嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

穿絲襪去 Gym、桑拿、溫泉

回復 36# wky 的帖子

Divine 9有d貴,不過之前我見過淘寶有出現過¥68/對,果刻冇買已知走寶了,等緊下次減價才買。呢款的碼數好似比較細,係咪要買大一個碼才啱呢?
/ g! L0 E( M9 J! W+ R5 k% S' P* f* B) D; i0 w: J
師兄,你依家係咪日日都係短褲加絲褲出街的?

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-4-25 16:11 發表   
2 X% t; T9 ]/ y; @" A' A師兄有冇試過俾人發現而露出驚訝的表情呀?
, T& b2 o) `1 W$ b
武廢前?H2019年12月尾去咗高雄8日,嗰次帶咗兩對肉絲,一對係CdR Divine 9 Gobi色,另一對係Trasparenze Capri 8 Cosmetic色,不過我只係有4日著短褲絲襪出街,其中3日著Divine 9。0 _- S9 s% A" a) U9 U6 ^5 v
. W; o4 X8 z4 ]) [0 ^4 z
有一日著住短褲襯Capri 8去咗義大世界,可能對絲襪有啲閃,走嗰陣等巴士,有個後生仔應該發現我著咗絲襪,見佢低頭望咗我下半身幾次,不過我一啲都唔驚唔緊張,始終唔喺香港,畀人發現又點,又冇人識得我

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-4-26 15:41 發表   
" l! f5 @4 _. e4 {! C% k* C8 SDivine 9有d貴,不過之前我見過淘寶有出現過¥68/對,果刻冇買已知走寶了,等緊下次減價才買。呢款的碼數好似比較細,係咪要買大一個碼才啱呢?0 E4 K) T4 H, K

/ J, H7 i5 j( s- q7 B6 |師兄,你依家係咪日日都係短褲加絲褲出街的?
& ]. x$ ], t; e* Y- P  N, l
今年仲未試過,因為呢幾個月皮膚狀態唔好,間唔中發濕疹,腳踭冬天又經常爆拆,仲未完全平滑,著肉絲肯定會勾爛,加上呢排成日落雨,可能5月之後先短褲肉絲出街7 n! z9 s5 y% V: v7 l: G

% ]. J6 s1 ]% YDivine 9可能要買大一個碼,因為之前我有對中碼,著咗幾次之後,屁股位爆開咗,所以我第二次買就買咗兩對大碼,不過係Dore色,我估可能有啲淺色,太陽光下會幾顯眼,或者等去外地旅行先著。
# B9 ?3 D* }6 O& f0 L
/ c4 s; q/ S+ y  a; Q0 M' Y/ I[ 本帖最後由 wky 於 2024-4-26 18:25 編輯 ]

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-4-25 11:09 發表   ) r7 z4 e5 ^- R3 l4 D
日後有機會都買嚟試試,始終著開都係超薄啞光款,試下其他都好的。
8 Z& O- [( t( S' F6 i
* v: {# `0 F  ?: b8 W5 v& S有冇過珠光款式的絲襪?雖然唔係油亮款式,但有點點珠光都好好睇。
3 r; c; c% z% W- B+ e1 ~8 s
珠光! p! V' T$ ~( k& V: A# I$ S
* c9 w+ u2 l/ [' g+ @5 s
安辛 ANSUN 星河 2.0 + v( P/ Z2 E4 l( [( n% `0 O
無縫款,缺點,低腰,高同肥胖一點都唔會太舒服。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 42# wky 的帖子

係咪Divine 9係天鵝絨,所以比較啞光,Capri 8係包芯絲才會比顯眼呢?
; y5 B) ~; Q5 l% m) p' W, C1 u9 E" I2 M8 x& @0 u* i7 v% \
我就冇試過旅遊時著絲襪,希望日後會試下。不過在香港俾人發現最明顯一次係搭緊地鐵,果時我著緊短褲+Omero Aestiva 8 深膚色,有個阿叔走入嚟,望咗一下我對腳,之後好驚訝咁望下我,見我都望住佢,佢才擰轉面,仲間唔中咁望下我添。我肯定呢個阿叔成日望d女對腳,但咁啱今次望到我, 如果唔係都發現我著咗絲襪(因為都好隱形下)。% D; M8 W& q8 t$ B

+ X8 L* }2 `4 j+ {6 ^8 N# D; }有時我在諗, 如果我搭扶手電梯,後面果個人會唔會發現我著絲襪呢?始終絲襪在燈光下都係會有點反光,我見其他女著絲襪時,站在我前面,都係會見到絲襪有反光的。

