嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

連身泳衣喜歡什麼款的背肩帶

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:05 發表   
" Q  v2 L- ]% q+ e) X" g$ Q# T* D4 n" s  D  I& r9 j

% W; g6 l* }2 }- a2 Z. ^是啊,不過我有穿長袖防曬衣啦。
7 o! |' c+ }% ^( |
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:18 發表   % ^1 I, H9 F1 H2 A7 O
! a7 t$ o% M* h- N0 y. ?5 w
你去邊個泳池?可唔可以教下我點做?
7 |- x2 E% F6 g6 I  f

1 R1 ?1 O0 X% R) {屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,- e: ?  E- ~* V7 g4 |# G
朝早同臨收池時基本上可以無人。 ; {* t+ \7 g0 E9 t( Z0 K" U
" x& e9 j0 L% @; F1 w
荃灣有個係街市上面,聽講好少人,1 L; j" q- A5 D) ]
話平日只有晨運老人幾個,但未去過。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 22:36 發表   
8 l+ E" P. O9 m% q  j( f1 d- v  @6 A

8 g, `' o  N$ Q/ w$ P屯門大興屯邨有個冇正式池,浸下水都可以,平日好少人,6 t$ |% T- s; k( l
朝早同臨收池時基本上可以無人。 9 }7 o7 C5 k' p+ |7 i& ^

# N( O* M9 e$ V; ~1 r荃灣有個係街市上面,聽講好少人,
! ?4 B$ D- C' r+ }話平日只有晨運老人幾個,但未去過。
* p9 {; A* D! U呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-27 22:57 發表   
+ ?0 j$ k9 U8 o$ P2 c: i
- e; N2 Q3 N$ E呢兩個泳池都係露天,冬天收池,又要等到夏天啦。。。
) ?8 n- l" N& j0 m% F. z
) C6 F4 i) Y  ~. j2 b5 h是啦,會穿在裡面先,
% Y* b, d1 ], ]2 s* e9 y換衫時除衫就可以啦,
. L8 _$ g; L0 V* d! }雖然更衣室也是沒人

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-27 23:24 發表     o: n  ]$ h: E) _; f3 f7 o
( D' I$ e+ z2 Z& q1 t& I. [
, N4 \9 ~! N5 P* t, V- ?! V
是啦,會穿在裡面先,
6 @! c. ?/ N1 X% X6 r# P" U) J換衫時除衫就可以啦,
$ p+ \1 W0 G5 \0 n雖然更衣室也是沒人
. E/ P" M4 N& v% T係換衫卅沖涼格入面換?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 14:10 發表   
+ ~5 D; K% n% z2 P+ W+ \' t! a7 D' c- s& b8 X9 J1 L
係換衫卅沖涼格入面換?
: {2 c* p' g& }' E& V
3 D& e$ j1 E! L# L- v, V事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。" |$ b& {" |! |: i' J
去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 15:20 發表   
! h2 D3 T( m1 d& o7 i9 O9 I$ L9 c4 Z1 g! u2 w
8 R- y: Q3 J# b6 }- o& }
事先穿在裡面的啦,女生學校游水堂好像也會這樣的啦。
  n  @# @2 X' n: B# d去到時脫下外面的T恤、薄風褸和短褲就可以了。
6 b  Q8 d; u7 C2 lspcs有游水堂 6 r/ Q8 P- h2 S$ p1 O7 D& @
著咩款泳衣比較難比人發現?

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 15:37 發表   
0 m: n4 q6 M5 e% t. B7 g: A+ @( o3 q  P
spcs有游水堂 ' q5 Y* z5 L% f: [
著咩款泳衣比較難比人發現?
3 T3 k; w5 }; S! A/ q# l# R& ~

F% @; @  S! p  \就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,3 Y# P* J8 ], H6 ]$ x
平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。. B1 I, V8 g7 r( e" P
/ W, Y% [& X- f" h
不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 16:42 發表   
) ^# U# g8 R" C$ s; }# o3 R, s. c( N" s% ^0 g7 v; {3 Z% F) J  q. L

4 j. a4 D; G' h" t+ V2 L就是學校款了啦,你說怕凍穿防曬衣就可以了吧,
( G0 w9 M/ \* Z# }# W平腳和三角也可以,如果怕被發現的話就平腳吧。
% r7 J! A/ ?& ~7 u" C4 Y9 S8 J
  i6 M) I% I) X3 Q  K' X不過如果有kneeskin就更加不用怕啦,不過很貴我沒有了啦。
+ t+ E% x4 V; b$ h5 E
只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服4 l0 }' @( _% [: h0 V' [' a$ D
$ N1 r! B! o  l; r) |

