嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   9 D0 ~! W; s0 P1 E
# B9 G5 N4 w9 r) ~* b1 ]

4 K, m/ I0 P5 [3 {7 Z; D是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
9 f; E0 [9 ?! G5 E$ b% D
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   / V. v  ]  R4 H) v7 R: G
9 s% k& c/ ^( H
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
# ]: [8 }) q" a' x* q' d7 o# f. A# B* j) P9 d
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,4 u7 A  |$ f5 Y# |+ i% C
朝早同臨收池時基本上可以無人。
4 q1 Y3 j8 u0 B# |/ X* y
- W7 n$ {, Z2 t( v" x3 X2 |荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
1 \, {' W) C5 ]話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   0 w+ F% x% V, \/ ^/ V2 r9 G

+ c. f! S# h+ G& R5 g
5 J# J2 Z; L. e+ x/ D3 X屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,+ i- @5 t5 a, S0 f( t: q( l# c! J' N
朝早同臨收池時基本上可以無人。
- A0 o) b# I; K
7 I; Q  z3 v4 g$ f) t* L+ a荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
  a) z$ F: @0 [" F, E: h3 G話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
! H: ^9 u4 z, L  s# _
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   
. h7 i& U. [+ \7 k$ X& Y
" s6 H( L6 g! Q- D* F9 f呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
" @9 G6 q- n6 n! ~/ x3 ~$ o8 B) ^( E' c7 \
是啦,會穿在裡面先,
5 A: }3 y  I7 H! }0 s2 s' |0 [換衫時除衫就可以啦,
9 D  z+ h3 l6 y; \雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   
% m5 b' c) K. T: l& ]' ?; `$ i
% u( _' X5 m, x' B3 @3 o: |+ [
6 I# Q0 F7 p. }" i" j+ e& y* g是啦,會穿在裡面先,
+ ]) F# ~/ @+ q* C, ?) g/ `換衫時除衫就可以啦,
6 l8 h7 d* S7 c6 h1 G! C+ m雖然更衣室也是沒人
) d. u9 l2 `0 n% V  B* Z/ y
係換衫卅沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   % M  {+ c" u3 r/ a

( Y# i, W8 E. @0 \1 E係換衫卅沖涼格入面換?
5 M9 B4 {( M  F; D* k

; z; d' S& d2 h$ X* V事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。, z; O5 p. c0 B" ]  V9 m
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   # F6 J3 X$ s' F
% V! M* Q% S! U( x
3 O# }+ D9 w! ^
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。4 t! v' `2 A2 n/ N
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
9 Z0 W# X# D1 Y- J( |% i& ospcs有游水堂 - @+ |% F. i+ \3 ~
著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   
: ~3 |4 N2 F1 ?5 f8 `$ z+ i  L! t  H& k
spcs有游水堂 $ z' l' M# x' n9 W. H; @6 a% C
著咩款泳衣比較難比人發現?
% }0 y9 p) _7 z* ^# {/ ~! u
+ P' Y5 }0 }8 ^' E4 Y/ _
就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,- {& f0 ^# i. ?* z+ a" a; c( F
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
& m4 D2 G; d" k6 J$ ^9 V
$ t0 l' ^) K- P3 y不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   8 `3 R" v; |( ]* @' d1 M3 `' x

5 b! u8 b2 L5 `' `( v1 E3 P
+ V8 h# c2 O& q$ q/ s, J; x就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,% T& o: H+ _& F
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
4 c4 y+ z6 Z5 g$ s# b, u
0 D! `$ j( K4 W: t4 a1 K; }3 j不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
! O( \* G9 }  h, a+ F9 |
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服% ]+ n6 t! P9 \# Q% j7 V! ?0 h& B2 H
) f: ~, U4 w9 g: Z+ Q6 J3 ~: o

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
) x- y0 y' f9 s6 F: d( d; v! z+ _7 o! G6 I1 J1 l
只係因為香港淨係買比賽
7 _9 E9 R5 X+ w8 ?2 m' |: W3 d! B( s* y4 I, @6 d' q* f
kneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。 2 P6 s# [* N* E- `+ w# x' k
真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   - q. x" H  B( ?
& k' W. L8 V# A& l  M$ x3 A
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
& D4 i* w2 U  L3 \1 E0 \2 L5 B8 n4 v
) _2 P$ i' w; G6 _2 H! P3 w2 ^這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
" j5 U. J1 F- h* o! j( V/ L5 ?. u% b( `- S; [4 \4 K4 A3 J
0 Z: m/ {4 r1 n/ m, q
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
2 L* ?& M/ Z) H7 I
同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別
' }6 r" R/ ^9 M比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)
' k' F" p1 Q+ @* h' r% N2 J訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用
; _- A) t$ j7 p" C& u* u! C
1 k. C! ]$ A; h[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:31 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   
% F( c% y& s$ h, j
7 h! }7 |6 j& |# N同比賽款大同小異,只不過係物料上
8 D+ Y* v% c2 x, U+ C% `

. ~& T8 c8 w1 i8 S+ |9 ?& q想看看啊,算時兒童款式嗎?
" Q0 K% h0 `& V: T) \# _) A" K* ^/ S  J如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   . K7 [; j  Y! u3 U) X: h1 d, m9 B* C1 O

+ U0 A3 r1 M1 e+ m3 F* Z% M6 X6 S3 _1 w
想看看啊,算時兒童款式嗎?' I5 O  \4 y; M, E
如果是3000円以內真的不貴吧。
3 D5 i+ U$ e& A' I; }3 W是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   
* z6 _3 A3 t* v: {" X5 s
4 I! ~% u6 [$ D+ s' z3 i$ Q是成人款,不過是舊款所以有特價
, v- r& p2 b- G6 W: o% @
/ I  Z6 a# `6 ~$ o/ Q3 D新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   2 v( N* {  C: U. `) l

; o, O8 _' W4 e8 |% M1 U# y' q* R9 y) A/ Y% B
新舊款不重要啦。
* J+ o  A$ l+ ]7 E
但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   
5 l: m0 n) M& S! G- Y+ I& p+ A" x' L  K) [. Z0 d, S% {, P( Q2 l
但同一style的新款貴百幾蚊。。
+ A* q1 r$ r1 ]4 u# o, f3 V% P) _4 w+ ~
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   
/ Q$ t1 d7 L% j! q! o8 H6 Q: a. N
  j% @( W/ H; j7 o* g+ f6 V# `1 m3 _  }: v
那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
' o  o0 ]# s5 i8 L" z! f$ m
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   & U/ K  J3 {1 h" h) b/ n" d
. c7 E/ i4 T2 o
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
4 I, u& K8 A. W1 v

4 m* H- s7 ]5 E0 {+ y竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?7 q0 x, _) v, e" I" @+ P
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   3 T% [, w- }$ x  [/ a, @
: Q/ d, L8 K, M0 k, X- P' M  r

. F! f- S9 ~0 _, X- V竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?. V. `/ d8 ^8 @& b' u" v) H
雖然應該沒機會去就是了啦。
' K( z; z( U8 ^1 v2 w
https://maps.app.goo.gl/4n2yH
" N5 ?  W0 Z9 M5 R1 l+ U) M$ }Sports Juen Ameyoko Kan( e5 E& X  N  K! R$ q
4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本