V5 l0 Q, f- a" h: K3:只為呃分,機會較細

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:46 發表   2 v1 |7 y2 w: Y- G
1:認真唔識,但機會極細0 m; w4 Y" ?2 D4 C
2:為發問而發問,機會一半半3 c/ H" `' ^6 V& C5 C+ u
3:只為呃分,機會較細
8 B$ l. m' b3 ~1 Y; E% ~% N3 O& T% p6 b

; v9 E2 b/ Q4 ^o依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩, ' R" r* v- l) y  u0 k: S, t
由細到大好多o野我都係靠自己解決,
9 |4 G7 t6 r* L" C" y0 ^7 D雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦,
6 _2 M$ \$ |$ q2 g/ w, g( r其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),! B( {5 o% x/ f
只要用心回帖/發帖就ok啦~~
" h. Z$ m4 J2 B: k* t5 \5 G" _. S! l
P.S. 我由08年10月開A/C到10年4月先始留言,% I1 H- b8 J. E$ ]1 f
我咁好彩咁都過到「試用期」o既?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:51 PM 發表   / J- W$ i; E1 I3 L
& m4 B9 \9 ?: @& i+ V+ ]

4 ^" Q3 q% v# k" Yo依家o的年青人/青年人真係唔明佢o地諗咩,
2 O( d3 P6 S7 _5 F- w由細到大好多o野我都係靠自己解決, 1 }5 P, h* e$ ^0 y
雖然係有o的逞強, 但係都好過問完一大輪唔明又做錯啦, 4 A* x/ b3 X  a% K/ p
其實有心做「永久會員」(話時話我都唔知有呢樣o野o既?!),
+ k- D* c# a; S只要用心回帖 ...
有某d舊會員/ E2 f/ O/ K/ g) m
就算未達標
! V: X! t4 C9 g; k6 W5 k+ [都唔使過期

引用:
原帖由 hikiu09 於 2010-6-21 23:22 發表   
, T9 T1 O+ I3 X6 J1 `我係新手,我前幾天注冊時看到要發貼夠30才能成為永久會員,我怎知道自己發了幾多貼同埋係唔係夠數就會轉正??
4 E4 L, E( |# E* }4 I
戀戀點數達50分就成了
我要減[X] :[X]是禁語,不雅的文字,禁忌的文字,不可講不可寫出來

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-21 23:53 發表   
: x2 a0 e& D3 S! `, j有某d舊會員
5 U/ a8 }& }: \" g. f4 K' V就算未達標
- I" F, G; _- P' X/ P都唔使過期
. D8 Y6 ~/ Q6 ^- u
  V! S( a# `( [
但係係根據咩標準呢?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-21 11:57 PM 發表   ( ]* d1 x- B. y, B" k
! e$ Q7 N8 w) r( p3 n8 S4 F

3 ]; Z( Z2 d7 m) c& P但係係根據咩標準呢?!
依個要問 大佬闆 先知啦

引用:
原帖由 JG5446 於 2010-6-22 00:02 發表   
  F" R! {+ ~) T9 [$ _依個要問 大佬闆 先知啦
8 P/ r2 Z* O" B  @* [3 A& K5 Y5 n( y+ }* K3 |
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~
) \1 `5 x: K2 k( n
, g  f1 H( e- X0 p4 z壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-22 00:04 發表   
* S) Z5 t/ A2 ?3 C+ i. O
  I( U/ r' {+ t, ]" f' u3 i' F/ O: e. k3 M# m5 ]
大佬闆?! 哈哈哈, 我o地個大老闆o個然係我o地o既大佬~~  W3 G* e2 l/ Q( h" X% A/ O

* D2 f0 {% A* A壇主, 可以解釋一下嗎, 同埋如果幾耐冇上o黎, 個id會自己delete o架?!
) }1 t; X6 R9 y0 G4 r7 U' n# j) X) M) K# g8 J
不便透露
+ r0 @/ w8 S3 N% w8 e0 u$ p# S! r總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分
7 w: V( D$ F: S* l0 b或者 n 年都唔上黎一次) K0 d8 Q2 u: O* M
個 acc 就有機會突然之間冇左

