嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
/ }7 L9 D+ K( q4 u2 k絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.( G& ?, _, Q' c2 j3 I
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
6 W6 u% B4 |* u
所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.+ C1 c, g; g1 \2 i6 e" ^* M$ d2 J
) Z+ V: B- A6 X3 H7 J& j/ a
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
0 o' \5 T. J3 n我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
- S) p: K. `( Z! w6 K% I- @( a+ i2 m, w1 K5 \& [, [( O' W5 a- {: l
哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...5 ?6 N; D/ l7 q% O
仲有部爛鬼貨van ...
4 q% x, C, T' G* D7 k5 f我都好想日光日白出去影相 ~% T) a. u, T( _+ e8 e
以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   + H; I$ s. m( }8 g
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.
$ B7 e6 _3 k4 m$ s' z- l* ?外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
" w$ F& \4 v$ w) i8 ?& x
; g' P7 j5 m8 }; {) v3 G; J  lHeel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   
! \+ @: Y3 ^, h& ?$ V三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.% C: W' k: j5 A. O8 ]) t

0 Y; \; ^0 z/ o6 h依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , 1 U$ k5 ~1 G. [$ i  C
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
8 V; l: q& k: F; P1 I& ^9 p! I: ]2 ]( F6 J
哎, 係香港無車, 玩少 ...
8 c  F8 }5 Z2 }% ?+ D" s; c我地男人大汗多油
/ r9 {3 T, d% ^6 a9 Y9 l7 m哈~我開行冷氣* J* p$ J0 w. ~
個妝都係易溶
9 Q; {- P1 l1 t6 ]: g8 F" T9 _老實說" b; S5 h0 R* S, V
為何不先搞一兩次室內的( z: R9 {2 ?& G% t9 v  M
室外我可是接受不了! Z/ c* }& C8 b0 d' V( F
不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~
1 N- j3 w$ M1 @7 k2 ^. T我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   
7 m6 s9 r4 `# b5 d, R1 r  L# I0 I% O$ s% H! Y$ W: _
我地男人大汗多油) b5 F! `5 J' ~+ ?  p
哈~我開行冷氣3 Q( J2 t9 C3 I) A. L! q" J
個妝都係易溶5 z! w  I8 P. j& ?/ w6 Q' ~
老實說& E& L; n- P' G7 e
為何不先搞一兩次室內的
5 b5 z, a) A' v; l( {2 k室外我可是接受不了! L( F) K  Z, I! I" L; u
不過室內我也不一定接受得了@@
+ Q! G. ^4 v  b, w4 N& Z冇錯~/ D4 D) n( o1 V5 G& t0 }
始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   
6 j  F* N1 z7 _. i+ E& C- m, N! J/ U7 J) y6 |
冇錯~
/ w( T$ ]% n$ q  G9 m1 y始終我都仲係唔可以見光....
0 Y. Q/ J% B* _: [# _點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
' T0 C. y* C; S, D0 {咁book酒店就OK啦 ~
* `3 t& @- d0 X% K, f; k我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
- v7 _# o2 p. `+ p: n揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, # k$ _9 H0 Z# ^7 _/ D. N

7 T7 Y4 Q% t! \" Y2 T- f% Z* h6 C殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
# n9 f; V& M9 F; p' K
) B5 ~8 \! C6 n7 X. F8 i8 a  t. D因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   
0 `7 O+ t+ ^0 J3 h/ W- R
+ U$ j+ `  D1 [- d' U: D! N揀人吉吉?
9 P( X1 s, o) d0 L! h9 Z4 Q+ ]
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   ! e# e  I; s; B- p
如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
% L1 N' T# o+ p
9 ]: J) U: D- ~: O- ?5 ^殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
. F, a0 W4 L; d( k5 y' Y0 \- U9 l# X: O, r: w2 l9 n
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
& U% `" U( a3 O% e0 [. ~$ x郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   $ R3 _8 u2 `  ~+ H+ f; Y% I5 x
. d' i9 O5 o0 `0 T# e6 d0 |( {
& R: d. |5 b, }7 C) `8 ^. C
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
$ f! q2 i/ l. j  |

1 J9 W$ ?( J6 @, t$ rCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. ) \$ n, P  c- @( ^7 O7 G
* n) X% ^( C9 A
簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   
' P$ B6 p. ]" ?$ X5 N% X1 b) g, f6 k! v3 J3 F8 y% o' u' d- i
有心水既都OK架 ~
) h* V. V6 i& L/ q5 e, y: F

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   " f$ h6 a* u- W7 D
+ H, L5 w. x- E* {' L
, x3 M# T  m5 ~+ Y/ F
1 d% p! r0 t9 X5 K$ f
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   
, {. j! z( G) y您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
; K8 w3 i+ p+ u+ v所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:
7 [' D2 J! Z' L2 I* k% e' C3 ^1.一般曾經都有cd既人拍攝,# n' \2 m8 d& E( W
2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
7 J( ?# U% k$ y# ^/ X& Q

& p) K% w! U1 ^/ u! s8 b* i我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你" B$ b2 r( v# X3 \, p6 `
& s- ]' p7 c) h. J0 M
對於你幾點找地方既原則# t# V4 H! L, ]: w
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓& y& N: M( {2 h& A0 ^& k
而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的" F* [+ p; b6 S. s7 |! ~! y
你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了6 J9 q, [( G5 l, o$ z' A
參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來0 J9 _  ]* q: \/ M% I3 k
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點
) w0 y5 Z# t, f- g0 f1 ^
. t: _0 @/ A. q) L8 Y' E& m: D9 U其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   ! m  z! n% r+ S" e7 K

: [  V- H6 u5 s! k; U+ p' E3 H4 y& }0 D' v
CECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友. 3 U0 v; @  p0 W3 L( r

1 d6 o# B& ~4 c/ E! A+ r$ Y+ R簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
* t' p. p3 |4 k6 F4 }
點解heel姐會尊重心儀既 / C' t8 {0 C3 C% ^  x: @2 e3 z1 C; |
心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
; c- `8 G8 ~8 e9 U1 a
; D) B2 q4 H" |1 j3 J
  r% f( ]3 n3 M) h: Y我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你! l% F( y4 ~; y2 [7 X, _

" @2 @- E0 ], r- h$ k7 _- Z對於你幾點找地方既原則/ ]8 ~7 j7 v7 O
以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓1 _0 }0 `. t( w: N4 ~
而我也知 ...
* Z/ E: C: K8 `( n! Q
" \4 H% @3 q4 P" e  y你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
3 D  D' N% a  `6 f- f光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
$ @) G- o8 B8 F# j" Q5 [) l偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....
* q) {% }# n4 a5 K9 \' \( |就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....
: G: _' P$ N; n& [- K% S3 _. x當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
9 Y; c; w6 r* y* t8 |7 N照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   
4 L, @0 _! u( i( X1 w: r, h
4 v- k* F% Q, `, L6 Z  X" L點解heel姐會尊重心儀既 ( M: ]) d8 N/ H; T8 v
心儀受不起呢
7 V9 @7 m4 \; W2 L+ H. |) a  l

\2 Y2 C1 V$ P7 |' V0 Y7 z# T淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實