即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

[減肥瘦身] 大家會唔會為左cd刻意減肥?

引用:
原帖由 殷可怡 於 2010-9-9 16:57 發表   
消去肌肉最好的方法是不動
不動一星期, 什麼肌肉也垮下來
沒可能不動吧

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-9 16:58 發表   
今日中午只食左6粒燒賣同一個面包
食咁少野個人軟軟的
聼日只準食三粒
「花明月暗飛輕霧,今宵好向郎邊去,剗襪步香階,手提金縷鞋。」: 《菩薩蠻》

減肥好   但波波跟住細左  怎麼辦
buubi

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-9 16:58 發表   
今日中午只食左6粒燒賣同一個面包
食咁少野個人軟軟的
我就只係食左早餐,中午冇食,3點開始肚餓食左2塊餅乾

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-9 17:00 發表   

沒可能不動吧
就是嘛.......

引用:
原帖由 buubi 於 2010-9-9 17:11 發表   
減肥好   但波波跟住細左  怎麼辦
有得必有失,波波擠一擠始終會有
youtube就有個ladyboy示範過用2個nudebra將瘦骨仙擠出事業線
但肥就點都冇可以有美腿

本人雖然天身瘦,
但是對減肥也有些研究(雖然還沒應用),
但是這可是參考了很多書的:
每日睡6~7hrs( 不多不少,也夠精神[睡太多和睡太少不健康的])
^需佩合早睡早起
睡醒後飲半~一杯暖水(對腸胃好!)
不要作出節食行為!
因為餓的時候會吸收能力增加,
不過可以改為平時吃飯7分飽,
但不可吃太快,
因為15分鐘內吃完飯
會令胰島素活躍
促進糖份變成糖原、脂肪酸(脂肪的材料)和脂肪形成
原因:減低血糖水平
所以吃慢點,即30分鐘左右,
另帶的是嚼多久一點,
食物也易消化(對胃好),
而吃飯後建議嚼口看糖,
因為嘴嚼動會刺激頭腦(不易飯氣攻心),
對牙齒也好一點。
另外多做運動也很重要!
但是假如身體不適其實也可以減肥,
不過改為用腦做運動!
如:
看書(認真!)
120kcal/h
玩腦力遊戲,
如捉棋、
玩數獨也可以的
數獨也不比跳繩(普通速)
不過還是看你的用腦情況而定的……

以上為我看了一堆書的小總結。

引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-8 02:58 發表   

嘩!!你減左成30磅wor!!勁呀!!我宜家都係盡量唔食lunch同唔飲softdrinks,加埋跑步希望半年減到15磅la
引用:
原帖由 cdemma 於 2010-9-9 17:38 發表   

我就只係食左早餐,中午冇食,3點開始肚餓食左2塊餅乾
其實點減同減到幾多, 真係好睇個人平日o既體力勞動同吸收能力o架,
如個你平時份工唔算點郁, 晏晝食少o的/唔食梗係唔係問題啦, 但係如果係靠勞力搵食o架, 就最好揀o的補充體力但係又易消化o既o野食, 尤其o依家天氣翳侷, 絕食會好易暈o架~~

引用:
原帖由 hkman168 於 2010-9-9 18:37 發表   
本人雖然天身瘦,
但是對減肥也有些研究(雖然還沒應用),
但是這可是參考了很多書的:
每日睡6~7hrs( 不多不少,也夠精神[睡太多和睡太少不健康的])
^需佩合早睡早起
睡醒後飲半~一杯暖水(對腸胃好!)
不要作出 ...
其實保持良好生活習慣最緊要,以上很多方法我都有用, 節食嘛, 可免則免, 無足夠既營養令人好殘, 唔精神, 影相一樣唔靚, 但減少零食同唔好食宵夜就要切實執行
苗條影起相來固然好睇, 但我成日都講影相呢樣野都係有好多方法可以補救,唔好為左瘦攪到自己殘, 好似kate moss咁, 以前瘦到得棚骨, 而家年紀大左無咁瘦反而仲好睇左

我記得影相有技術的話可以比真人還好的
1: 拍攝者的技術(角度、光暗等等)
2: 拍攝工具(不是手機那些)
3: 後天加工(電腦改圖)
4: 主角(當然時被拍者)的佩合度

引用:
原帖由 dcch1 於 2010-9-10 23:07 發表   

其實點減同減到幾多, 真係好睇個人平日o既體力勞動同吸收能力o架,
如個你平時份工唔算點郁, 晏晝食少o的/唔食梗係唔係問題啦, 但係如果係靠勞力搵食o架, 就最好揀o的補充體力但係又易消化o既o野食, 尤其o依 ...
如果一個人唔易肥又唔易瘦咁點搞QQ?

我都有節食減肥,但收效不大,這麼多年D體重都係時上時落,最慘條腰減極有限

引用:
原帖由 心儀 於 2010-9-13 16:37 發表   

如果一個人唔易肥又唔易瘦咁點搞QQ?
咁咪要徹底改變自己o既生活習慣囉, 例如平時食一碗飯o既, 咪試o下轉食麵囉 (可能可以減到磅), 平時一點鐘固定食晏晝o既, 咪試o下唔定時食飯囉 (可能可以增到磅)~~

一個人之所易唔易改變個身形體重, 只係因為佢o依家o既生活習慣佢o既新陳代謝速度相同, 咁就響體型上冇咩點改變, 但係當年紀大o左/ 生活習慣唔同o左, 我相信唔會有一個人話「我身型點都唔會變o架」~~

當然啦, 有o的實會話「我食極都唔會肥」, 其實呢, 你食完做返相對o既運動去消耗卡路里, 咁當然唔覺身體體重上面起到o的咩變化啦, 如果你話食完就訓但係可以keep住咁o既身型, 咁我只可以建議你去做body check睇o下你身體機能係咪出現o左問題o勒~~

我估我會想減肌肉多過減肥
d手臂粗壯減左好耐都無效~

會!
曾經成到26寸腰,可惜宜家肥返dd!
現173cm,56kg
現想瘦腿中

回復 13# cdemma 的帖子

我都係
而且人重要高
好羨慕有個姐妹有咁瘦既身型呢

我就好易會肥, 但係唔會特登去節食囉!
TS靚師奶Ceci咪就係我囉!!!

引用:
原帖由 emma119 於 2010-9-19 02:03 發表   
會!
曾經成到26寸腰,可惜宜家肥返dd!
現173cm,56kg
現想瘦腿中
好身材...
我矮你好多
同你一樣重QQ

我有178cm身高,59kg體重
條腰想幼到24-25吋
大脾又想減
無奈有病
無咩可能跑到-.-
有咩方法可以減呀..

我有努力減肥喔!這樣穿cd衣服比較好看!