嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   ) n- d3 u0 q  P( Z9 C
昌記有那幾間學校選擇?
7 I6 W) S- _3 _" d8 n- H9 N

, e3 l' W1 K2 V0 @* w! q5 S+ [: ]我上星期去左昌記la# I8 c# s2 E3 _$ K
阿姐話東九龍既學校拒地刀有
# }  W# w0 E9 V, y* ~( _  V我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。2 `% b8 {( b* W
) K! j  F8 q2 |/ v
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
" u" e- x. [0 K3 x( ?建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先0 L4 i1 h6 Z7 Z( W
# k6 E+ A9 j$ R% e8 t

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
0 F0 [) H9 r$ c9 M6 M昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。$ r  {& S2 K/ I8 j

+ c( H6 D8 ~8 |/ C; z6 i( O但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
9 Z' j0 k6 U! o5 ^9 v& o- m9 k0 l
Zoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利
. R) k9 Q7 l0 F, U# f5 g% ~大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
3 W' u8 F% u: y  }6 X7 ~6 M, x我都買呀,但好驚。
3 b2 t: M$ o+ l) K$ P( X6 q4 D( x9 T: \
買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
) d3 |7 E( j  t真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   2 S/ C, V, B( V! i* b0 F
我第一次買都係昌記; q( G8 s1 @2 }% o1 ^
真係估你唔到咁易
# ~1 h4 P9 P8 ~9 R+ c2 k2 b: L1 n

- k% \0 L2 X! a& \$ Z昌記真係唔理賣比邊個的...
. p7 V" x$ U# ?% G( {* h3 N$ z" `蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下
' n( l; S" C4 E( K! |大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
, X2 J8 V5 s4 s1 H6 [! v# W但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   
) P5 z; p3 b1 {7 A$ A我覺得鞋難買過校服@@
3 z1 O1 {2 ~2 z8 N: p. d5 H8 d7 o: V/ L3 g
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   # h' N, j! H" n% d/ H

; e. ?* t2 n6 L! \
4 J, H0 O( g, Y- H  m如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
8 A5 |" I: C+ i2 x9 h& p8 Z5 V2 o' E8 R  j
同意
" ?0 S/ Z$ d1 W6 q1 l- B校服一定係難買過鞋   T1 F. N+ V2 L# l/ C8 d1 D
8 |( ~" P) Y+ o, E
校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋5 B$ U: J9 T+ z4 h
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大  \. ~9 K/ Z: u1 D! ^
有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的
! r, h' o8 ?% S& l8 B/ n如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸+ b0 B6 j4 o% p, [8 _3 w+ c
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   % N/ R- o+ _" b
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
5 b" S/ j) v( w+ K/ t$ t
) n! Z* |) |9 X) q- @, w3 w+ n
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。