嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   
7 D, n& M! G7 N1 ?) f絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.# e8 g. ~  g& h- H& u
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
  W' {2 _( ?: O" F% s# D所以您既意見好緊要,事先感謝,亦都提醒左一D提防既地方,亦都令我可以考慮我未足夠既地方,同時令可進行性提高,係好正向既想法,另外,有左呢次活動如果成功進行,跟住既萬聖節活動進行難度就唔成問題,因為吸取左經驗,紫儀提議左出來,都好希望可以搞到,亦都係其中一個動力既原因
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

回復 19# ahbee9603 的帖子

三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
% t3 _$ q7 [# s0 F" P+ |1 X
+ _, D: M2 l1 G0 \* g4 u8 e依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 , + b: ]% \; H8 K0 g$ m
我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.
) g9 h3 {# a; a% l- q* M8 _5 M. _. }* S, g( L  f
哎, 係香港無車, 玩少好多嘢, 活動空間大大壓縮.
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

我有部Canon 7D / olympus EP-1有腳架有攝灯 ...8 z) |) C  I) B2 M; Z1 X& J
仲有部爛鬼貨van ...* L8 j  V9 s' R* }( u$ F# h# N
我都好想日光日白出去影相 ~
' k1 y0 H( r2 Y: `' x以前幫人影外景(幫手咋)有個點有山有水兼無人 ...

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:25 發表   . v7 N* }2 \+ P1 \; s! W
絕唔係潑冷水, 未慮勝先慮敗, 諗清楚 Downside 先, CD Gathering 出街更是如此.5 b0 h: f2 _$ F) j; x* z4 ~
外人 intrude 容易提防, CD姐妹搞死自己, 搞吋party就好激氣
  K* x! [/ a# c: c% N: v$ N1 A) V
, u; l( X' q; U6 c  o: K7 C
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-3 00:47 發表   0 \) E6 z4 X) O
三思三思, 去公眾場所嘅話, 走鬼唔係好過癮喎.
) H& e4 R  y. f: x! B6 ?) m6 d' ^1 G( P
依家天氣悶熱, 化妝戴假髮, 有無諗過出嚟嘅效果 ,
  i# ~/ h0 ?( O7 C我自己係屋企都要冲乾淨涼, 開行冷氣, 先可以化妝.$ c* Q1 C! L* Q) d8 p2 I, @( P
' A7 Y' I5 i( w$ ]) X4 L" X# W
哎, 係香港無車, 玩少 ...
* ^" w& t7 |. o我地男人大汗多油
+ b. S+ @% x  r: q哈~我開行冷氣7 n5 N! R* W. J6 s% B1 B5 x
個妝都係易溶  i+ I5 C$ N( C; t
老實說* ^- a2 Q; C: [# z% b/ ]8 D. H8 ~
為何不先搞一兩次室內的! ~! p# B. T( p: n8 Y
室外我可是接受不了
/ V3 g0 h8 s# h4 ~不過室內我也不一定接受得了@@

咁book酒店就OK啦 ~   o& U2 S1 q& h1 G' _/ }
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 01:12 AM 發表   . E& ^& j/ c; x# G

( f' P( B0 @% }: b2 q我地男人大汗多油' ]4 r! [3 q( r! ?' L( \6 ], G
哈~我開行冷氣/ S; {$ S6 g$ K0 \) W' S* Q
個妝都係易溶
$ V, D; y/ u) a; X& d老實說
; r+ S) k3 u+ N6 ]4 q" M為何不先搞一兩次室內的8 r# n9 B$ _: B
室外我可是接受不了
( Y+ n* M( d) X$ i不過室內我也不一定接受得了@@
- a( I3 U- U$ m' O/ \" }+ W6 t4 c
冇錯~3 `) j6 l, g& T' O  ~& a8 Y( D
始終我都仲係唔可以見光....

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-8-4 02:29 發表   - c. [4 L5 d+ E3 m% C& N

9 h$ }9 z- b5 }6 L冇錯~
4 n' d8 h* ?' m2 H始終我都仲係唔可以見光....
" \, e) x2 U; i
點會丫~SUKI咁正

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 01:23 發表   
3 g& C- O/ e1 p, R+ X咁book酒店就OK啦 ~ " ?1 x0 G) H/ Q, C  C
我都想搞呢D活動 ... 可以比我女友見吓大家丫嗎 ~
- Q7 @- N( Y# ]& ^6 D
揀人吉吉?

如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視,
1 ?/ `4 o' W' `3 h9 D2 W9 H+ C, s: V5 I- F5 H
殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
9 Z  ]' h% d" R- e% A) L0 h8 W1 ]9 i6 v7 p( F7 h
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流氹氹轉, 就會有管理員過嚟
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 心儀 於 4/8/2010 12:25 PM 發表   6 `3 A$ U2 G$ }; \

; R0 x$ q5 p* Z- `% V: a揀人吉吉?
. ~9 Q* I  [  F! U
有心水既都OK架 ~

引用:
原帖由 iamonheel 於 4/8/2010 12:57 PM 發表   ! x0 k2 h5 e+ W
如果公園嘅話, 大型嘅話, 依家好多有閉路電視, : d1 q  \- _9 m- W+ k: e

+ f5 |$ l9 w  q- _$ [, G1 s殘廁周圍梗可能係重點監察黑點喎
1 h, j/ A; t( |! }) l2 j, e. O8 }3 n* h* V
因唔少人士會簡係殘廁或周圍搞搞震 . 一個CD入去, 女裝出番嚟, it is ok . 但幾個輪流 ...
5 A- g# B  j! R! ^1 s
郊野公園就好少少 ~

引用:
原帖由 CECI 於 2010-8-4 01:08 發表   
: G( D' k6 U4 \. F4 ~! I' r. H) |- z) y7 p% X. a" G) F
, m; G7 n1 @! j2 P* e
Heel姐素來一針見血, 絕對明白啦! 三思之
$ y" v/ z! o' b) B& F: w) r
9 m4 Y5 w0 [* v! B0 Q  cCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
' a& o) l0 Z0 n6 V
7 ~5 ^2 d3 I1 U. E; d/ N簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!