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表     i* Z% I" _, g- j) J: @) J7 W
8 v) C, Q( }8 {' l: S3 b/ o( d
只係因為香港淨係買比賽
8 C, u  U. M# D9 y
0 ?2 S/ E' Y2 o& w8 o* lkneeskin別人不會想其他啦,反而會覺得很pro吧。 % J5 u) m: y/ k. ~6 @
真的很貴就是了啦

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:19 發表   
, W' f8 A7 @# o1 L, a- u' i6 b
! n4 N/ }( Z% p2 k只係因為香港淨係買比賽kneeskin,所以先咁貴,我件訓練款係日本買,只係二百蚊,當然就無比賽款咁緊,但都好舒服
) J. e# u  g' k" c; ?
" }  C8 s7 t  a: [; B% y! C, D
這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:23 發表   
" A4 [& k3 U6 ?# n& n7 W5 G# w
* H1 B& m# i- k4 z8 z! z* D5 P
* F8 m; J4 @1 ]6 Q7 k這個款式是怎樣的呢,可以分享一下嗎?裡面是怎樣的呢?
1 u$ R+ V, q- Y, j) ^同比賽款大同小異,只不過係物料上的分別1 t: g& N1 l7 S. s+ O9 C" Z# ^1 m; L
比賽用compression料(紙質地,彈性高,壓力大), p7 D/ D4 L9 a, r: \& {7 O
訓練款用普通lycra,我買的就用endurance jay,出面較粗糙,入面有少少吸住皮膚,較保暖同耐用5 i& |+ D8 W) x& n/ U* a
, w% P! H# y$ ]

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:28 發表   
2 X1 e) t  [2 w) c, ~+ t6 v
. E3 F9 }! [1 h$ h同比賽款大同小異,只不過係物料上
3 L* d9 c- C- Y: k2 s# J3 ]
, {! V7 [/ g8 ?; E9 w3 V8 P
想看看啊,算時兒童款式嗎?
2 i& w. D! A  Y8 @# j! N/ p如果是3000円以內真的不貴吧。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:31 發表   6 }. |. n0 @7 x

7 I& D, s. a) _. q; `1 y1 |" |8 p7 `$ ~: Q& d& e  C9 m4 d: b; f
想看看啊,算時兒童款式嗎?* L0 d% X* V( T* C" u+ e) p9 E3 k# k
如果是3000円以內真的不貴吧。
3 }! w3 O% h; P+ v! T6 H$ [是成人款,不過是舊款所以有特價

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:37 發表   2 w) d- W8 ]% _6 f1 u5 [' q

9 w9 z8 S, P3 F是成人款,不過是舊款所以有特價
0 b- K& |4 Z' a/ I
) D# ~% K( }: C. x( P0 E  G0 E
新舊款不重要啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:48 發表   1 ~0 T; d" q7 R9 F7 a3 p
% z/ Y! T0 n7 }) C* g' ~' L
' d" \6 C9 X9 B. S; o5 D# S* l
新舊款不重要啦。
5 w. I0 x- b- Q+ j1 e; J6 ^但同一style的新款貴百幾蚊。。

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 17:54 發表   
0 b1 @& {9 z; O* j3 o$ _, V  e& R% x
但同一style的新款貴百幾蚊。。
; }7 h0 I! T  Z! {
& I8 {, v: ]& v4 ~那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 17:57 發表   
+ a% d: A8 I5 y) a$ l$ Z
! {% X# L. C2 [
1 U) ?+ q/ u) X那邊 outlet 有嗎? 還是百貨公司才有?
6 f& @. L" p+ X( L& Q/ u# `7 z# h
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚

引用:
原帖由 KT4135 於 2018-12-28 18:09 發表   
0 Q1 I, |4 \; f& {( s  v* @+ R, Z0 b9 s0 h7 K4 }3 h
我係上野的泳衣專門店買,outlet未見過有,至於百貨公司就唔係好清楚
! ]: R. p0 Q- r4 B! z& g

. F/ S' f  t6 l3 P. O7 Y+ J竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
  P# @$ u/ R0 I& A雖然應該沒機會去就是了啦。

引用:
原帖由 mizugi2018 於 2018-12-28 18:25 發表   
7 M: F1 h9 K) S' n6 N  G/ o- b" S
! ~0 e. G! [& R& @) X8 l1 I, n$ i
竟然專門店也有便宜貨啊,有間店的資料嗎?
5 W  y- h; m# X" {+ R雖然應該沒機會去就是了啦。
  E9 z0 n, n; u+ C8 W# f, [- ?https://maps.app.goo.gl/4n2yH
9 J3 Q5 \+ v: y3 M/ SSports Juen Ameyoko Kan/ y: _$ K  l" o% `+ O, m; c
4 Chome-1-7 Ueno, Taitō-ku, Tōkyō-to 110-0005日本