回復 43# wky 的帖子

其實著絲襪會唔會令皮膚的情況差咗的?以前有聽過一d OL講過日日返工著絲襪都會好焗,幾鍾意著絲襪都會著厭,所以只有返工時著,平日放假就點都唔會著,話俾皮膚抖抖氣。。我唔係成日著絲襪,所以感受唔到呢種心情,唔知成日著絲襪的師兄有冇咁的感覺呢?
4 A' S% [( X4 j: Q0 b7 t( ]+ O2 x1 V' P6 q6 V9 z% w
我平時都唔會買淺膚色,因為不管在日光、陽光、室內,都有泛白的情況,好似著白絲咁,個人嚟講覺得冇咁好睇,所以我會以深膚色為主(當然要配合自身膚色,我就上身比較黑黃,下身成日著長褲,會比上身白淨,揀對深膚色就可以同上身膚色match d),著出嚟整個人會比較自然d,亦令絲襪隱形d。

回復 44# 陳真 的帖子

呢款絲襪都好閃下,睇個樣都好滑,著在皮鞋入面會唔會都好跣?
6 @; M$ X3 H. x2 u7 V/ H( f7 T
; j" l, y  ?; S/ `) l! ~& u其實咁閃,我覺得有著長褲都會有機會會俾人發現的。

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-4-30 10:08 發表   : _( i1 m$ {  t! `
呢款絲襪都好閃下,睇個樣都好滑,著在皮鞋入面會唔會都好跣?
0 D* y6 q$ ]0 b: m0 g
9 Y; t0 F( Z; v. {( R其實咁閃,我覺得有著長褲都會有機會會俾人發現的。
5 z3 l: ]5 G" k" ]
* v# t- H: Q0 f
著絲襪著皮鞋係唔會跣腳架。直接著又唔會腳臭。反而波鞋會。所以,著絲,返工會配皮鞋,平日會配布鞋。
  `, ~( s* t1 s( p+ v6 J8 |2 f
" o& a8 ^0 E0 i2 m) R* @: }另西裝長褲蓋到鞋邊,唔會覺。牛仔褲加布鞋就會顯出我著了絲襪. U/ b0 a/ Q3 r7 r( K, e( Z$ C
: d2 m1 e% y' h1 h9 ?
放完假就 show 下圓點絲襪啦..

回復 48# 陳真 的帖子

真羨慕師兄可以成日都可以著絲襪,完全唔駛理其他人的目光,做到絲襪就係自己日常衣物的配搭,我老婆對呢戀物就好反感啦,只有偷偷摸摸咁做。

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-4-30 14:20 發表   % g3 W' T! j( ~3 v- I* l" r# O
真羨慕師兄可以成日都可以著絲襪,完全唔駛理其他人的目光,做到絲襪就係自己日常衣物的配搭,我老婆對呢戀物就好反感啦,只有偷偷摸摸咁做。
" u, J: e5 L3 I+ m, T& g
! i& I! q  A: M$ E% F我老婆最初接受,但仔女開始大就反感
: E) F1 g3 P/ B4 J# a) G' `. W" J. C
而家所有未開既絲襪收埋係公司。背包長期有五對交替更換著,通常返工先入公司廁所換,一個人出街就會去商場換。回家前徐返出黎。( y4 L- ~. d- K8 y8 x
& R+ E$ U7 _$ u
每月上東莞廠過夜,就會洗絲襪。

回復 50# 陳真 的帖子

咁你唔怕你老婆摷你書包咩?仲要擺5對咁多。。

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-4-30 15:01 發表   ; X8 T: h' M0 m0 |6 w0 k
咁你唔怕你老婆摷你書包咩?仲要擺5對咁多。。
1 I4 ?. d! K  j6 L0 x/ p$ F

9 l0 n" V( s- r我諗,佢應該知道我暗中仲有著,不在家人面前著,佢應該唔會理。

師兄都要小心,我就是偷偷咁著,唔想俾佢知,佢的第六感,一係懷疑我出軌,一係就懷疑我有野瞞住佢。。佢知道之後就鬧我變態。所以依家同佢的關係都唔好得去邊。。
9 z7 g* g; {4 R- h7 c
1 F8 W2 U% F3 y$ l[ 本帖最後由 lcw23hk 於 2024-5-6 13:14 編輯 ]