八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:00 發表   
$ ^& h+ @6 |+ t1 W9 m  u6 q: a- S) A2 o- R1 t8 H! k
有心水既都OK架 ~
: V, u: y$ w0 |1 q

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 15:08 發表   4 w' O) u, w2 f9 s7 Y* d- i( ]

+ F* x6 D" h7 W4 N" k; x; N$ m( M
( k, k1 Z2 [3 o) R9 \1 N- A9 g& ]# U) s5 Y" m8 e, F
x10 潛水吧

引用:
原帖由 ahbee9603 於 2010-8-3 00:23 發表   + L' |7 u0 b" N2 q- Z! Z7 G5 F9 @
您地既意見幾好,亦是我今天也考慮既問題,因為預左會有難度先至可以諗下點克服既問題,
) K" P! J9 A- W5 C所以地點好緊要,我找到既到方有以下原則:
) H4 D2 _+ [: O2 I% j1.一般曾經都有cd既人拍攝,
( L0 t2 D0 x' ]( u0 T2.小人干擾,而且本身我視察左3次,都覺比較問題唔大,timi ...
5 h! L/ r' d* p
' M* z! b1 ~/ w" F* k$ e
我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你
! }8 O9 x% t3 G% D8 O
* d: B  k% w$ ]7 V對於你幾點找地方既原則
6 A7 J9 G% a! G! o以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓$ q8 `& Z8 z5 ]7 b. p" @( C5 W$ D
而我也知道有小部份會白天進行私影,可是我看到的都是有專業造形跟化妝,並且都是只有一個CD,而不是一組CD去影的
; |5 k# L7 o7 j% g3 c/ E- E" W# @3 C你開頭已經有指出光明正大地進行攝影活動,所以如果不能接受別的人目光,我看還是不要參加好了
, o% z+ d, l$ j3 V參加的,就應該大大方方的去拍∼將自己最好的一面呈現出來) L; g0 {+ Q& D9 z
所以選地點應該是以美景、主題為出發點,而不是在想那裡人少、偷拍盲點少來做出發點8 k1 a- H$ [; M& O# P( O
$ {' d& Y# X8 U: Q4 s
其實你是想精挑細選一些人出來影,還是當是一個活動讓大家去留倩影呢?

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 13:06 發表   6 R1 y, f& x: C! w! N, |

& l: l% m- m2 }, E
3 A1 V+ D+ J9 n$ p, yCECI 係明事理嘅人, 素未謀面, 你同心儀都係我最尊重嘅CD朋友.
8 h4 ]% w1 P& u# C% \* j
: u# {4 q' u! z2 Q. |' f& ^簡單啲講, CD time is my quality time! 絕不容許有人 Spoiled my fun, 邊個指手畫腳, Fuck off!
. M& a0 g- t, F/ D點解heel姐會尊重心儀既 4 l6 X; C/ ^) L# @4 p6 c( z! X+ z
心儀受不起呢

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:00 發表   
5 j4 ]2 o% |6 X9 Z4 m6 ?( Y1 }
0 F( Y& g7 ?2 E+ a
0 C* J6 w. S/ ~) R) g我唔係潑冷水,看得出你是有心搞,所以我都會以我所知既,黎比意見你# m2 l9 u9 `' `$ d6 [4 E

5 l9 P9 j9 v6 \3 b% w: R對於你幾點找地方既原則
0 l/ K; s' C7 m, M以我所知既,好多CD都會找一D公園仔拍攝,可是全部都在深夜進行,也是小拍三幾張,而不是大鑼大鼓
. j9 z  f- z9 j7 b而我也知 ...
0 p* H. Y; _6 D3 V( s# I
2 Y4 f# J0 S$ W4 N2 p2 H
你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
  D6 Y! K' F3 B: p; s光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
8 T/ l5 G& d8 d1 A; ^偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼, 但姐妹化晒妝, 著埋高踭鞋, 好狼狽喎....! m1 x- I# C4 ?* r* |7 x
就算無事, 因姐妹不能relax, 影出嚟啲相嘅質素都好有保留....
% M2 o5 e" Z' }( K當然係街頭拍戲, 都會有快閃黨, 但係人哋成team人喎, 係有人負責講數, 溝通, 應變, 唔係講玩.
/ G1 P" I5 K. ^: j3 [照計都係出慣街, 好passable嘅姐妹先玩得掂.

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 16:09 發表   0 L: d8 k5 s5 W( |! {! m# o
9 B8 e2 B4 Q6 j7 }
點解heel姐會尊重心儀既 % }0 P/ D3 O1 v& w; M4 H7 I4 k
心儀受不起呢
  }2 u1 }# r3 `. f
: @1 {9 h3 Y$ `' u
淨係加分分比我, 已經要 Salute 喇 <--好鬼現實