嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好" ]$ V" P2 C6 D4 f/ J2 g. A
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
4 B& m1 b5 p( m: s  p. y3 ]先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?: e9 C( S* z. F! }" \; j
$ m! N" n3 n# ], R5 Y+ ?
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
! m$ `8 h' v% _. b6 b6 T) ~9 U1 B9 T! ~  F; I
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
; `& ~5 a# d6 E" P3 {" T/ _# ?
) ^* ]  p7 f1 Q0 o% A0 n7 C當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
6 Q- Z3 K& \; q9 |2 P3 q, r$ b3 ]- e$ R  d* H! I- O2 \
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚$ b$ O# E" v' P; v' q' |
4 t4 b+ y& N$ i
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
# y: k3 w# A% U1 S8 m- u0 }% k$ V9 ]  ~
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎$ F$ D2 G( u; U0 o, _
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
# P5 j: N/ L% l6 u: F想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 & g+ J  T  j5 v+ ]+ D9 L* E
突然又無聲走人,妳要對我負責
  Z( }' U2 R& G8 i2 r, X祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗4 c* E2 R' {7 s. v3 j2 Y

& e6 X' W2 Q( H2 l$ z  OPS.上文提及erica女神不是我' |# @3 Y6 I  w7 a# G/ x; O9 Q
0 D7 i9 n; D1 o+ `- c, }: `8 [4 p

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。; J; h5 t5 R# L. y/ ?

- c) @5 f( C" `- c: ~加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   ! R; f3 m6 d( l
心儀姐姐終於出返黎& ?% N2 t* O4 p3 C) g) p1 `
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相" h- D, ^; k0 b8 S. q  o
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 $ U$ }1 r- w, O2 K
突然又無聲走人,妳要對我負責
% D' E( _3 i5 S, B: h祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
# s+ z. J: a! L" a, D3 y
終於能正式在這跟erica對話  X" Y, K1 f9 f# {. I
之前都一直私下交流6 F+ d( V3 {9 _& o6 }. M- [/ [! F
Erica女神不是你是誰
# ^; R1 v0 R4 N& {. Q% @. b我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   # L/ v- K' H( m$ r% l6 \: I
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
* h9 S$ b; V' r4 N& ~/ U) Y6 G0 a/ a2 j+ a8 m' j2 `1 q" Q
加油呀!
$ D( o; D4 `; c+ ~) u/ P  `
會有人記得好開心
  ]+ T6 ?1 M2 E1 s不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
% H3 E3 s$ p$ a3 c) }$ B4 [9 t自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
3 R& _  M0 }) q% \8 y" ~之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
' O& w! L* ?# T# m% y但都唔係我想要既淡妝
  p  H9 C- ?1 K8 _, ~8 `, x9 N好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
6 H0 Z7 j5 u8 O% V我有興趣學下丫…
( B6 l( `! p* s4 \9 a' P自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
+ n8 @( ]+ g% I6 n1 v$ f, [之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
  M" f6 k  K% u* {- t6 x但都唔係我想要既淡妝
1 }% U: h* b3 H3 v- ]' K7 U* M* w: r好困擾丫…
3 E# Y, E7 I- c3 V  E3 k, z
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
( A6 c8 i8 E( Y+ a4 x7 G* s  k# ~想知你想淡到咩程度
% E5 M  B6 k) O1 }& Q9 O我本身都用超重粉底先勉強遮到8 K; @8 [5 y$ l* Z7 d2 v
你可以PM我留你TG
0 q0 \* p4 m/ ]: Q* d9 a9 c0 |7 _  Q
8 C, O$ W1 X7 v6 ]0 ~[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉' j8 k7 H2 G/ \! |" @
" q$ Q5 b* J% Y; ^) o& l7 Y3 {* j

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
$ N2 Z+ V4 M1 B4 `我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
9 X! R) a  R. S+ |; R4 H+ Q8 @% c7 t' I4 ~; g! c2 y
你唔好攪我偶像個場好喎
. z0 v7 J, k7 J2 ]
! `: W" k4 D. R% T( v( P2 O! \起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我* c3 p6 {# P' y$ C* E- @- u: b

( `8 L" U! R8 d- V* E8 M唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
! M  b3 n+ Q% q4 q  s% S* a
& @' g  d+ P4 i唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
+ x+ f0 L2 f5 H1 E* \
8 @! p) y- R5 M. c( F( D

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   ! x- |6 |' l9 V
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
6 J% c2 _9 \9 c' i/ [2 _1 P我都預左會有人咁講,我都覺得好正常5 l0 ~8 v* R( \# i
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   ' b* F1 G! l4 r$ T
想學想學! I; P: @0 o4 X) R: q2 s
: y' m* m/ }+ T7 J
) q* R( a  n* d能偽街的程度還要學嗎?; y' u2 S9 _+ `6 F
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
" \% I/ l4 x( N: S& f) }) B0 ?6 y! ^2 D3 w

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
% A2 R4 J; |7 G7 g
$ b: G8 d/ {! j& X3 p0 X4 N( T
5 f# Y7 G, C" F你唔好攪我偶像個場好喎 , I) k. ?  @" j

5 z! y4 P' D8 W) v2 b- `. r8 h6 n起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
; A5 b/ B% p$ w6 |4 d" L( T
+ d. z* Y! |, ^9 V唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
9 E$ ~4 E" u2 h; p/ h5 C; Y. H. m) K, f, _7 z
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
; J0 k0 L* w' r" C# nErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
+ G' m. {0 x" I+ g我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD" y9 I. ^! ?7 D6 s! L$ D5 Y

7 o% `* n3 Z3 S4 E" D% n我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
( C7 ]$ p# _3 o# |( c: Q- K$ C1 U7 \. [
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! . O  N& b* j4 U4 }; `' j8 R
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   # c- D% P8 ]+ L1 H; }0 O. n
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
% ~' H& r; Y9 @( m0 z2 a& h4 O1 f# w2 v# P  ^2 B% p, ^9 u3 D
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
( h  r- p- u: W小R還是心儀的小R不會老XD
1 w) g7 `5 o& ?- p6 l4 ZTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
: {' z; G* w2 I- z7 _8 O1 z( P: E
% `. j2 S  v. F9 l( `! p! T小R還是心儀的小R不會老XD
' I2 q" |$ O$ d& t6 m/ b3 a, a# TTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
1 Z, D; |' I0 g5 y3 u5 y3 i3 ZTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多0 m& R' f) H5 |9 \

6 o9 O! y9 C, u/ _/ y2 GTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
* c4 l( z( ]. `3 s' T歡迎心儀姐再度歸來! " X1 I: I* a4 r; {: t, [6 `+ z
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
6 O) [9 c5 n( _同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
! O; W$ e3 R& W1 G" B* H要來認識一下姐姐嗎?