嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   , \1 U$ M2 j1 s" D/ p
昌記有那幾間學校選擇?
0 Y3 y. {6 F- k) |/ g$ |

( c" \  c3 G+ e3 z2 _我上星期去左昌記la
( \4 D: w0 z% i; e+ G8 F阿姐話東九龍既學校拒地刀有
4 ]% @* Q5 V; ^, s我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
0 D6 Z& a) i+ G
- S, d! {/ R  B/ T" B但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
0 ^" A1 _0 ]& Z$ h建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先
8 H  i1 U  u' X/ Q6 f5 ?- d
# j3 [9 e' y3 r" y. Z8 I3 z# H[ 本帖最後由 angela_fung 於 2014-4-9 14:09 編輯 ]

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
& `$ r. ~  [. M( d; C* C% ^昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。5 D4 m& r8 y7 c4 @; K2 y. g# \+ b9 j
4 @" ~8 c+ k2 y' L- q2 h/ _
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
1 Z3 z; ^$ L0 s

0 |+ I4 n! C8 x# a- FZoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利
# m! G  h+ i3 n1 N! ^' v  n大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
) V& R5 j* f4 \" n- _我都買呀,但好驚。
$ R( z- ]6 Z# V/ r5 {' H: T% \2 m

, o- l- d/ ]. Y% ?* N買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
/ i8 f5 K+ W: j7 }: i真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   
" _, Y5 E" h4 b5 F9 [9 f我第一次買都係昌記
3 x! {, K; D' A! Z. r4 x真係估你唔到咁易
; N( v  f9 r# L( ]7 q* p
7 A9 k. e! L0 F
昌記真係唔理賣比邊個的...
0 w! \6 z9 T; r, @! ?4 V2 V" W9 \! N* [蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下
) t# G# y. }! k6 {, @' \大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈6 J. A$ p8 X! U4 T
但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   ) J0 m9 r" S# D5 [7 M+ Q- S
我覺得鞋難買過校服@@
( M& Q, d# k- w: E# P
) q6 |/ l0 m+ a% L! o如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   3 _- n! e# G  q$ C; O

# j9 t- c5 Y) Z' x6 Z" J8 N: P& o( ^. G
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
( _8 L* q* `- }6 p7 h

) N( u( V7 P8 ]8 |3 H! r$ d同意# z% ?1 X( Z( w5 b7 S1 g" v
校服一定係難買過鞋 ' h3 l* ~7 s8 W
* q0 B) Y! R+ S/ q8 X5 b, o" L
校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋  c  l8 ?' l/ c
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大4 }$ \9 Q6 q3 e, o% A, p, V+ B: Q
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
+ C% w9 c+ B, [- X# Y) V; v; `如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸
, e7 M4 l% F6 t9 [' C3 ^' kbtw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   
6 k4 n! v* ?$ }: u4 l/ D/ ~* `+ P去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
" z# V) @9 H( O
1 m7 u( O( M* B6 X" ?, G" Y
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。