嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

我諗我真係要終結CD了

我諗我真係要終結CD了

好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
7 L( J+ p9 Q5 Z依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
4 T  v. w2 S3 `我諗或許係一個終結了。
+ L" |6 i1 K/ o
2 c' M9 n" F9 T- |" G& \希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。( }" L6 m5 t% I, l( d) T- O8 t- x
記得要backup 再 backup呀∼
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   
+ e( q+ O7 L+ d8 ]- f4 F好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼
  z' h% `7 k, A8 k依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼ 3 y% L/ O) i4 u: m; `9 A# ^* P9 j
我諗或許係一個終結了。" j8 d% W  X$ ~7 @) |4 q
5 Q, t+ l- q  T6 K
希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。4 j. p: J0 V( X7 i9 \+ ~% @! @5 e
記得要 ...
( W' t# V3 J, m0 F  w
向前看未來的CD路會更好的更靚的

節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 $ D3 E* `5 C/ i/ K
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
! Y7 N: r) ^  R/ x+ w. ^( Q+ Z1 {我早期CD影既都唔想再拎出黎睇 ,覺得好醜樣 無左可能仲好
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
we柒 : hkcd123456
唔收錢免費任玩,唔洗問我收幾錢

引用:
原帖由 Emgirl 於 2020-3-13 01:52 發表   6 C+ I0 x0 J9 X$ o

X$ o! p$ V: x0 B4 k0 l向前看未來的CD路會更好的更靚的
! R9 G2 p& h% `4 Q7 D" z1 x% |& H: B: I5 W3 p( x; d+ b  F
過去既心血無晒啦∼

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
0 W. ^/ i/ Q2 U0 G# ]$ w節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 ! M5 \. ^: d, ?$ g  j+ I
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上 3 r: b$ N: B2 e6 p* S
我早期CD影既都唔想再拎出 ...
, T0 g. X7 l- h; ~3 z: p4 r# F: a9 u# d' m4 W3 }& C
哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
/ `5 _7 B: |/ p* h% T) X你影左好多相咩??

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:50 發表   " d0 N( N; e9 J% s( _
5 J4 ?& \" d7 l) E

4 {6 g- T9 q2 _' T" r7 h) C1 r, U過去既心血無晒啦∼
2 J9 z9 Q, f3 f2 M- M$ F5 q- e唔敢拎去SSP整? XD"
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 01:05 發表   " T& @) M- R0 K& D
好唔開心  ,harddisk死機∼多年黎既cd相無晒∼全部無晒∼ ' _, c9 ^6 \( g" K& U
依家只可以靠腦裡既記憶回味了∼
1 a' W, D' ~6 s6 v: O2 p我諗或許係一個終結了。
' G& A0 b7 t7 [% B  Z8 l3 j
% ]2 c0 D6 e8 M; X4 X* ^& A6 l. k  {希望各位姐妹唔好將所有雞蛋放同一個籃子。  |- |" ?  o# n: I* `; B5 ]# z
記得要 ...
& Z5 x3 |& F' S2 Q/ A/ ^$ ]
) D( u  y* v* z' ~% @$ @% X( S
我都有5隻2.5吋做backup
6 }2 s$ @0 `& u# T9 c- [8 z2 D+ A% n9 a. M9 n3 b! O# |
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-3-13 02:01 發表   
# k! l- l% @6 ~& B. Y節哀順變 無左影過D新啦,又唔洗終結 CD 既 6 G* H. Y/ N- Y9 `
我CD左咁多年影既片同相都打爆左好多個 harddisk , 有稔過backup 不過覺得成本好大最後無做到 , 希望唔好發生在我身上
7 V- y: l2 _$ ], `7 a/ F我早期CD影既都唔想再拎出 ...
* {% `  x) M; e! }2 T; Y% M; g1 j0 t4 ]
你比我還利害!

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-13 13:20 發表   1 e/ p* y' m1 I) W

) g7 e( I* n/ p* e唔敢拎去SSP整? XD"
, ^; u( k/ H6 `- M3 @" f
3 V6 ?+ h2 O: g, W1 O& a唔敢啦∼找死咩∼

不如行NAS存相片

有無試下坊間的 file recovery APP?+ J) B2 E' u  ?6 Z& J& O" H* e9 Y
有些可免費試用
' Z, S4 Q% m- M& E( i% g! V唔得唔使俾錢

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-3-13 16:06 發表   
; p- k' k7 N5 f" K( J7 a有無試下坊間的 file recovery APP?' p% ~( D' H" B* R9 m& b3 v4 y
有些可免費試用  o. v, ^/ t  c. M
唔得唔使俾錢
5 }  O+ g6 d! n8 Z

) {" }4 V) H! o, G' T" y& X不會外洩資料?
2 u3 U( _. e2 [) u; e- [(╯﹏╰)
享受 一分一秒的 CD

自己做 recovery
! h! H0 m! {8 w9 e8 G不會外洩

影過

我咁多年都死過唔少 HDD,不過我有 post上 facebook,都叫有D渣拿
這是我的絲襪blog, 歡迎參觀
https://phworldofnoel.wordpress.com/

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 11:52 發表   
# f0 ^" T; x9 B: F8 [1 j- R2 |* }/ \4 A) v! m

3 T- a4 `5 z0 i2 `: W哇哇哇∼∼你好勁呀?點解可以用咁多harddisk架∼
6 E: w$ u  Z# X1 `你影左好多相咩??
4 q  O; ]& u1 V! g我鍾意拍片多, 最近兩年影4K ,所以好快又滿一個 harddisk 9 E2 r5 Z% B) C/ a* R2 v
0 t3 B. }$ v0 g5 y* t  v1 \! @
引用:
原帖由 samou 於 2020-3-13 14:33 發表   
  I& O' ^+ a5 d5 ?; {# s0 w  B# q* J7 v
# k, B" M6 ]* l. q
我都有5隻2.5吋做backup) ]5 M* p. u3 L5 i0 t
( l1 C1 n# i/ x! u  Z) ~

) I) ^, s8 t& V* n% B2 j' @- v& o/ F
& G) `1 ^0 j8 a/ c8 q8 w你比我還利害!
: E4 u7 x: F; d全部要買有得加密,好驚比屋企人開出黎睇   K. ^$ e' O; V/ {
" p# k: `+ `) ]: f* ?- ^

引用:
原帖由 Carly 於 2020-3-13 14:58 發表   
  ~( g4 I5 _; s& G! q3 @6 u0 P1 G$ ?. ?3 S( E) [! R

: L( y" d1 Y& z/ u" X5 a唔敢啦∼找死咩∼
% r$ x/ l, B- |; t2 F
你個HDD點死呀?我之前有個HDD 跌左落地之後發出撻撻撻聲,入面D file 又係無晒 7 |! j, D  z8 Z$ {7 A3 m  U
之後用recovery tool 都搵得返大部份file出黎

樓主不要動隻HD,首先買隻新的HD,兩隻HD放埋同一部電腦,上網找軟件做Recover, 不過可能要做幾十小時。7 f6 X  B! O% g, b" ~
軟件名字我要找一找。

Hdd當然要backup,其實所有電子產品都會突然死亡,可以試下雲備份,zip左再加pw放上去,放多幾個雲都得!

冥冥中的,久的唔去,新的不来