嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼   t; f/ _0 K/ r% r) a3 E, B8 i$ ^
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ " E0 Z0 P) ]- q. o5 x
我諗或許係一個終結了。8 X  o7 J/ z- |2 p. |
% W( V9 }7 A  E3 `1 k
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
4 w7 f, ~, ?* w3 j5 c# |$ m記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   $ Y8 V1 M9 }1 O; D2 G
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
3 i1 M1 x* S0 z2 S) S! m1 G依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 1 t1 s( l0 m& x8 s2 M3 D* W& ~) t
我諗或許係一個終結了。
: U% }& n0 R2 n+ K2 C0 \$ N
3 D: d$ L, w& l! ]% k$ [希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。/ l+ ^$ r9 ], ^3 t" \6 @* f! B  e
記得要 ...
8 X; S" `$ G- ]: W0 t
向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
5 C$ U; ?7 h/ ~# s" K6 C我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 $ t; b- }. a( T1 }. r
我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   ' v3 U# O7 c( \' Q6 _4 y
* j) c# N1 j) w7 P! [$ V* t
向前看未來的CD路會更好的更靚的
' E# A* T! o1 ]1 j$ S+ i% S- r6 p. q3 H) A5 d" `
過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
. Z9 D; k. F7 f) L節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 % K/ o0 o; G6 y% J% ?
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
9 k3 p  M" S7 y) Q我早期CD影既都唔想再拎出 ...
8 i* ^; k2 z, ~- }8 [7 ^) ?

- L+ D; S. i  W4 P3 j" D* N. @哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
& [5 W+ E: w( K( x. @2 R8 q+ H你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   
& n( C3 ~. e3 Q% S/ E; D
& ?: g6 S" o0 g3 y2 b6 a' c( i- T4 A# I( P4 S* k
過去既心血無晒啦∼
* L! K: e. c; g3 G" w9 x1 n唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   - M) H, U2 P- l; i" Q+ R
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
6 M  K7 j8 h0 f8 m! {依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ - U% k- J7 h% V( q9 e# P
我諗或許係一個終結了。
0 G" ^6 o! o/ A5 c8 H) A# [/ E4 |. D) O/ |( z/ h% K
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
; f" s3 T: X$ ?2 A記得要 ...
, }! q, M2 G" f9 t( L+ `$ _6 Z# B0 l  ?2 ~" N6 C9 U2 u
我都有5隻2.5吋做backup5 T0 ^4 J+ O9 h0 i$ q! M2 R
8 V3 H' T4 J9 ]& w
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
& E- t) O0 b- P# e7 D6 ~節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
7 [2 P) K5 Y: `! w- n+ b9 L) n我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 ) l+ V8 r' U1 W
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
6 C4 v3 r- y& ^& z5 z
0 I+ s5 P  z4 N9 }5 T* N6 R4 `你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   $ S4 F5 u/ f8 J/ z/ |

, J* I0 {/ j  B# {1 r1 A唔敢拎去SSP整? XD"
$ z- d) {! q. w$ }0 L
& d# c  x+ \) K
唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?
9 H  L' Q8 ^9 `% r有些可免費試用
' p) m) s8 k- w+ K  s. U唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
- `8 P! b2 ^1 l$ K有無試下坊間的 file recovery APP?
7 b5 x2 \& a2 W) H- v9 Z有些可免費試用
' q' V4 [9 a; X$ b1 n8 C$ f唔得唔使俾錢
7 d" o# }; w( b6 e; d7 |; ~1 v

! n& F* ^) V2 J9 T/ F5 e不會外洩資料?
" S6 c  [0 r% _" a, V(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery5 |' v8 Q; d) d  K' I
不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   - \) F) s  k  t, W. C$ l# r/ P
) `, s% R  D  @% {
" D; K) ]. n4 e9 Y4 o" v0 M* R3 L$ V- }
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼' u5 I$ G* q$ S" t( }% `* r# v
你影左好多相咩??
: @0 a- e# N. ?我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk
) Z$ W& s8 v/ R2 {+ ^. M7 Q( N6 P: w3 W( g0 J8 U
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   
5 j  ?3 d8 ?0 L% c
! g" B# |; S8 o* O" H8 f* F" V) C. @, ~: Y
我都有5隻2.5吋做backup
7 j, L" v: S3 P# E3 E+ R$ I; g/ l( |' f2 B/ L$ _

! R) s2 T! W% N% r# F) F: O8 q/ L8 U3 D
你比我還利害!
2 R% B7 i4 f. t5 e( G6 J, [全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇 3 Y! m0 o1 O, T4 {% O+ z
% o! U* |) T  M" g) A3 u0 _. Y& \

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   
% X9 d- y" P; Q) k. b) M" H) o. S4 ^7 n2 T
$ s  }: i- K4 X
唔敢啦∼找死咩∼
; W& N& `' h6 K- B# C你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒
3 ^# w! s4 ^! ?$ ^7 o之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。
/ A# y9 m) H* ]4 S; C) Z軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来