嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好% U7 \8 o$ j8 P. A9 W' a/ {
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
* Q' d! z: K. r& S先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
) s+ E9 Z4 G2 l/ [  v: ~
3 p+ l% H! o0 b% B$ W4 e我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?/ l' I( d* L7 |8 R0 N% v
2 F/ {/ L$ w0 R' S
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
6 a7 b0 B$ A1 j/ x5 G" f9 q& L6 ~) b1 r# ^! n" e
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手6 U2 h: N+ p5 E8 }0 |
8 I8 L3 j: ?2 g0 b
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
" Y: x+ {- A. m# K- O4 o; H% y& j1 F5 ?2 E* N, v
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天$ t/ @; h: o; K3 ?; s5 Z8 `, ~; q

+ N* N1 E) M2 s[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎
- a  u& t! m5 K  F心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相/ P* v6 E0 H7 W1 y( i
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
. ]# ~! U( u6 e9 b0 l7 j突然又無聲走人,妳要對我負責9 c8 g2 C2 f  z; X
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
+ N2 r0 [& N" p# a" C7 D" V1 ]& N( ^) D+ k) X. ], X4 R
PS.上文提及erica女神不是我
1 k& n1 l3 r/ P9 j6 ~  x
* k, E: v: u2 a+ G# v/ c1 M" r[ 本帖最後由 aac 於 2020-10-21 15:15 編輯 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。" b  J+ l2 R  j: T% h1 h+ h% u

/ x5 A# f+ `4 ^  ~加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   ; }- b4 g8 y4 e/ Z) Q  j* p. ~
心儀姐姐終於出返黎
7 n+ ~5 C, n* j" y心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
  i; ]3 x  O- A  _, s$ D) a想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
6 ~" k( |4 E% j突然又無聲走人,妳要對我負責
. H' D; n# x! ]" m3 K% _; U  U祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
& Z6 z" Q( Y7 @2 V終於能正式在這跟erica對話
) Y* O. ~% `5 i6 w5 @6 j3 x8 H之前都一直私下交流
3 C' s4 O, Y" C7 \/ a$ a* xErica女神不是你是誰
) V' C2 r) O: q1 m! b; G- m我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
8 p/ O* ]' `: F: V% w% _) {# |5 a心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。* }% D5 r  m/ b1 q* I2 U

, P# w8 E4 F1 T. E1 w/ F" t, p加油呀!
4 m8 ^$ Q# ^9 G7 z/ k: E/ R會有人記得好開心# b, G+ N' e" {0 i" ?" y+ S  j/ M$ ^- o
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…# S8 ~% D1 A0 f
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
  Q0 j2 j* x8 I9 w/ Q3 ^之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
6 G. U0 C% W6 {$ B# w/ C6 r! t. j但都唔係我想要既淡妝$ d5 j+ a1 p8 E' R; D2 d
好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   2 L! i+ {; s. I5 h" S
我有興趣學下丫…+ O5 Y4 T# W1 n
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
! O) I# r8 d0 |0 }5 ?+ K之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…3 a4 V' E. ]; o9 b2 s) R
但都唔係我想要既淡妝
& _6 Z  N7 e& j, v1 |' G# f好困擾丫…
$ x9 f5 K& {6 c, c
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
5 o+ @, C; t$ `( l" o/ O想知你想淡到咩程度
! b7 Q2 p- }( `9 B我本身都用超重粉底先勉強遮到
: n( V9 c# P$ u) K  w你可以PM我留你TG
/ M2 d8 O2 O0 B9 s' u% R. B
! z1 |$ \* P) k( j[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
3 I1 i- Z  G. y3 u
: }7 |. m% h2 Q( M( u[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
6 ^- j3 M( A. Y, w6 w( U我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
4 a! z6 }$ ]0 y6 [

- m: c- i) X5 U( I4 H你唔好攪我偶像個場好喎 $ d( V/ @5 V! n" P" {  E
' Z) l* f4 z7 r" ~, J. d
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
* Q# ]% u" z3 e7 C3 P  b- T5 I7 c; k( U% I- N1 Y# s& A
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
5 H; ~1 R6 S" z3 h7 f) S* d+ t
9 Q0 ~, s6 d3 C- |唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
( `* E8 l& P2 b1 l
# V2 W% z% M+ o- }/ d# a  u! t

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
. C% W4 @5 k* B, w, l識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
2 E* O! x8 I3 R8 z3 M, I我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
5 l7 `, I* S( [! [, {* v, P最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
2 y" l( g/ q; }7 E想學想學' s$ I- Y* k/ e5 S. q" j8 u
& _% |- o5 D$ K% v: ]
, \4 Q; X$ N. M! k4 }' V' a: s9 p4 s能偽街的程度還要學嗎?
, V" H1 J* z% a4 }* G/ H( l; p應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
% _7 d2 Y, |9 k* Q
$ L, y" x% e  g. e- v& J4 S# S7 O[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   $ |: J! r$ S# S/ D% ^7 ?* ^+ u' X

; c# J* J! c* Q3 s, l. k
, |, W% d' l* z你唔好攪我偶像個場好喎 $ D, g. y4 |- B
3 a: Q4 ~5 B( X+ e3 I) D; j+ [
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
) P( I& Z$ {+ G* H& @2 I/ \
0 v' H2 b$ K  u8 L: X+ v唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
4 K: S. D/ }, O" }$ M- s$ _' D3 C7 N% C$ w
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
5 m2 N2 s1 e4 s& b# a
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD0 }# u! T" y% ~! `( t9 g
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
% }: ^# j0 K  k! z( ]
8 r7 Z6 W) i9 R4 Z% P! B# B我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
) D2 `" g; Q9 q; ~$ |& g
1 G0 A) W/ {- n+ T* H3 b[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
1 E1 E7 O. h' l* f1 I% d1 u) O想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   ! T; ~3 M* ?; C) a% p
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
7 b0 L% ]) Q* u3 P6 i9 c! H1 }) f' }7 g6 I+ Z" p
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
: }5 o5 o' O: F+ d* ~5 i1 J" h" V
小R還是心儀的小R不會老XD6 u7 Q- q9 d, b" w, d' y
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   5 F  u+ f; V9 Q3 a, i

/ |. H( P8 c4 D2 C8 V" k5 o小R還是心儀的小R不會老XD
, S, Y; Z1 G% W( o% |4 b$ gTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
  {$ N1 @1 C% r& Z
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多+ f$ M; c6 l+ P

3 I& g: l! J  ^9 T6 RTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
  U# q" X% G, h4 J7 V' s7 L# M, ~歡迎心儀姐再度歸來!
* F# b. @8 p/ N想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
/ n- P+ C7 E3 s. g. L同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?) J" }( G2 d' P. _- D
要來認識一下姐姐嗎?

最近訪問的版塊