嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好# k, D/ w& F2 h; v: ]" ?8 T/ R* Q
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
" e  R- W! e# `3 o$ ^先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?8 ]6 ]/ l9 f  V

$ P& ]% H! t3 f( i我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?# @9 P- K. t7 Z- ~8 w4 y

1 G1 H* A4 s6 Z課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排$ k7 b: U2 T. e! n4 R3 ~& e8 t9 v
, E! V9 G- G( k# X9 n0 X
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手- }$ e  x2 {- y7 _

+ }$ M) D7 I0 T0 Q; G8 d- a不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚9 P! w( t7 E; e1 X

5 i$ _' y) |2 ~* B# v& R5 ~) A當然也歡迎舊朋友找我聊聊天$ I# L# {  ^; X& S# i5 B$ W: T5 R5 h, X

, f/ i- C: M* `[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎$ ^4 z1 d* x+ T% z7 P3 u
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相  e& Z- X! Z. e4 N- J
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 3 {9 X' ^1 U0 a' p
突然又無聲走人,妳要對我負責& g$ b8 B, L1 k
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗3 V" Z* Z4 a# r3 H4 F' y

- y7 D, H2 q8 p" F$ ?2 HPS.上文提及erica女神不是我/ U) q- e& F" N
5 s. i% u6 G6 f& y- U

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。& g, V. R2 k7 O& q! [* U

7 }3 l7 E! I: a4 V) g; m2 r加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
" e" d5 j) ^4 ?/ C2 V2 f2 Q9 @2 q 心儀姐姐終於出返黎  \! Q% L3 [: q+ Y& g% f- B
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
! M& b+ i& _5 y4 ~想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
& g- L  T( M6 T2 h) e* W  d突然又無聲走人,妳要對我負責
1 n. l( N! R: E9 A0 G6 p2 F祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
; \0 V7 J" l9 ]6 a+ U
終於能正式在這跟erica對話$ F( ^4 M$ d; H7 F6 A
之前都一直私下交流
  U/ i& w2 L: n) WErica女神不是你是誰 : ~9 `! H9 c$ b" f
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
7 R" D3 U% ]$ B+ B心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。: \+ V% D# F+ c5 D3 z$ C* a

W: x0 U+ Q. m$ q* Q加油呀!
& ^0 |, e! C$ x- K. n2 J7 c會有人記得好開心  B' T- B5 k+ V
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…) `! X$ F* u5 J8 m' H, n9 E# @' r
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
9 n+ R1 |* o  C; ]" w之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
9 i$ U  D8 [/ c  G但都唔係我想要既淡妝
! m2 b0 G0 I+ l! |7 M7 p好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   / E' m  o( Y0 k- S
我有興趣學下丫…4 n. i4 M! A. h% z8 l
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝/ c4 C8 a1 j3 Y$ @' L
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…0 h2 t$ X+ \( @  a$ b
但都唔係我想要既淡妝  Z" }8 S  _  E& n
好困擾丫…
4 D) Y, m- `7 b2 [  J" v" c
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質9 H# ^8 d# N$ u* L$ l
想知你想淡到咩程度
4 b% d* m) y* g, R) r/ B& ]我本身都用超重粉底先勉強遮到
9 |4 M- C. z3 G# d; Q4 Y你可以PM我留你TG
4 e8 D3 b+ T3 X$ Y0 t- `2 @/ ^1 W2 t* n) w( @) ?: x" |1 T

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉5 Y+ x" ?" {: g8 d4 b' J4 I

# @# Q" b4 B, [[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
$ q+ [4 q/ O$ q我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
0 k- A* E3 S1 w. y1 R3 z
" p7 W6 \6 a5 v+ h( m你唔好攪我偶像個場好喎 7 {9 v2 Z. J- H/ N: U; J( M

* K6 K% t6 p2 m) b6 y" C7 u7 j, P起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我2 ~6 K1 [9 I8 F/ }

5 T0 f) l8 w1 q7 E( Q/ ^3 _唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
2 e( D6 U& |7 L# K; p  N
" _/ t' N2 K  {. j1 g唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
4 u1 J  u$ y. a& J2 I/ C+ i2 h& O/ n3 R; o0 V& n6 u# ]( n

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   6 ]/ m; `: h" Z' i
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
0 P3 B% {% B/ @, F, c' f5 I
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常8 `9 h# F4 \% g+ C
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   ; B) o7 c5 }/ `" N
想學想學
+ L5 k3 R5 c; |  Y0 D1 _) {7 K. e6 W/ {9 ?
: ~! b. \" A5 v  E) Q; ~
能偽街的程度還要學嗎?
6 [$ {7 r% L9 S3 p$ [應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD! z. O- G6 x, h* e4 R

* u& a+ ]1 ~0 F; T& m/ O5 b[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
+ F, y5 g0 F" M$ o9 I9 i! v* b
6 t) ^. C) o' J9 G" V8 d0 ]- g) U& I9 S8 p2 j( |
你唔好攪我偶像個場好喎 , k! ?: O1 U- o7 z
( m, u5 \1 ]6 r$ i3 m: F* Y
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
5 X* m% ~, g! G3 ]4 u
4 t* y2 t) @* J5 A1 B2 f' ]: u) o唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
  u6 C# }2 H5 ?
& L2 j1 i$ y  S唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
! U3 @$ a  S, rErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD0 ~* g; \9 S: V3 I; }, h( |
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD5 f; V6 N) {; C& Y) _

$ C5 \/ S/ Z3 E0 G% i. E6 s我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
4 x% }7 C! P0 c" g& Q0 z/ l0 _  q( E; D
9 v6 |8 F$ U; K! m/ s' M[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! 3 P# S. Y6 g' S) a- A2 ~& G
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   & z/ t) }8 M8 N! t: b. }0 U
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD4 m" l& t4 W5 T( F
, u6 z' u# y+ x, W
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
! P' `, t& |$ H! s# [# j; C3 a1 D
小R還是心儀的小R不會老XD! u9 p' ~& Q: v/ ~* C* A) V
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
4 E4 Z9 l7 a: l4 R! J( s4 c+ {' z5 C$ q0 R" ?
小R還是心儀的小R不會老XD$ d0 Y+ l% N* ^' s
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
. D8 J0 T& O# o+ f2 u8 Z; f1 x" Y
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多) U0 L# x$ R8 y, ?/ K: c8 C
9 ~  ^  d; |( C' A& x& c* H% y+ U
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
$ E3 i( h6 ~& p7 v4 ^8 E歡迎心儀姐再度歸來!
% N7 i9 k; z9 S% l& N想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
7 U. ^; m. B8 S' @
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
1 h/ w$ a. r5 Q" k1 Y0 w要來認識一下姐姐嗎?