嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

第一次玩接觸kigurumi...唔係for影相, 係工作啊

第一次玩接觸kigurumi...唔係for影相, 係工作啊

之前係另一個po share過我戀物既經驗:  n5 r/ ^. |/ N
http://hkcd.tv/thread-74331-1-1.html
8 h, T7 ?, a9 @- T' e0 U
/ F2 R9 X( L9 H9 _$ W. c見到呢度有人討論zentai同kugurumi3 G' D( {$ S4 ]  R; d
咁我又講下啦
$ x* o+ j6 |% ^0 o3 k, P# W話說我讀書既時候有兩年過左日本既大學度
8 ~; N8 E2 G! M% [& ~4 t" s' y咁都要搵下外快半工讀; I! D7 w; z3 w9 S1 ~7 O
咁岩有個女生同學介紹我扮人偶
* F) G3 P: r& t咁我之前都有扮戰隊女成員既經驗5 {& m& Q% x! T4 s0 K4 d
覺得好好玩咪試下囉! `' l- d# v2 H9 ~& H+ W; y2 Q
原來係有個活動要扮動漫角色  y* N1 m9 a+ y7 B
即係kigurumi
4 [! s' |7 ]* i件皮, 頭殼同服裝都係主辦方提供
* v! f, a5 D8 T/ ^( C. \/ a  }第一次著係有d論盡, 因為件皮係要逐隻手指腳趾咁套入去
, C  ?5 `; w( `) x2 Z然後又要將d頭髮翹起先再著頭套個部份, 所以變做包到好實1 a& Y2 ^, Z) t) p! F' m
我仲記得果次件皮只係開眼窗, 即係口同鼻都係包實既0 k9 Y3 i4 {, G" p% p  _, H
搞左成半個鐘先著好件皮
6 j3 S% }# [. _  {然後就戴頭殼
1 k/ z/ k* Q- {0 X4 a- @2 Q: l因為翹起左頭髮個後腦突左一舊咁
& q% k$ `7 W* }& |' @" y所以戴個頭殼時d工作人員都有少少夾硬黎然後用拉鏈拉實後面
4 p2 k. p& ^+ t7 z( s佢比我左15分鐘適應左呼吸同睇野先正式出去
: N3 W) {- H, n% J個event係6月尾
% V  Y& u  n0 \' X9 c* [8 z4 r( Y最初我以為係好似disneyland既朋友仔咁裡面都有個風扇透下氣2 x& l. @8 t2 |0 Z4 B7 C
但其實成套裝備咁貼身係更辛苦+ x& x- m! V" B  b9 ~
不過好處係唔洗講野做下動作就ok
+ a9 W# K1 d2 g* D. i! o做完呢次之後會覺得雖然辛苦但係好好玩: E. S  I; h. m/ ]0 B' z
所以之後就開始左接觸kigurumi啦
5 G' S8 j2 I8 K; q3 G1 r& ]; J
5 X  {. t9 |" s+ i[ 本帖最後由 tina.w 於 2020-8-3 19:42 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

好正~~~~~

好正, 不過天氣禁熱係差D, 天氣涼少少就好.

無風扇 8 l2 i; U% p5 ^* i
呢啲PT有無1500yen一個鐘?

引用:
原帖由 willy 於 2020-8-3 18:43 發表   
  a4 ^# `5 T3 K& K  T0 x1 I好正, 不過天氣禁熱係差D, 天氣涼少少就好.
( M% i, G* i- E3 _
7,8月做都試過0 a2 G3 l% ^6 T, T9 ^
因為暑假多小朋友睇
9 K9 Q" K! y$ ^; |& Z扮到可愛既角色(我能我平時唔太可愛啦)又tum到人開心+ v! h4 z2 j3 }( p: Q: ?7 O
都有滿足感
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

