嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   
6 c* @% e, a% [- ^& q+ h昌記有那幾間學校選擇?
& p1 z& V; V) D$ v3 l( H

' H7 A: P$ W+ H5 c8 p0 F我上星期去左昌記la
1 G3 O7 U: G+ p阿姐話東九龍既學校拒地刀有/ U' i5 W, n2 _* P# N+ x; |# E
我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。# F* |# Z0 x; e4 L/ x. x- h

6 O# {( s. _; r8 x! B, ^9 ?但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。# S  _6 I( |0 P6 s  r/ [
建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先0 J; W. K$ o* Z' I1 s/ `# ]. n5 x

/ I) l5 y: ^  D. o+ F( |' x[ 本帖最後由 angela_fung 於 2014-4-9 14:09 編輯 ]

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
+ r( s7 O2 u3 K! l昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
1 R% l* c% f8 E8 c, S0 \: X, t* Q; W9 F; M3 _6 d6 t2 K
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
- e/ U3 ~+ Y$ \& z  H9 f2 @

0 Q( A1 l+ F3 l7 X! C# C7 GZoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利
; ?, h& g( S  A7 V4 @大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
( N" a5 D5 q, M% K8 f+ J1 v我都買呀,但好驚。
" {7 F# w; K' ^! `; V
, U4 a5 \# h  m8 q+ a  a( |買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
1 _$ z; |+ P( u$ h" g9 G真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   
1 k" g; |& ~* x& l# ?: h. \我第一次買都係昌記8 k. ]; W6 u5 E- q# d/ z& E' J
真係估你唔到咁易
- j' P7 n$ f2 E/ J  }# r, M6 p( n& n4 g  a  l4 Y" F7 k
昌記真係唔理賣比邊個的...
" Y/ P& {. c1 h2 `蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下& Y" v; z9 a. g- d3 {- x
大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
' ]* G  S' \+ r5 S; A* g: a但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   * ?& q2 [! N* O, G( ]) G+ ^2 @
我覺得鞋難買過校服@@
: S1 ]% V" b2 J" Q& Z$ u

6 g5 `* A9 h4 F6 a7 m如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   & d* l# m8 l4 X" v1 X

( M8 _4 Q  U4 `0 O
& f  s, P0 ^% i  ~! H& }' ?4 j0 p如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
0 s. M+ |1 c) G1 Y2 j; M7 F
- r# e5 w4 e6 Y8 S同意
9 T- n% |- R5 N3 w7 i2 q1 Q8 K校服一定係難買過鞋 * _$ U7 ^! ~, j+ I. }- M! Q

" _+ Y; B& V- F1 Y& b校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋
8 C' [+ X, J# t: J7 J所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大
! I5 i5 p# t! a7 l有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的7 d- g! _: Z, ~$ c, \. O& I
如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸
7 R3 H2 B( K+ F# f, o0 H& sbtw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   
0 m* g( X% N. ?" o3 S# X( z/ E  N去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
6 ?( D4 q5 L6 s7 P1 o6 n$ M/ j0 ^! m  d, z4 ~
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。