嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好
" w% O/ b  {1 e! N# J3 w' i/ p首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑' x  L/ B" I! e/ l9 q
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
! N0 s% O1 N+ w# V( C0 r2 Y
3 H! J/ n5 j, \! h% ?我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
  \7 V, c  J' M9 W; \$ e2 \/ q5 c: E' F* D* _
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排5 ]4 F8 s8 a& ?2 J6 S: Y9 P
9 u- w; e- @3 B3 z0 ]! \5 [
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手4 A7 P) D, M# R2 z1 ]: U( ^

$ f4 A( C) w' V  K) z不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
3 q2 ~; ^; ~% [8 d6 K! ^9 _, G8 E0 Q# @7 I3 S8 R. t
當然也歡迎舊朋友找我聊聊天1 k4 s3 U& D( _/ U9 H

* K$ @  U/ b, [' k+ b[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎0 s' B9 r3 y: c5 f# B! D
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相3 ]  F4 |) X( h3 D" I1 c
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
; k1 W% X2 J8 D9 c+ C& `突然又無聲走人,妳要對我負責
6 l8 q7 T! E. r7 v2 s- D, ~祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
( q$ o+ y7 g$ i" ^0 e' g
) Q4 `+ d- l8 w$ q" w% p1 O& QPS.上文提及erica女神不是我9 S* @9 X( F  d
( C# x% |+ k; ]: ]$ J) t/ G+ x

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
9 N, U/ k3 z4 m4 W$ V$ `2 a$ C
: V) ^: T3 t0 f# e$ n2 t5 X加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
" E7 f! u) v, K8 x1 ?, p6 Q 心儀姐姐終於出返黎1 P! E' W8 T$ ?: `
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
( I# z" L0 j% X* Z: M) m& {2 Z  I想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復 ( P! p' L/ j# A; E6 x/ M: I0 b  s
突然又無聲走人,妳要對我負責
$ }  h% E# Y4 N祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
$ S1 B. V, R, [) F
終於能正式在這跟erica對話# h1 k; F; M0 G7 H7 [% n
之前都一直私下交流6 K) @/ t9 V8 ]; F0 {. ^0 _
Erica女神不是你是誰 7 e8 s# Y1 `2 t: b& W
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表     R6 ~8 V4 _$ f9 e, @1 l- q7 ]
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
% \& Z' E) b. e  l8 r  j  I( b! W3 M' ^8 p
加油呀!
1 p7 }) ]" U+ E6 d; C; ?: u
會有人記得好開心9 d- {; {4 y8 O/ f
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
/ s: h# w1 h, P; S( Y% J+ c( _自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝
3 ^: I6 ~; J9 s之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…9 Q# G/ Y( x4 r: H. v3 q
但都唔係我想要既淡妝
) \" _, s8 P  Z/ L( G好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表     t# {3 Y: ?0 f& x- i
我有興趣學下丫…! }" {3 H. }6 R/ m& C: m/ M7 c
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝7 G( a- W; h$ i4 T
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
* F1 Z: p$ E+ Z. E: v& K但都唔係我想要既淡妝" E5 l' A$ ]* y, ?9 s
好困擾丫…
9 u% e3 g8 b9 _, _+ C  @如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
- V8 S/ k1 l: g$ e想知你想淡到咩程度
/ d) X" E' X+ v  X& {我本身都用超重粉底先勉強遮到% @) Q/ c- J* J) N( ~
你可以PM我留你TG
+ {) t$ r1 t' F1 v$ L; e/ R
6 y8 L: a1 M' ^) ?" e" Z[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:07 編輯 ]

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉& H+ w) c" Q+ Y; x

1 w- b  y( i" |  [$ N. z[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
3 o% R' o* c0 E我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
3 d2 F2 q' T2 X& K) S  }* x, E; @

8 I- G* O0 y2 W3 p$ q8 J0 C你唔好攪我偶像個場好喎 # q+ [9 L3 i& c8 p
3 m! L, T- }7 E
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
- V6 D7 d4 b+ [, z1 J& `$ F
* e9 t6 w/ F* w% J4 c唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
% U9 z3 h! c' g! x) T
6 M' d1 C4 @& d: i唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學' x) d& G7 R( n* ]

; F. N% q2 i' ^

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表     o+ c7 [4 I0 q# `1 l
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
$ G, C2 f! l5 v
我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
# T* k7 }7 T$ c! s# J) ~最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   . Z- R7 t3 W3 F
想學想學8 ^' W" E9 U- g* [% P( D
4 {2 y9 O" U: N! A
% e- D5 {* h! M" |6 y% j
能偽街的程度還要學嗎?1 y, D( J$ _9 Q" X
應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD4 `; X( ~! t5 W

; @2 s; L' `& K; @[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-21 17:30 編輯 ]

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   9 A0 p/ d; ~/ ]5 `% k: b
) k6 z6 u+ W  G" I

" M" Q( |; ^3 C9 [7 A你唔好攪我偶像個場好喎 1 Y8 D0 j% @& O; `
' ~' l# Q8 T: d/ d( P3 Y# m
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我/ a1 R  }- G% O' @3 N
, t3 J: N  E# B) t' ~, ]' I
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
2 b% d7 x+ K) M4 D
. n' M5 w+ I) T# n  _唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
/ Q0 a' m) P$ m0 |) m5 J" b# E/ A
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD. [, R# m5 C5 X* E: `% P
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
% z* o1 M+ W/ P7 P  C  [. I" C# n# V  i  L
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀3 j4 L5 v; |% Y8 d, N6 e% c
# v2 Y& _& i; |" _/ o4 |/ f
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! 7 n$ \; c* J2 {. G
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表     @# t8 O( o$ X' c; n0 i5 D: K
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
9 u& R3 o& f  @+ k1 v8 }( @
+ y7 j% k+ a. e6 o4 @, p* X我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
9 n, f$ T3 J7 L4 x小R還是心儀的小R不會老XD
5 U6 ~" R" t$ jTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
: o( V  }4 i, R0 H2 x+ \5 V* n$ U8 d" }7 f: a; C* p8 K) p
小R還是心儀的小R不會老XD
8 s7 T6 k7 @7 W, `4 S: LTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
- v) _/ g) g! Q( S# l2 O6 k
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
7 T! n# q9 _+ d) w& U* f+ K
* Q' d  `, J/ b! iTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   ! R$ D: u2 E2 X( U( {
歡迎心儀姐再度歸來!
' O+ _, T+ x+ e; |想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
# E. e% n9 T' Q$ U: D! @同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
  ?; {3 S6 m& g: U* A要來認識一下姐姐嗎?