嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   
& X( ~8 z6 r: V& q, h1 Y( h  ^. C0 x3 v( P5 x' U" X

2 @0 S5 E2 F5 s" ^! K0 @是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
& T, o4 k: }  a! w5 ?0 _! G你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   
/ N! U9 O$ Q5 |  Q* }/ P. \, G! g/ m3 o( J6 u. T% W+ y
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
  u# }/ E$ g( z2 K# ^: K+ ^7 p1 z; _, L! ?
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,8 P5 E( F2 T' e% r4 y" J1 m- {( w
朝早同臨收池時基本上可以無人。 1 M$ O1 G# a6 N5 ?

% `8 x4 l- F: a+ j0 }荃灣有個係街市上面,聽講好少人,! l6 y  j5 {. U1 K. @, A! H
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   ( \- E0 I( B* o2 h, I4 |* w& c

' m1 _" a# @( Y& M& c% W# y8 C; [* t' i! N
屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,
& ~6 c' m' s6 A: U+ ?3 Z9 }' X朝早同臨收池時基本上可以無人。
' ], b: y, l+ F, x1 e( N  a- r4 n2 w. D8 b
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
: E3 C* d2 J* }4 B! ]) K- u話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
! N5 F& f( O8 G7 G3 S, }呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   
) y2 I' R$ D) v* q3 G% s+ h6 S6 y! I
呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
) M: d5 h1 m# l

2 W! G5 ?7 W& t. {- {' d. Z" E& A  Q是啦,會穿在裡面先,7 ~, O( v% k" s3 `3 v' L, z8 I
換衫時除衫就可以啦,6 w7 B8 u5 m6 d
雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表   
* X% T0 i7 F& A, |- w7 y! F, K0 m
" S' |; ]9 h4 D* ?. L9 `$ t! H4 ?
# f- ~5 z, Q; v& j是啦,會穿在裡面先,
3 r( a! a3 H3 n換衫時除衫就可以啦,
4 S- y5 Q# I; w+ }" f雖然更衣室也是沒人
$ w0 Q* w- E/ L& j! q係換衫卅沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   
" w) b& @8 E7 _4 j* b. j
4 q  {& x, [0 x8 q. l+ V& L係換衫卅沖涼格入面換?
# ]+ p/ M( f$ X2 g1 Z, w1 S" m) K( x! s
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。
2 B6 C' M4 L$ [' M. q' h去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   
9 J0 f7 E5 G- d2 Z7 |' M2 K/ d3 F) o+ w3 r
8 K0 ?5 |7 S7 ~$ ]) a
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。
" f7 W/ O, v% B* Z; p去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
" L( w* `1 F7 t/ I% D+ _
spcs有游水堂 5 i6 c6 q0 v. Q' s" _& h
著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   " F8 I. g6 E5 K' A( f
; b3 W, s" E: j5 Y% |
spcs有游水堂 & ]/ M" T# x, ~2 V5 ~
著咩款泳衣比較難比人發現?
' p& v3 t# W3 f  D- N5 J. E: Y5 e$ g# w

, ]" G# x' T' G. `! e& ]  M. H就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
5 q' K% K5 ]2 K9 o, F平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。$ d6 ]  s8 e! b3 t
) F" V! F( u( h7 b0 f' p
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   & s, j1 ^# K) j$ s$ W

, J/ i9 K1 M$ G( U6 l1 g
% o% Q* Q' W# g/ j6 _6 D就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
; Z5 Z* _+ x  W( m平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
1 K- h! l2 s/ K( N# h. {5 m
/ A: L: I+ V5 z' c+ j/ |/ ~, h不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
2 ?2 q6 `0 K  T4 w1 a$ Y' b只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服! j" Y( W! k; Y+ ^

7 M* J8 q' K& f[ 本帖最後由 KT4135 於 2018-12-28 17:20 編輯 ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   . s8 V3 G" D( n1 N. [7 j

: @5 i5 l1 t) [! @3 h. o只係因為香港淨係買比賽
: n, W9 u$ E( L
+ j2 u' K4 v8 X+ q6 {
kneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。 + r* S  h8 f, P2 y
真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   . a( M& D$ M6 j. G' X% n

, W8 z' V. E2 g( W只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
, W, [0 w" r$ u( _4 I* Q

4 y7 @5 j2 x1 o/ N& |5 G+ C這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
6 X2 N6 s9 d9 {. h. B# [6 p4 i! X  \. N# G, b
5 ]$ ]+ h4 s2 e# j. {
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
  o! S, ]1 D' ?8 w6 o同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別" u3 Y; b( L; C
比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大)
! v& U3 T( M1 I, m  B) o9 ?% l, H訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用
7 _, X5 ~9 E; p% z" ]) l  W4 g1 G3 O- _! F7 E" h

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   
, E, N2 q/ d% S& K3 M$ d3 x0 W( Z. I/ o% h
同比賽款大同小異,只不過係物料上
3 S" m; s0 C5 {, j& m1 J+ y- y2 c1 h: r) ?: u! v4 V
想看看啊,算時兒童款式嗎?9 ~- _. m5 z* [+ V7 H( q
如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   
1 z; y2 r6 M2 b" g8 b
1 {; `6 E' K# H/ c
7 U9 G9 B3 H( c9 t) A  l想看看啊,算時兒童款式嗎?
) ?. j) K) l* J4 z- u如果是3000円以內真的不貴吧。
- I, u% B) S! ^. H2 ^9 P  w6 z3 s
是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   4 h; W% l% F! F2 A0 |
$ b1 r4 [7 V( N! U7 R5 c- b* a- [, q
是成人款,不過是舊款所以有特價
5 R4 g) |3 u6 m* g5 X, J- D5 ~/ `
新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   , l$ H. N: N+ H2 p
0 P/ x& G6 ~0 I2 S+ X9 w

) ^6 B$ i3 ]7 d9 M, h3 \新舊款不重要啦。
" V# R% I. u/ U8 Q) v% \% v& x但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   
! F; @. `! Z) ]% v( D$ d  o* z7 E( I
但同一style的新款貴百幾蚊。。
3 ]$ Z- o4 ~. L* a. M" w

# Q7 L: j# Y9 H" U- \4 Y那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   
& R# G8 a: s( R2 G" K  k4 p. w0 n* s  E8 X' ^

/ j- C& C; |  n  P% n2 o9 m+ _那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
2 ]8 a) J' e# A- e# ^$ Z3 ~* {
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   # G% H1 z  u) V' q+ l' Z

. P5 [3 n; M. b+ X& T我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
$ N. u: j) |+ o* I( H
0 A0 r( ~* o, }; G
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?6 G1 N4 Y$ _, t  _0 Z# M- ?
雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   - c/ L: o4 v) B9 k) \/ x

- s! [: k, Z# [: B) f  K: k" W4 R2 g
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?$ z6 V1 s* L, Y* l; n
雖然應該沒機會去就是了啦。
8 b7 ?# G) `% g: shttps://maps.app.goo.gl/4n2yH
/ _3 E* K  ^4 x+ dSports Juen Ameyoko Kan
) @% p# q% x* p1 g8 P5 a4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本