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-22 23:58 發表   
' A1 N+ t4 a& z6 w) L2 G9 x
& E. i& z# N9 C+ q* X* C$ M# d4 C2 ~: [# [
不便透露  I( Y8 o4 q8 r/ x" T
總之規則就寫晒出黎, 唔認真去攞夠分+ r' L* |9 c0 C; j' g! W* Y7 p
或者 n 年都唔上黎一次
! X! ^) x+ _* g. P$ T( u3 ^個 acc 就有機會突然之間冇左
3 T6 [2 q' N6 b9 l7 O

3 c' x6 p% e, b! a) G; _0 w* c咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度,
  j0 [' C8 V+ i% P* G# w5 J6 \好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:05 發表   9 N4 k2 G1 m8 ]$ l: g! S
- g& K; s1 j# p* W- d

- i* G# O) t, }8 X咁我咪好慶幸囉?! 以前差唔多日日都上o黎但係都唔留言, 都可以keep到個id響度, & `. J4 B" L3 a$ K# W& W
好在冇刪除咋, 我一定唔會有心機開多個新id呀~~
) u1 K; Z3 D7 i( E
/ M- }) z' @4 h7 J. E2 q% s- d0 E+ R$ p% k
咁都係論壇之福呀
5 [7 S9 i6 r3 b7 D7 k唔係咪損失左你呢個校服達人

啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人,
. D+ C6 ^1 ^" W) i搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 cdtv 於 2010-6-23 00:07 發表   " n8 \: U5 _' N0 s7 ~8 b" |( C. f3 h
* H" Y3 ~+ S7 H& m. \

# ?6 c3 J+ K+ D% R  d7 r3 g. i  M9 @* R9 K/ k; O: W% Z
咁都係論壇之福呀3 J. G3 \9 [1 P7 L, L; u7 S
唔係咪損失左你呢個校服達人
+ r1 ^9 g* m5 w1 j; J  p* P- y* P: h0 j5 m& Q; x2 Y
我先唔係達人呀, 真正o既卧虎藏龍響呢個壇度有好多呀~~2 X( G- I: H! e* j8 R0 b$ T0 x
我都係唔打唔撞買到遵道先開始發post咋, 真係講起都慚愧~~) A3 Q) E$ Z" t4 F
% W' `, F/ q9 Q* h( v$ F4 Q
我邊夠壇主你厲害丫, 可以整到成個forum出o黎仲要管理得井井有條, 我呢o的電腦白痴, 真係連一個板面都整唔到呀~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:17 發表   ( C3 @: [$ \0 ]5 m8 Q
啱啱開 account 時, 唔知頭唔知路, 又唔識人, 8 V+ C/ b3 \/ `+ V6 e
搭嗲都好小心, 係有啲迷茫, 都係一月內不達標, 好彩無被delete
9 {$ m' A& O/ p* g* s" ~% _7 J) T- `6 i2 y8 `
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-6-23 00:23 發表   / A5 q. S' v  q3 R. B( A

2 [) i2 g7 c! s5 n. d: \1 X) Z: R7 A, w( G  O. d  x
套用壇主o既說話, 咁都係論壇之福呀, 有你o既個戀鞋/絲達人(我有冇睇錯呀)?!
. ]! C5 O5 L& P1 P: _: {

: w, E, g. U. u7 i! ?0 J冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   3 v% q: ^1 ~( T

0 d3 T3 \$ l. ^- f  ]: b+ K1 e% N5 E0 u' x9 ?: i% G
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
6 X# B" W2 l7 n1 ?5 H$ P  b

0 n- j, D- l" ^死啦, 你o地個個都咁講, 會cd/戀物多好多個範疇, 唔制呀, 我純迷戀校服, 唔要有其他支節呀!!!
% |/ X/ r4 b" K& Z, k
6 q7 j+ A& b2 D& j但係, 你o地個個都好似話俾我知冇可能淨係鍾意一樣o野咁wor, 9 y. @% p) \* U/ C
咁點算呀?! 心情沉重添~~

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-6-23 00:36 發表   / G) X5 m( T- n
4 ~  T( `& ?, Z3 v+ @0 q
  I$ [/ a, ]- O. v+ p
冇睇錯 , 不過依家越整越多嘢, 又化妝又乘, 真係始料不及
- B2 b( e( f. b5 K
恭喜成為真正既CD

引用:
原帖由 心儀 於 2010-6-23 00:43 發表   5 w! J- S2 y4 F

! L6 u2 R( @: |+ m" s; g恭喜成為真正既CD
4 Z, M' M2 t% b/ I

, H$ E4 H+ m. _' n- {( l我距離cd...10萬8千里呀, 都係繼續戀物算o勒~~