嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   ' n! [1 s; b$ S8 c! Z$ }
昌記有那幾間學校選擇?
$ q1 k$ b8 b3 F: B) F
+ T+ B# g+ F* u# \5 F' f
我上星期去左昌記la
9 V6 z8 L2 E1 C  q+ Z6 N2 g阿姐話東九龍既學校拒地刀有
/ @* m" t+ x$ o. I- D9 b* Q+ Y/ D我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。' y  k4 f7 [) z: @; D  \
2 P2 o+ V; G8 r* Y" u& i
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。$ H0 B+ q9 I7 m. q( i  m
建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先
. d4 i, m, P+ o0 O( C4 a1 T+ y: U) \0 a0 V7 w* r- S- G) I

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   " b3 \  A0 V4 p) l; u
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。' @1 i) T5 h1 n  i

: J- s: |" s. s) B+ U" u- z但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
4 p) F1 G5 q) s& ~. W  _# ~
  n+ _! R7 R: {  H/ \- r4 @' F
Zoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利
: X+ z) I: Q7 y. W: N3 ]) O# d大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
. z) |& m! t% n9 L; c. R$ Y我都買呀,但好驚。
- t! A2 K6 P  B1 b6 j2 V! E0 f
* F/ M, O0 Y6 j( q; G) y
買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
4 y! B$ a2 R6 l' \真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   
; d/ @# w$ E* P' E" t- h我第一次買都係昌記
0 o, T' m# V, s6 z3 s) w真係估你唔到咁易
. w; N0 d) @/ x& F! R. }
: K8 ]4 m3 ~4 f" V2 ?3 [4 b! Q昌記真係唔理賣比邊個的...
0 [9 A& j# _* S蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下; w! o  C" d9 [$ ?
大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
5 ?7 |; Q, W+ _6 j2 }" d) C但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   5 @0 k* `+ t6 C  ?
我覺得鞋難買過校服@@
/ o. a5 G- g9 w- |1 \
! Z0 k4 a# K9 u+ O/ C; ^0 Z
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   & f, v7 v+ A- w% q; ]* L6 p

9 z0 `. I3 p) l5 C4 X+ W2 [! M0 h0 z* E) ?0 U0 k, P; Z
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
1 D1 S! d7 C! G4 n- l

/ i5 H% D  x5 C& b9 a; N" A同意
, A( |& r% O% Q校服一定係難買過鞋 % G: k( t9 N: V5 ~

! J: Q5 o0 R  ~4 m8 N校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋
. n: X4 h8 l3 Z1 _" O% y: W* x" a. s所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大/ z2 S+ j! d: L* B- Y
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
5 @" C! H0 @3 ~* J6 x% M如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸
( k2 f6 E  L/ x3 Abtw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   + X  j+ f2 B  n0 e( i
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
2 \' Q" |# G  Q; ?' m0 |
! ~" B3 L* f( w! B4 J1 G* ~去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。