嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

cd活動開催!!: CD攝影會命名

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 16:32 發表   
9 d( \; j' \/ G0 |
. l7 Y' u7 f0 r% b
. Y! h* C; |8 c4 T你帶出咗個茅盾, 就係光明正大咁影, 定偷偷摸摸咁影, 好難甚至不能並存喎......
+ b3 Y9 k$ f, w8 h* i& q光明正大咁影, 就要有演員嘅心理準備, 任人睇, 人有人睇, 你有你影, 好似演員係街拍戲咁囉
7 f+ r  w3 F. c4 o偷偷摸摸咁影, 隨時走鬼 ...
% O! W; c2 F% @+ B8 |) I% S. E
heel姐明白我心意
1 _+ [: j2 `5 N% w7 z* p) U) C因為見樓主選地方有相當的考量1 K. V: r& ]: y  N* f) _) o
不知道矛盾存不存在他心中$ e- E7 y. H% y8 Y7 j; g3 w% i
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
4 B, z, `9 S# N# F' x5 E8 C但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:07 發表   
8 G- |& T) a2 r2 W# Q( x! Z1 z6 v/ U- b% V/ d+ u: x% m( \
heel姐明白我心意
7 m! m8 E. n/ P. r因為見樓主選地方有相當的考量; U4 m/ a' l( E- |; ]
不知道矛盾存不存在他心中( u! C$ U( z2 Z+ N. t  F/ g5 U4 }3 z6 r
如果有一個美景,又沒有人騷擾當然是好的
! X- }. C% ~1 ?& ~" U5 F* n但參加者也有權利先知道拍攝地點再考慮是否報名吧?
$ @& \4 n# z' p# p3 S
. v* G, c8 H( K1 L4 N
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   0 P  @- Y/ q5 q$ z
/ p! f4 f6 s+ B/ P- U$ b- I
: e- i- W' B7 `' A7 \* J
"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
5 ^+ S1 c. [' r  Q8 @9 K* k
自己搭車行路去
# E( r5 ~( S9 Q  W0 g# [八月大熱天時去到都出曬汗了
1 ~% ?7 M: e& t% Q# e夏天真不適宜外拍的了

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-4 17:17 發表   - G& J: M/ |0 K+ ?( u& P1 U& a+ g
6 O) L" l  _# X
自己搭車行路去 & S# ~0 @0 c4 F. u- o2 _7 }
八月大熱天時去到都出曬汗了% T: |) i6 @; O9 R9 K" ^5 h! d8 u
夏天真不適宜外拍的了
4 l3 E1 M! S; z" H
+ X7 s! N- O/ I) M
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁 7 M# i+ _" j" c7 ^& D* \
! r# a2 F) V. B
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   ! s. Y8 W0 U: \' K* k$ d$ h; G: I
8 R% @9 B( F3 ?
& M2 ?4 h  t/ o) ^8 Y/ @' Y5 q+ |
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁   H! I( B( C# K5 g& r. H
+ G( D' [8 @! u: P( o' U
話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
: M3 g# C( }6 D! V; ?- Y+ S
佢地都根本都唔介意∼
) U7 z. m3 u$ b" r3 a/ c所以無所謂
, q5 P$ u, ]% U5 ?& l8 {, t有d可能雖然唔係太pass
6 n2 w" q, h# G5 R* t3 j但影出來落落大方
6 y+ ?3 S$ a) o* a9 r" @! e也是不錯的

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:29 發表   
9 f) a- M# m, o7 a9 b3 G  B6 L$ i4 Q, Z8 c# n9 r
$ T# _' x$ Z" Z& g/ T
之前見過輯相, 有姐妹四圍外拍, 應該有車, 停低就快影幾張, 打劫金舖咁
9 P  B# w% i+ g3 V7 P2 ~5 N
+ W1 J6 {# O  \- y話說回來, 係cdfamily見過深圳啲CD姐姐, 四圍去影相, 好堅
/ n/ U) B6 U$ M% X8 ~

2 ?1 D! |' O! T1 K( HHeel姐, 你忽然彈句咁0野出0黎, 好鬼抵死! 我笑左成分鐘! 但又好精景!9 w4 k# y5 {# a; j* o$ U6 y
另外, Heel姐亦係我最敬佩的人! 一就一, 二就二, 絕不含糊和扭擰! 爽呀!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:18 發表   
! K6 I6 o  O. h  O  \7 G& K1 i八卦問吓CECI係咪响Hotmatch有acc.架?
/ z+ B  g7 S+ y/ j8 h# t& v7 j0 e: Z# [
我唔係Hotmatch有acc.架 ^^ 點解你咁問0既? 我知有呢個網站, 不過冇登記過! 那麼Hotmatch好玩嗎? 因為我不清楚那裡的文化啊!  jzx100chaser1jz 你講d我知好嗎? THX
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

