嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
$ `) P+ _$ Z: s% ^& @- e  c5 j5 u首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑0 z  s3 }+ c, `
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?% {! C7 W1 `2 D' [0 b0 E

3 `2 F& d: @/ b" P) B$ }! K7 x我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?2 |' \! g; f' ]! F, f" O' W

4 I/ ~- V/ x+ F& B" |* S! N課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排! S( K6 t4 o' _. k  O7 l

* M- R' [- ^8 q* w0 q2 D" a當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手) a  x: x0 r- A& q. `, I9 c

( Y: ^% z; v7 q& z! B# [5 z4 U不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚( f" b; ^; `4 @+ \2 m
; Y' {9 r. v5 m% k' Q
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天; _/ f( B6 u7 Z- B, }/ k
1 Y1 ^# z: g" r1 `7 x1 B
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎& ~5 R/ F, P% i+ j( P
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
0 g1 s1 c( {- c! b8 q想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
$ f8 Z( f( A1 [突然又無聲走人,妳要對我負責* i1 a9 s7 f' k# M, C
祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
" z2 e5 _7 R3 V4 p2 A8 ]% O0 j
' U' s  z, p) H. o% X& h. FPS.上文提及erica女神不是我" i% W" p# L8 D" _
* b+ G2 U2 v' {1 H

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。: L5 R% R: a$ x( u% p$ a4 `

( l6 }0 M; D# N5 p: y7 j加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   6 ~/ w& m- k: Q* v, E
心儀姐姐終於出返黎
( ]+ D) c9 C- g0 g9 F* y6 r) _心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相1 w% \8 ]- E9 r- g; j# L
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 . N- a# z4 s1 c% M
突然又無聲走人,妳要對我負責- T4 C/ l, ~7 Y" {# w' t* i
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
, V, d+ m8 ?) |0 V終於能正式在這跟erica對話
3 m; ?2 c9 x5 g7 _# m# |# \* A之前都一直私下交流
# y6 T/ q# k' z; X0 \9 JErica女神不是你是誰
( {0 _8 q- z6 `3 k0 `1 w" Y, G1 P我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
) z5 ~8 \% ^" l# b4 u- m$ D3 N心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
5 c' P) r9 V! t- ~) S1 B/ _, t
/ }, L! k' Z9 K: {加油呀!
! A' G8 A6 H( P' k  R5 \
會有人記得好開心, ~4 s5 q/ A7 ?
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…" g; J8 v# i+ G; @4 o1 t
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝$ }4 w# H1 R" h" E( T8 J; Y' A
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…) S8 p/ N+ d" v: n. R/ C* L
但都唔係我想要既淡妝
( j; ^* j3 n% X+ z好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
$ z( ^  x+ ^* ?+ u% V" y/ N6 B% C我有興趣學下丫…; m& l7 A! \+ e
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝1 G( _1 w8 Z2 X8 H/ _2 ^4 a' \
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
' m$ r5 O( u( t4 `* |' c2 E但都唔係我想要既淡妝
' V7 c" F( ^; `3 ]$ y# E0 o好困擾丫…
$ R4 u0 P9 I# Z7 D+ h- s
如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質7 T8 r% [- A% @% d
想知你想淡到咩程度
8 h) s# R1 S. w我本身都用超重粉底先勉強遮到
0 r, U) r8 w# m; M+ x2 v你可以PM我留你TG4 P6 O$ x8 c# v% x! k) ^* Z

9 A# M0 y4 @" `) j. C; d+ }[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
( e3 n( n3 E5 t+ D! e& d# N2 x; r, d( z/ o& J6 o

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   " {! k7 E- {& S$ O
我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
* V% P. O; i# M/ t, ]
. R5 D" b7 x; d2 c( o0 I你唔好攪我偶像個場好喎
& p9 i9 k  i( s/ A8 y$ U/ p  m3 @9 v
' f; b9 a- x. z0 P3 W" ^$ f! ~: n8 ~3 u起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我& D# R" R% P: s1 x

- L3 g$ P/ g6 o" ~5 B, J  D唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
- V) W8 h$ ~; m$ R1 h; q' {% v3 ]4 _8 M. J9 I6 L9 p# Y
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
: r* W. Z! T! S# s2 ~
, Y0 C+ t( `3 R" H

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   
; c: i3 }$ ?3 W  j2 |  \識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
* B4 _; \7 }6 z0 t5 `# r, A# C
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常( n( G' k" `& B3 d
最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   4 ^$ z6 I' q% c' `! O* l5 ^
想學想學) C8 d3 O: R3 F: M6 N8 B/ N
' l8 B: N9 J/ x* J2 v* w! K, i+ ?' j! _
; R! R1 ?$ Z8 Q$ ~$ w  \6 S能偽街的程度還要學嗎?7 u/ z0 ?5 g' v7 i) a" N
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
: x" y- x5 l% b' y  n, k( h, A2 L4 r  q0 _& I2 Q% G. l+ N

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
, y/ a4 Y  \- ?
( U: x9 {* U: D& |2 q. s  h; @
! Y2 a1 z' Z+ B) l/ P9 O: Z) g- @你唔好攪我偶像個場好喎 ; p/ Q1 l* M. M
0 p/ X& E: G9 S$ N  u& j1 x$ s
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
, x! B2 U- v! b: e( j
# y# f* z- j+ a: A  W& j+ D唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
- H2 F+ }, S3 t+ ^5 F0 D+ s) n. i+ H' I
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
% g. z( z2 Z: l0 }0 }! j$ |2 g
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD+ l7 G! E9 Y0 A* `
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
. k4 Y# S% |7 k* y( L( a; c. t4 G, \- I
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀3 g, C8 P2 F/ Y! [$ K' _% `6 s, x; |

( W" Y; a/ j- o! {[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-10-21 17:55 編輯 ]
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來!
  A0 p& G2 J1 F& G) Q( A2 n想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   
2 M: h2 S$ @$ MHi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
" D9 ]1 M& P: L1 i1 Z( ^
; q: w: K9 O2 t7 |* W7 F, }我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
3 `# g! v& ]2 H. t9 ?
小R還是心儀的小R不會老XD
' p2 y" }" p# P# T! [  o$ zTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   1 w# C  Q* F3 W
6 c+ ?% p# J; |2 B. N4 r$ @1 f
小R還是心儀的小R不會老XD
+ ]8 Y# c1 O3 u8 X8 eTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
% K/ h2 a& Q' B- M8 ]THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多5 x, f, M* f3 Z" P
, w( @8 g' G# X+ j, Y+ _
TG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
! T. A3 A% W6 I. L! O歡迎心儀姐再度歸來! 3 \1 _- w" w; R3 [1 S% t
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
: R& h6 h: }. u同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?( N/ T  [' f" _) K& J! l
要來認識一下姐姐嗎?