嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

男仔去買女裝校服

引用:
原帖由 rolf 於 10-3-2014 21:54 發表   7 G) P" U+ C( W5 t4 Y0 x
昌記有那幾間學校選擇?
3 }  W& w6 Q" e4 C8 P* V3 m1 I

) q1 G! v8 u# E% N! i2 @我上星期去左昌記la: u9 L# A8 N2 p, e' i
阿姐話東九龍既學校拒地刀有
+ W9 s7 M8 Z! ]6 O6 c7 i4 m6 Z3 B3 C我買左保良同栛因
可以叫我Zoe Zoe或者珍珍

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。
* J& I- J! Y# A# Y9 j7 v) o2 n: @
3 H$ o+ P5 K! X) K+ j1 [但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第二間,妳個碼太怪獸,人問幾高幾吋腰妳又遲幾秒先答,呢啲野都會攪到阿姐串妳仲唔賣比妳。
/ h$ ]$ z( V0 i3 E建議冇信心/唔熟校服款嘅朋友去昌記開始先3 j& k; E( f$ o6 H

7 n0 B& V2 t" I/ Y7 t. x0 A3 u4 _7 h[ 本帖最後由 angela_fung 於 2014-4-9 14:09 編輯 ]

引用:
原帖由 angela_fung 於 9-4-2014 14:04 發表   
! q! L* i0 i0 F% y& h3 X* Z昌記就唔怕去買多啲,人地老鋪幾廿年唔想咁易汁粒,佢地仲賣埋同區以外嘅校服,點都會驚啲貨扎住散唔去。1 ^9 Z0 ^; x- x- I+ W5 g
, V# y1 v8 \" P$ u+ k) O2 p
但係集團分店果類就小心,大家做足功夫先好去。夏天買冬季,up完校名人話冇妳就即up第 ...
' ]5 }# D) Y1 D0 q% ^/ K: F

% O& w! N% ^$ O0 I( {Zoe cd咗半年已去過好幾間,例如槍記,天寶,tim記,維多利
; ?: c: N- v- h. B5 j$ ~6 O大部分刀無問題

我都買呀,但好驚。

引用:
原帖由 ciciinlove 於 7-5-2014 12:04 發表   
- e7 Z* H/ K: R1 _" {我都買呀,但好驚。
0 O2 n' C+ }: @" y1 K9 `
  ?5 P- P9 d6 w* x買得多就5怕la

昌記真係好容易

回復 29# kinomodosakura 的帖子

都唔知祖藍佢扮得多好定唔好好

始終都係驚驚地

第一次買就梗係有少少緊張, 但都係個句, 講要咩學校咩碼, 俾錢走人

我第一次買都係昌記
5 p& Z: i- W2 y6 f5 ]真係估你唔到咁易

引用:
原帖由 Shion 於 2015-1-25 08:02 發表   / z$ l& X. i- Z8 D- M
我第一次買都係昌記7 K7 O8 K$ H) \& Z
真係估你唔到咁易
& p3 n3 J7 ?0 h$ F8 h4 K( l" S
  U: i* R! a' K( i
昌記真係唔理賣比邊個的...0 U% c, d6 c1 ?6 C
蚊形果d舖 觀塘小販市場 順成 華灃 etc etc都可以試下
* i9 x% u5 K% t2 _* n5 W大集團果d就視乎你見到邊個 一般見你問得唔似家長或學生都會即彈
* f" d& ~: U1 k5 V7 J2 s" k但係有例外...去某維記買呔試過全部羅出黎比我揀..

我覺得鞋難買過校服@@

引用:
原帖由 rofl 於 2015-1-30 15:53 發表   " s3 \0 Q! n& Q4 d% c( Y
我覺得鞋難買過校服@@
. r, M+ C1 r+ |/ t  g) @* i  H5 \! X% W- y" R7 d
如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係

引用:
原帖由 YukiMinakami 於 2015-1-30 23:53 發表   
5 m* Y7 B" V/ N# X! Z+ ?, F; S# \) _- f# N

% M9 T4 D3 M# q8 e% g+ I# h如果講size既話就係, 如果講膽量既話就唔係
9 z0 \0 I3 g) K# T5 S! x4 s
7 l$ ?! G) |( x( i
同意
6 d  {) O) O/ z  Y1 y' G5 I' s. J8 m校服一定係難買過鞋
) J" y1 z( U/ _1 [1 [; E* M( E/ h8 \- B+ U4 _
校服賣比非學生而 '有機會' 引伸出既問題一定係大過賣鞋5 I5 J  {; J9 T% n8 V: a& W
所以間間大舖都會好小心眼 驚有事上身

就現實而言碼數方面的問題好像比較大
0 {3 C9 S- v( r; O# d+ y有沒有可能有一個碼數對應表⋯⋯

昌記算是新手最容易買到的地方啦 第一次試試幾好的: H3 V# _  R0 Z) R# N9 X
如果是集團分店 我覺得最容易買是維記  最難是金綸! m& J. k, z/ l
btw 有誰在9龍城的維記買過嗎?容易否?

去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim

昌記真係算易買咖啦

引用:
原帖由 nyanteemo 於 2015-4-29 01:07 發表   6 {& O* B! _7 c$ ^% U0 n; J7 V& K
去昌記可以同佢講自己著, 冇問題嫁! 佢地好好人仲會幫埋你度身tim
9 ]- }* z+ g( S: L$ h8 \3 y$ G6 ]' q4 J+ J
去得日日, 只有三種倩況買唔到, 一係佢無你要的SIZE, 二就係無你要的學校, 三就係你去到根本唔清楚自己想要麥

其實多得很久前日本AV女優“植樹母子“訪港,為了讓港民認識而穿上同好認同最好看的P.con效服亮相,觸發該校不滿,後來……所以……,日日記其實為同好服務多於真實學生,大家可發覺日日記的校裙長度超短,根本買嚟返學就死得。