~哈哈哈哈,一回來這裡睇左您地既對話真係令我又開心,搞笑,又一矢中的提出有關既矛盾,我都好接受大家既意見亦都得益唔少,因為天氣太熱,
$ S5 z" b0 {8 D8 Y5 z  h9 f4 b5 ~0 v2 K即使係早上,都有29度,因為景好靚,如果便裝及學生裝去影一定好靚,不過呢,都要等天氣涼番d,0 i8 J$ Y' z% y+ B4 Z; q1 L
heel姐都提前過我係室內搞(唔好意思,想回您但太累訓左都唔知,抱歉 ),今日我都有諗過地方,但肯定酒店唔係個個可以負擔,特別會展係下半年會接二連三有大野搞,d酒店會炒貴哂,book酒店既費用分分鐘可以包個小小既酒吧仔搞(我好辛苦諗出來),因為正正世杯完左,搞party會平d及易book,大家可以考慮下,另外,雖然外影活動未必搞到,不過我搞好d相會send 個link俾您地睇,但請不要告知其他人,如果係cd既姊妹ok既問我後我會send俾佢,因為唔想俾人有機會日後check到去邊,謝謝大家,我愛您們....
朝比內 莉香
(゚∀゚)~"目標是一個可愛的女裝子"

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-8-4 17:15 發表   
' R4 P2 T$ ]- g1 {7 f' a# Q% Z7 k* ~8 H: I

1 K  D, q  Q3 o/ E+ P& w( u"美景,又沒有人騷擾", 交通唔會方便囉 , 所以我一早點出咗要有車
) E# S5 c4 g! \6 ~9 s: |) ]7 P% p" `5 _

& g3 p: ~0 c' [! w$ @. B  b如果係8人車就正,我以前楂7人都好辛苦,我都係唔適合做車手lu
$ B! V5 Y( s( f' o3 b0 R- v( S) ^! X- {# n  _) A
不過我點既到方係有車到既,收到link就睇下啦,thanks
朝比內 莉香

我都係buy郊野公園 ... 有公廁又無乜人 ...

其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...  ]' G: ?6 @9 U: A' Q' o0 m
個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 02:01 發表   
: k' M" c/ p# d8 Y* Z4 d其實搞第一次 , 约三.四名CD小試牛刀先 , 完事後post相出黎比人考慮第二次活動 ...
* B* ?: u, U, S3 z; U: Y% _/ N個個講都有point . 有道理 , 如其各執一詞 , 不如揾人帶頭行先 ~
( ^0 f8 t& n! A" d7 X! |我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
朝比內 莉香

我也有點興趣...但可以怎樣參加??
* t- d$ q+ H% q) h! u% c- z$ n我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"& a$ Z6 Z' L# F( n7 A/ B2 c
當然也要看你怎樣搞啦~

引用:
原帖由 露姬 於 2010-8-5 08:30 發表   
- Z# a3 x: R# f6 k我也有點興趣...但可以怎樣參加??7 \$ D) O9 S, b8 t
我什麼也沒有cd點沒有~照片也不會貼@@"
( e) T+ H8 r; a2 [, A: F當然也要看你怎樣搞啦~
5 U, F% g& G3 W& q5 ?$ q7 q等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-4 13:02 發表   
8 L8 I# `: p5 i) I
. R$ ?9 d1 j! W0 a$ D郊野公園就好少少 ~
- P6 `5 |! W; L- u: b& Z
唔一定.../ h5 U9 f( I3 K$ r# R
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排" f5 W6 b# _1 D8 \
反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....

引用:
原帖由 ahbee9603 於 5/8/2010 02:26 AM 發表   ' Q: \6 L3 q+ u7 A1 f# ^

1 u7 W4 h, z  S- i- e1 i4 [我有諗過,不過想問一下提外話,您既相背景係....北區既海濱公園,您可能同我好近....
  x5 B0 a0 p" h' I& e: m: B
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~

引用:
原帖由 haruka 於 5/8/2010 10:23 PM 發表   9 z' L3 D0 c4 X; s* M3 F& _

; J  a; R1 X% X9 u; e唔一定...; T/ h7 r( ~3 K9 a
平日郊野公園都唔少人,就算天黑仲有block,到時解畫都有排* Y8 u  Z8 T5 g) p* t# _+ C( o
反而室內相比下仲可行....但係唔明有廁k房點解唔得....
5 b4 e# _# K- ~8 B1 J4 }2 |郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~9 N- m3 S3 T6 N4 U- R. i" U
有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~

引用:
原帖由 心儀 於 2010-8-5 10:20 發表   & Y4 d0 g5 J( x4 N& {: O- T/ k0 A

4 K! B/ t" ^) l  _3 }2 a等埋我套衫約埋紫儀姐我地私底下好了XD
# _6 T9 p7 `& G/ ^1 _8 l4 @ 噢,您果套咩衫來??,應該好好睇
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:46 發表   ! ^, }* m8 d( m
3 K' m- `5 B  M2 P
個公園就可能同你好近 ... 我特登由市區揸車入去架 ~
$ s1 u( h, a2 f' u; m8 O' d* @
哈~我仲以為住係附近,會錯意,咁您覺得果個地方好唔好影??俾d意見
朝比內 莉香

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2010-8-5 23:53 發表   
# c9 m2 S5 D0 R0 d: f) P. g2 r+ P& l) @& W( Y  x: T
郊野公園其實有好多支路 , 仲有影沙龍應該係大白天 , 所以唔驚中block ~
% b& Q! C0 [  A. ^& G+ y3 n8 i; l. g有廁K房好似Dry D喎 , book尖沙咀山景嘉福都唔使一仟蚊一晚 ~
# B" W; X2 \1 j連中午d自助餐都唔貴,不過standfordd房大唔大?不過好如果您同您女友去過既,應該知既~~ ~俾d見聞聽下
朝比內 莉香