嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好* w  u1 T( a* C
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑* D/ G8 Y# k1 m$ Z# J) T4 V- Y
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
# W1 {; i5 c5 \1 h8 w
  T3 s% R! @  N- n/ _我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
% Z& a! P1 M8 z3 w+ t9 y$ i, k1 m+ O7 F. ~8 R4 `
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排/ p) y6 e' A3 Y4 Z

/ g& x) J, ]0 W/ v! D: X當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手/ G* u' V, }% g" k9 H- h9 J
9 J$ h( g5 N1 [) ?
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚+ d& H; _9 h( D' P; a/ t2 @: ]

0 Y! S0 M) O, b, I8 r當然也歡迎舊朋友找我聊聊天) n" g. f5 w: H0 j3 n) B% q: i4 z& E' s
- B# z2 x+ ~) W/ _( V
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
" h8 r3 s2 b6 H' @3 W- W心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
4 b; |1 g: k, J4 N想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
& t- T- B3 a$ b  i: c3 d突然又無聲走人,妳要對我負責. g- A& x% `6 V9 W) v' c
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
- K) z0 C1 Y* z7 d; w3 _+ z8 Q8 f# _) L' m
PS.上文提及erica女神不是我  l& _+ N, ^" P9 u6 A( h% j

4 B9 x7 U/ b. g, U* r+ `& x[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。! r2 K, H( }9 r# d' w5 \8 Z1 H
5 o0 x. V3 \' K3 W) A
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   + {4 ?+ C- ]# s0 A% q9 x; L
心儀姐姐終於出返黎
5 h) P* ]" \7 K9 ?心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
: V- X6 j. z; V: p- @% S$ C/ a想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
* O+ U; t/ i$ p突然又無聲走人,妳要對我負責. X+ f$ m, c0 g/ X- m( e. G9 R
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
( [* O9 E  f' \6 U1 x終於能正式在這跟erica對話% _0 ?1 A6 T5 W8 |* d- h) k
之前都一直私下交流3 q% }5 ?# ~: H, y4 n9 @* r8 Y7 P! J
Erica女神不是你是誰
# H4 _& M' ~  z6 g3 |) E/ P8 Z我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   * R# h; w. o2 D/ s
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
2 B6 I5 ^1 M7 Y
6 g5 i: B; \9 V& y加油呀!
7 d% z$ E! ?5 n
會有人記得好開心: m2 X/ C# G9 [0 ?/ x( M0 S
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
# }  H: p6 x1 a& Y* D0 c自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
. O% C  x; d+ r9 K! t之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…8 ^% G9 n0 M6 t* Y. {; p  `( d
但都唔係我想要既淡妝
4 i7 F1 w) q2 d# h# o1 z& X好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   7 r3 j' L7 R* R1 v2 U
我有興趣學下丫…) C: x' a5 w# _; t3 `
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝0 h4 @5 K6 _! _" W5 F$ ^$ M$ Q
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
9 x9 T, n5 `# W& m5 ?0 {- M( r但都唔係我想要既淡妝" M9 F1 j3 T; b
好困擾丫…
  {9 n% x: y  p1 o如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
& P( \) t& Y/ q; V+ ]* j想知你想淡到咩程度
: w  m" ^* q! P. D我本身都用超重粉底先勉強遮到* X1 p% w5 D- K, O7 M7 S; Z
你可以PM我留你TG
( ~3 g' D# M7 M, k' G+ G
  f: j0 v2 a6 Y- U[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉$ G/ J( e* e: `: u( {) D$ h

/ E/ ~# B! [6 d& m5 `[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   4 A- Z  K( m, n2 ?
我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
9 b5 U  ~( Z# F  M  `
. n7 e  p+ H9 J$ y你唔好攪我偶像個場好喎 8 s9 B: R4 P6 t* }8 F

, r/ b. g3 J) F" E3 S起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我' U6 e' w6 N5 U/ I- c+ t& A: h, m
8 q8 |: R2 m9 p5 R
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
% w. b$ z% O0 O0 G( M2 l- u. B( K4 S' j  o3 Z4 g
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
* `) Q7 Z: R6 f; f7 U+ `
* {6 P  }$ n: e* [

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   # U/ t/ K9 \3 X; t5 t3 d5 Q
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
* v7 I/ z3 W' H0 o: F+ u3 u1 v; P
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常! G0 H+ U6 q3 f$ H+ G( @
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   8 D2 R' D0 K: d) t9 p
想學想學
$ p2 I8 C. a: [0 ?& w3 O
2 e" p$ L8 n0 Q- h& y, I) k
0 G3 Y0 C" v5 ]6 A& q' f1 B& B能偽街的程度還要學嗎?% s  a% X% F: t8 q
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
" {5 \9 f; r. c  R+ c% Y0 W/ n4 e; J6 ?0 ]( N8 _5 y

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
/ d5 _0 G- i2 i/ Q, G" X, d1 H
  c4 S* d; W% @; N5 u; A' _% L) [% _* K: N2 b
你唔好攪我偶像個場好喎
. Z, y' i0 [5 v) {5 I$ b; A
& c  r& d7 `) O5 n) m& j. D起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
4 Q: I/ e3 F/ o8 F1 f9 F! L8 I2 G1 e8 z/ j2 f: ?' V
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路9 e: K& [+ A. B7 r  {

2 M% a3 _& q# e/ N5 s$ w: e: m唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
9 i% a5 j. ?7 j2 m+ V/ [1 p' jErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
/ c1 c9 o6 [7 z+ b! u8 e我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
' h" Q; W1 G8 n; G7 [) |5 M) X$ r/ u$ S
) h; x6 i1 b) X$ j8 b# A0 ]) G$ j$ z7 r我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
% V0 F5 L1 V/ H
+ `6 F! M8 W( p. s7 N/ `[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! 9 `9 p# Q0 T* ?2 ^! \
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   
2 [2 B. F6 c8 G3 bHi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
8 M; P, B3 r" D* B% J% M3 H" a0 x$ o+ p
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
. J/ e8 @7 K: `: s小R還是心儀的小R不會老XD# w- G( T- z$ [% _
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
0 X# F  ]6 |' `- g6 l$ G1 ?
0 a: _  R/ J) H. m  S小R還是心儀的小R不會老XD
# n* x; C6 V5 j( Q* e8 s& A* j9 ?TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
% b; t' g  I% d* \; X
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多  M- F/ F, `; G4 B- u
1 k7 A' t) M7 J: O2 U! L- O, R
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   3 a" \3 Y/ ?+ _+ a5 B5 r, i- ?
歡迎心儀姐再度歸來! ; _* L* n9 W5 L+ a0 {) n) w
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
* v4 y/ f$ W) L6 r
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?; ]- d. i3 r/ h. x
要來認識一下姐姐嗎?