嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ * m5 M' W2 M; m$ A- E
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
$ V" G- y5 o+ }: H% t9 Z5 b  H/ m我諗或許係一個終結了。! W1 J6 |$ B; b* X) F6 g

0 R! o  ~' |6 ~# K希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。9 h& w2 `% x1 f& M0 M/ V
記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   $ \3 G& e/ @$ x9 L
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ 1 g( b; N  o3 X5 s2 f1 [% \
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 4 j; u7 [% h$ v7 ]6 \* e
我諗或許係一個終結了。) q, Q( E( k. e2 @& d  g( N# w) w

+ E/ Y7 b( D! a8 ~! F$ g3 r希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
/ j- @' q* p( e7 M- {記得要 ...
& Y/ {1 R) q1 R4 l: n
向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
6 g) S9 `& o. P: ]- s我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
) b5 C5 A& K* |3 `& L" w我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   1 l+ |4 _5 I4 Y9 O/ Y/ [! D

- l) [) [8 H& Y# h) a向前看未來的CD路會更好的更靚的
4 M& ]7 Q. }  ^3 U. R5 `. q+ X7 D6 }5 y( @
過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   1 L" p! |& {+ o# j! G5 ~% d
節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
$ n8 Q$ \9 B2 J7 \. I0 j& `. ^我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
9 `( P6 k! r5 u$ A我早期CD影既都唔想再拎出 ...
9 @3 k! @1 }( m1 E- x( Z  v4 H0 g- N& r; Q$ w+ m
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼& Z: l) P) {8 @$ Z$ x& ?
你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   
* i, S/ p$ ^# `/ F
8 _- D; C9 a' E) C1 L8 d" t0 h( {5 o6 c( [9 ]3 f0 m
過去既心血無晒啦∼
8 ?) @/ F4 d7 p+ R唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   6 N+ X. v% a8 |; p3 ^2 V% v: @
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ : L8 T. e5 E4 ~' e2 d& L, _1 ?% D
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 6 j4 j, {, [1 }6 {
我諗或許係一個終結了。5 F  ], I' `' V: M# z/ u

6 z3 }* {, ~# F1 Y% N, |, Z希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。
' p- f1 Y* O  z! ^$ ~% S記得要 ...
0 c% _7 `% i3 t! x  i) Z' ]

% `) g! Q5 Q! T我都有5隻2.5吋做backup- o$ t: Y# B: @8 I; W: D# S$ Z' i; H

3 G# @3 |, x/ Q6 x6 U
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
- U3 L! o" |" d" S節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既
$ K0 K/ W2 s! q  m2 h: v1 p3 c) T我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
/ H  m' ^6 v' D4 I1 ]& u$ C- W我早期CD影既都唔想再拎出 ...
9 d7 c; E7 A% p! o; J7 X( a2 S& I
- s$ J6 n. Q* D% }2 ~% M. j: Z你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   
  R/ d$ o# H0 D+ K0 h6 I: K& O2 i3 e: A% \, r# L" C
唔敢拎去SSP整? XD"
3 Y& w) Y- Y6 Q6 C2 e+ \8 h4 d/ i! l

5 B$ ^; A" T5 R1 K& J& `唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?. E& w* i6 c% ?! p5 Y
有些可免費試用
; k9 }" g: {- ^: T5 ~: A唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
( ~. r& M; t. T; D有無試下坊間的 file recovery APP?
1 t1 S3 F! K2 ?: M3 [# O6 n& _  Y0 @有些可免費試用
7 H0 j+ w! @+ u唔得唔使俾錢
9 X' D  m2 g/ E
8 O# u$ n8 \  |9 {4 }& J
不會外洩資料?6 x1 h4 G; Z+ P. d8 Q2 i
(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery
7 Y: i2 e4 X4 n; A4 q5 V( D, a  D不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   
, [  R& r( n- P2 `4 a: l
( [% O/ R" Q3 p2 Q9 R; P& {/ N6 M* s# I; a
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
9 a5 |$ g9 H& x你影左好多相咩??
8 ~  H/ T2 R9 ?" R* \0 m! y' \4 _我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk
& {, ]3 }. f7 s1 G- |! e  q8 J. ?7 c8 f4 W2 `7 v. R
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   
* q$ b" W8 h/ O& X. K$ n$ y* H. `  L! r8 `; M2 U" F/ k6 ^, y$ @, u

5 f% g6 I. l) X! ?& ^我都有5隻2.5吋做backup
3 ]# Z7 E: a/ ^/ V7 h
% S5 D6 U' D/ W+ T5 q0 M2 N' V$ R- q8 j  c- L5 L2 d9 S8 T
. X) V4 H- w8 f2 u: B  R, f
你比我還利害!
, I& {) @! I$ E
全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇 : n* g# l  W5 u' }, F8 a9 t
) u' \5 V5 P/ B+ v) A% I- A

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   # \" D! t6 ?" _1 u0 p7 o/ [. \0 l2 Y

^. K" T! _5 W2 y# s
1 }" M- C" [  M3 W; D& b( l唔敢啦∼找死咩∼
& h) }  W/ k$ d7 N6 U3 f
你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒 $ [' L- n0 W  ?0 k
之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。
; W/ \( D. m% H0 x2 A8 d軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来