嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   - u+ y4 U( j$ j1 O& z
5 j9 W+ S1 u2 L' n: L
$ A) x- L6 m5 ~
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......9 A! ?6 T" Q& V) Q
光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉5 p) h( A2 t+ k* ~' e: \
偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
. d& U5 a. A4 `2 M$ I
heel姐明白我心意/ z$ B0 X" e7 ^
因為見樓主選地方有相當的考量
/ u7 T3 K, r6 Z, o4 ^; L! `* E# ?  e不知道矛盾存不存在他心中
3 T, r6 z1 {* e) y如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的. V* B  V* O# q$ U5 @+ Y
但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   $ Q- S: ~7 w, e# v
& R% M* \7 k9 M3 B8 {! q& ~( x  B
heel姐明白我心意
* C4 q' w- q3 K& Z. i! H因為見樓主選地方有相當的考量/ b2 p8 C) P7 }" N  d; }/ E& D
不知道矛盾存不存在他心中
1 Z) O  p8 {; a4 n, E+ k0 ^" Z如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
7 t. {0 m8 Q6 y1 l! ^6 v但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
% M' i- L  _0 p1 S1 C
; `& ?& I" h1 j& _"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
8 f, u: r! O2 h1 G! K* }6 H6 t
1 {) F. [: ?! f! `- H3 {
" x1 g$ G/ o' W* Y- \"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
) `# J: t5 @  s& ]- b3 F3 D自己搭車行路去 : o  g+ w* H! s# J& |6 ^
八月大熱天時去到都出曬汗了$ `5 R" G! Q+ U! |
夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   9 R& O; \; d+ H

: z0 @( b6 q' X$ w# k" T自己搭車行路去
' t" X2 n0 ^, J0 i0 {+ d八月大熱天時去到都出曬汗了9 y3 [: k% A$ G: i2 o8 a0 z
夏天真不適宜外拍的了
2 v! L. M+ ^, [' x

7 H2 B& R  a$ p5 J' j之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
, P9 _! @- L- l) B9 P, T5 ]7 N2 ]% _. ]; f
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
/ A3 \. V% D- H9 I+ o: k+ a7 a. x8 v4 v+ O9 H! A; @
# n' N; ?5 ^. z3 q8 \$ [
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 2 T6 ]' }4 {' b1 m

* o+ `- e  ^' a話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
' L$ ~) t; g5 B9 j) ~7 J3 z佢地都根本都唔介意∼( B1 [4 F3 N! K+ V  M+ K% m
所以無所謂
6 e4 a) F, W! ~有d可能雖然唔係太pass
) t' L6 n/ Y% E但影出來落落大方. n7 z% c! d# y7 n& ?. y
也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
+ V7 A! P& K# [  k4 p7 H8 u
9 `! L/ V0 j- i  o3 X- m
/ X: L% p, X0 c9 Q之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 * g" ^6 Y% n; E2 B. L* ^4 q% p
% D2 H0 |$ o- y, K
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
. d; ?4 b3 q; \/ `, r, ~! ~4 @
: Y* P2 ]3 L6 }& X- V' lHeel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!
: P: `2 L. r% y; r: A  T5 F另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   $ }7 \' i& i# g! o* G5 {
八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
+ |% }$ T; r. i7 s2 ?0 t0 d; z2 Z1 \" {5 A, b& M! M
我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
! F" C. ^7 ?# ^, \- f& L即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,
0 T( M' L' X6 p1 p3 z& kheel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   ( u! E) F; Z" R0 r" d7 Z
3 P$ X: O. ^+ V& f. u( h1 T: m4 a4 L! H

% N2 A, _) b& N* d& W"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
1 M$ X6 I, s4 E7 I
+ _/ K. n& L+ i0 |- J  |
如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu
% ~  B* H" v! x: ~1 a
  B: J% I. Z( F7 m7 G6 ]不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
0 g# o# G  Y: k個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   
- s+ s/ m* X# D& q; c其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
9 L) U: l  O1 v個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
% n# `$ _5 Y8 P9 ^% Y% x% F7 p
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
& [# t0 H( l5 C" D我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
/ F5 l- X3 Y+ {; _- O9 O. O當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   7 ~4 ]4 q* ^/ X  z5 V
我也有點興趣...但可以怎樣參加??
  s: R; u# x/ f/ V# Y/ g$ F! V, F我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
5 @% Z2 Y7 n. m: W& R( |當然也要看你怎樣搞啦~
1 s9 J& r4 G0 G) I等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   3 u! |3 _. {- i$ }& v
6 i; @1 y- A: W& }  T! q
郊野公園就好少少 ~
5 A4 S2 N; L) \, h# M
唔一定...
" z: {# ?4 y4 u% E% F& X' \8 k平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
" V- P/ r$ P8 ^5 n. f反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   ! h8 y: `% e# B
: y3 g% s7 q8 C4 }3 m
我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
: ?6 `4 y; l# s  |& X8 U( ]個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   
) C" M# F" M. m! a; Q: ?% |# n. {: H  v  W; |" c. V
唔一定...$ i* u" ?$ ]! [7 _7 r+ X5 z3 X
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排
/ Q- l, d. G3 J" n4 L, ~4 u5 `8 x( `, o, I反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
' x, r' G, K- u郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~) ^% L. t2 A5 _1 T4 c9 d
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   - N! [& D" ?1 }. R+ z

* h* p& d% I. l5 i. P等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
. q% ]  J0 L: o  Z  l# G
噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   
9 s, f: S( b- v0 U6 l
0 G$ `4 {& z) M個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
9 Y3 j; A! h9 ^5 E: A
哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   / _) }& g8 z. d4 E$ N

2 `7 h: d8 f1 P9 T% {: E4 y郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
. g" p0 Z+ D$ P8 w3 B9 a有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
" e& R- b. Q4 v; P/ q; l2 O
連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香