引用:
原帖由 yathei 於 2020-8-3 18:57 發表     `/ f/ `, y% X0 @: w
無風扇 8 S2 U2 [  j4 ~/ [: W8 P7 P
呢啲PT有無1500yen一個鐘?
) \! w0 `1 v& M) a2 Y6 o個頭殼咁實邊有空位放風扇wor
7 x& j7 l  |; P$ |* j4 b換衫個帳幕就有: g* \7 r# q" Y7 z  q/ l4 ?
確實幾錢唔記得...好似有2000架算高
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-8-3 19:25 發表   
) D9 L7 h, J: `
1 a# n, I8 @# o5 B0 J0 u- y& {個頭殼咁實邊有空位放風扇wor
6 n; e3 P2 s2 ?& b# x換衫個帳幕就有  }, W! Y* ?# m) ], N/ v
確實幾錢唔記得...好似有2000架算高
1 u9 Y9 {! c) N6 E8 ]- R3 k3 c  I6 ?/ R0 D7 c  n
咁又唔錯,満足得黎又有錢

引用:
原帖由 tina.w 於 2020-8-3 19:25 發表   
. ^- ^8 A  C& I, z& B" ?1 v. y" C$ ^$ z2 O9 U
個頭殼咁實邊有空位放風扇wor
- u; U- Q8 P) D( h8 D換衫個帳幕就有
* o1 @8 v0 i, G# [5 W/ ^1 r確實幾錢唔記得...好似有2000架算高
* J& ]1 I2 y' s/ c& B
1 ]. p5 A- s( g9 l8 ~# R# @4 y
2000YEN唔錯, 最緊要又係自己鐘意

very good experience sharing

引用:
原帖由 willy 於 2020-8-3 20:10 發表   
% g. {- S& F# c0 c
* ^+ [7 m, S" i6 l; F; j0 C, d" p  W- P' Y* k
2000YEN唔錯, 最緊要又係自己鐘意
. B: _2 `. ?! [$ Z8 y% Y- w# j
引用:
原帖由 yathei 於 2020-8-3 20:05 發表   5 ]5 R( y3 [5 E1 w4 \3 y/ G: v
; w( h! G. l2 Z  _/ k' D

$ o* O" y, Q1 }, r6 Y/ F2 ?- U: y咁又唔錯,満足得黎又有錢
2 X6 O& ]; ^. P) }6 `8 t  Q$ `
係啊,之後慢慢識左d玩開既人有時會影下相比較decent果d就無
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

多謝妳嘅分享,是一個有趣的經驗。) Y  q0 }4 `4 s1 Y3 f- P
妳的初音造型很美呢!
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

kig同zentai都係試過就欲罷不能

好靚呀!是否很重?

有得玩又有錢賺。

要著好多裝 辛苦了

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-8-4 01:04 發表   
  E, [( I( Q3 i; z; Ekig同zentai都係試過就欲罷不能
9 Z! j2 d; d1 y! j7 s" I
7 ]* n. R# z: c  f7 }5 y5 U絕對同意!試咗之後就會完全愛上呢!
#Kigurumi
Line: jessyukigurumi
WC: jessbb1314

引用:
原帖由 memei_hkhk 於 2020-8-4 02:21 發表   
9 C* B: }9 z' d# K9 x好靚呀!是否很重?
8 J7 Y/ M3 x/ D* \; I$ c) ~
重就唔算! A6 o( E' f: |/ h4 M
但係第一次戴頭殼會覺得好焗
9 f& O6 \! h+ L- A" }9 Z3 E果次件啤淨係開眼包埋口鼻
5 @2 L- _! @! c4 N& k" j$ `) L好似戴住兩個口罩係桑那房裡面咁
* v# r& E  a! x0 J8 _5 c4 S/ B% t% t所以要慢慢習慣呼吸
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

引用:
原帖由 davidh 於 2020-8-4 06:22 發表   9 `5 \: s$ Y' d, Q# U: K
要著好多裝 辛苦了
3 S$ s1 a3 w. l6 v% q, K1 h& y2 A
最初都驚自己體力負荷唔到啊
- `) c$ O" H, P" S1 g5 O: `7 A
大家唔洗pm我啦
我係唔會覆架

回復 19# tina.w 的帖子

平時就咁著zentai都要開冷氣 運動下都出汗5 P3 G" W  Q$ a* Q0 Y3 Q2 M' G
戶外真係唔係享受黎