嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

Long Time No See - 心儀CD研習班

Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好$ ]; i0 N  Y2 h7 C: B
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑
' j. B6 g4 t: Q6 d4 N先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
/ @& t3 L! }+ `1 x' h( i- ~3 C6 B
我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?0 v  f. Z$ g: a( b
/ l) [3 @: o) A2 V0 ^' i
課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排
6 U4 j/ u$ s" V9 w( M+ ^4 i5 R) H4 ^$ L0 C( N$ u* i, g( O
當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
/ t  ^$ h2 L" M6 H* g, v+ z0 T/ c9 o; M" |
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
2 Q! T9 z3 q& f( @- D0 R% U
# e# w4 H# |4 A當然也歡迎舊朋友找我聊聊天4 m$ N3 d) P8 a) @$ W( C7 `
( [8 l: E2 z0 `+ f9 M
覺得好的就按一下感謝吧~~

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
心儀姐姐終於出返黎/ t& c& y$ V. t- Y; R
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相9 v0 `0 m, M/ x: l; M
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
. T" J) d7 Z3 F: T% S突然又無聲走人,妳要對我負責
  T2 k# G% |; ^+ I: T祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗
3 A0 X- ?# ~& Z
* w8 P- p8 {; c8 [, ]. x0 uPS.上文提及erica女神不是我
$ S* D( x# q, ]9 T- ^  G  T$ a$ v6 f) Z' [+ v( K! s+ Z* {3 ]

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。, U' N: }% V( q0 c
/ m# N5 U) @+ [- K8 D
加油呀!

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   $ K; q( n; G7 j+ z
心儀姐姐終於出返黎
1 \% g: ^$ @- f心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相# a; @) T$ r" o! F2 s" a. j7 H
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
# y' @; Z" a% x( l+ t. X. U& I; t突然又無聲走人,妳要對我負責6 L. g# V4 i  N
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
* U! Q3 o/ v5 t( A7 y9 a/ e
終於能正式在這跟erica對話
% p$ A& b' S2 u$ b+ A之前都一直私下交流( v0 c0 F, {* O0 d% A  j& _0 s- G" k
Erica女神不是你是誰 ) R/ l( `7 h/ O- \3 O8 Z" K; W
我是專推人入坑的怪姐姐

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   
) o( @4 q) o4 n! S. ^5 F8 {心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
* d5 m/ T/ ]3 L+ {
2 ^2 U4 h0 D( e1 N4 F加油呀!
' I7 `$ n' n5 f* `/ @會有人記得好開心
9 c5 O. N  `9 r不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵

我有興趣學下丫…
( m- ~7 H( @; ?自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝' |, ^# s0 T) Z  V
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
3 D" r+ a8 l! v% ?但都唔係我想要既淡妝
. I8 C7 U$ e7 y& {9 s好困擾丫…

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   
- S0 \3 R, ^2 w我有興趣學下丫…
' T2 w7 @. I6 Z" m# X$ ^! F  [自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝4 V+ G4 g# E  L2 h! N# o! x/ u: r9 K; ?
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
/ q5 _0 I7 T8 o但都唔係我想要既淡妝
% q" v2 h8 X" F( U. Z" X" O好困擾丫…
6 w9 S* c+ G6 `' c如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質) ~# D% V7 j. z9 d
想知你想淡到咩程度, H3 I3 [5 p$ \/ A2 t, G
我本身都用超重粉底先勉強遮到. ^  _9 |+ f  V4 ]+ Z
你可以PM我留你TG
5 s9 P- J& A% f" _, y. x  i0 ~, v" Q* A/ K8 p" P

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉% v+ F5 ]6 o2 R* ]* z) B
1 _: |7 T( D6 }. b" `7 [

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   
  U: r2 U* j$ u6 ~) ~/ ^; j我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
7 r- Y# J- B. p: U
6 |! J4 H2 u0 i' R: ?, ]
你唔好攪我偶像個場好喎
3 N; @; _5 d+ a: h% `6 i8 V" D+ n6 C) @# A3 T4 t% R" U7 k
起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
+ C3 k+ P" Z& f% ]. T9 ]7 g' W! s0 v/ h6 e7 L, `: q
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路$ f% S' W+ P$ L$ H7 h

+ L) X3 q) a0 G- f唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦

想學想學
3 n9 o+ ^  M, ]- u+ o
" M! D/ b3 W* u; m! Z

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   " l5 ?/ C5 `1 G0 _& K" w. q
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
7 G+ c. }/ t+ f3 f: J2 }我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
8 j& B& x- t, l7 h6 q9 u# @最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
4 i" w  f8 u: H6 u想學想學% V; C) p; M1 f( P! Z8 @. f, U

! `. d" b1 V0 ^% w& l% K
" \/ V1 O; @5 R: ^$ x
能偽街的程度還要學嗎?
$ |, n: l5 X8 N) U1 l應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD( q6 y0 u7 Z. E2 A
2 v5 q9 B$ C7 p3 V

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   
4 ~$ B) [$ h8 U' a; S, I
' _3 _4 T4 y8 h- a
( y: g, j: @( A3 y( O) L你唔好攪我偶像個場好喎 3 H, Y4 n& L& A  M9 R

1 e* C4 m& s! Q( l' O' @, ^起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
/ M9 D+ _% K% a' t. Z1 T" N
' r4 W" G+ u! b唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
$ B5 r4 _& W$ X; s4 a
0 c  R; x3 j' I4 f& C; U& o1 n唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
: D/ C7 B, J' d$ ]
Erica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?

回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
7 @, E4 t1 W0 h& [我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD1 B$ L5 {8 ?& z9 S8 A

. s5 [; v; o9 C: H2 Q2 f8 f我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
" ^0 a) I) W' u; r) f) l; A9 i8 |4 a* w5 {1 z& R1 o
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

歡迎心儀姐再度歸來! ) }7 E/ T& P: U) Z$ h+ n- o0 A
想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   
+ z0 z5 Z4 N1 c6 [! v5 S. E9 gHi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
# ^: t! u4 @1 L1 j' N% O3 b9 ^4 H+ c" u# v
我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
8 J( O" _9 B% A  ^3 n% q
小R還是心儀的小R不會老XD
- D' n6 E+ V# |8 m6 w0 \TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   0 g6 U- q. U6 x3 ^( U1 z* z& g
/ V. M5 C8 h2 N8 w4 M& W7 y7 k
小R還是心儀的小R不會老XD
. j8 J. K- w2 c1 u' VTG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
. l7 ?  E" R/ Z6 p% d: QTHX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多. W7 F& Z1 ^& ~0 |

, g' I# S: d$ @" J# |$ ~, \; J) s5 x: OTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
Footprint: TW,JP,CH,BE,NL,IT,AT,SK,HU,MA,ES,GB,US,MY,SG,RU,AZ,GE,AM,DK,SE,DE,AU,PL,LT,UA,BY,FR,MT,AD,IE

Looking back on it, I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents. - Smedley D. Butler

Yousuf Karsh once jokingly remarked, "I do it for my own immortality."

離開的R是有福的...

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   % N, W+ @0 u! E& D5 H- H3 c
歡迎心儀姐再度歸來!
4 t$ `8 ]( Q" i$ q* j% A想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
/ e; J" \3 O0 P5 S% z! a# c
同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?
- `; r4 |7 h  \: J3 ]要來認識一下姐姐嗎?