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-4-30 15:14 發表   
3 a1 x5 A/ _; a. B2 }" W. d3 l師兄都要小心,我就是偷偷咁著,唔想俾佢知,佢的第六感,一係懷疑我出軌,一係就懷疑我有野瞞住佢。。佢知道之後就鬧我變態、不男不女。所以依家同佢的關係都唔好得去邊。。
/ D' t3 W( }: N

0 X# _6 K! ?6 A/ c$ g3 K- W# E其實師兄你老婆知唔知你有著絲襪喜好?
; d& A9 v  t4 w! L! e4 f
. I+ ?0 R0 L/ N7 `1 `我同太太正式拍拖時已經俾佢知道左我有著絲襪呢個喜好,佢話只要唔影響別人,就沒所謂。7 z; ~' j; J; q% ^5 H

, s* b# O- g: A7 ^7 o4 J仔女開始大,佢要我戒。至少不要在家人面前著。
2 X) J+ O) I( w- e# H8 }' i. Q* j# S5 v& q9 v; u( c3 y# o+ e# E+ Y
所以,我相信佢知我偷偷地,返工或一個人出街時會著。! {9 |7 v; {% N8 h) V1 E+ @

/ \. ?; a3 n) j2 \, z買絲襪就會送到去公司附近的菜鳥,lunch time 自己去取
  P/ d1 p8 Q6 E, Y* G: {' @6 z0 Q, E3 m% U4 _7 j

引用:
原帖由 陳真 於 2024-4-30 13:59 發表   
# p. g4 f4 D' z
* r6 ?, J! q; b" Y/ e, D0 x  N* Q2 C3 K2 m# u1 e( A. e- u
著絲襪著皮鞋係唔會跣腳架。直接著又唔會腳臭。反而波鞋會。所以,著絲,返工會配皮鞋,平日會配布鞋。
  i7 d9 m+ r3 @. P" o, E4 K( z$ W* e1 A, {' b2 K4 e& ~
另西裝長褲蓋到鞋邊,唔會覺。牛仔褲加布鞋就會顯出我著了絲襪0 |$ U- g/ X# @2 }* p( D) t

5 e% q+ w, U% K" C放完假就 show 下圓點絲襪啦..
" f0 B5 U1 r' v* I& b3 L7 G
' |" V. z4 ~# X3 f! m5 g今日呢對圓點 係 Falke Dot 15D (呢對我著左一年有多,非常之襟著),去年10月一條友坐飛機去美國十幾個鐘著佢,舒服。

今日呢對,安幸 ANSUN 「豆蔻」は腰は痕T档波点 幻紫色 (有 CdR Eterno 既感覺,非常舒服)
$ Q( e2 L6 b5 q
# T. j" h% r" a2 d: W+ I. F[ 本帖最後由 陳真 於 2024-5-3 09:11 編輯 ]

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-3 09:10 發表   
$ ?* F6 {1 m: b" [今日呢對,安幸 ANSUN 「豆蔻」は腰は痕T档波点 幻紫色 (有 CdR Eterno 既感覺,非常舒服)
- i9 N5 d$ k* m6 p! }

+ I& q4 E$ S' u, Q& _原來樓主對腳幾靚. @) z) w2 W3 O( V" ?0 A
有無興趣著埋露跟高跟涼鞋貼上來?
$ N: z* R/ E% `. ]2 u& j! C一定好吸引

回復 57# JoJo1217 的帖子

我只穿絲襪,不變裝,所以沒有高跟鞋的。

Share 埋呢對 2 s) j' Z/ b2 `! K! T: ^

( d, E/ p5 s7 c: O: P涞觅 X厚木联名「匠」 哑光 蜜色

回復 54# 陳真 的帖子

我都好羨慕師兄的老婆可以接受,我老婆就唔接受了,其實拍拖初期都知我有著絲襪,次數並唔多,我有試過話想同佢一齊著,但佢就好反對,我亦因為掉晒所有絲襪,只係間唔中睇下d絲襪就算,亦冇再買絲襪。4 h3 o. `$ u9 l

% r# G. W( N( g* V' t+ y, |+ _直到前年,我在淘寶睇到有男人著咗超薄絲襪之後,原來可以完全係睇唔出的,於是我偷偷地買和著,但後來竟然俾我老婆發現,就此大炒咗一場。。0 w3 C- W6 c/ A( r

2 m8 a# ~! ]% W3 p% L  z* D所以我見好多師兄的另一半都接受到,我都覺得好羨慕的。